@Aras dobre fotki, Ja tego kołnierza też nie zakładałem. Ale wydaje mi się, że można jakąś szmatką oczyścić co się da, tak żeby nic nie wpadło po otwarciu wlewu, a potem przetrzeć resztę. A ten kołnierz faktycznie jest zbędny
Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
@Aras dobra robota z tym pomiarem głośności, super to zrobiłeś. czyli reasumując jest w kabinie ciszej o pół decybeli z osłoną, czyli w sumie niewiele, ale ma się wrażenie jakby znacznie ciszej było:)
Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
@Aras@dodan Ten kołnierz jest po to, by przy dolewaniu oleju przypadkiem nie polało się na silnik. Służy utrzymaniu głowicy w czystości. Jak się ten kołnierz regularnie czyści (np. przy okazji dolewania oleju właśnie) to praktycznie nie ma ryzyka, że coś wleci do środka. Ja bym nie zdejmował. Pozdrawiam
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.