Może z tą klamrą też jest loteria jak kiedyś z zamykaniem wlewu paliwa lub uzależnione od wersji. Ja mam tak samo jak @krisr77 MY15 ale AmbitionMAX i mam tylko lusterko. Może w EleganceMAX jest klamra.
RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
Podobno na początku produkcji we wszystkich wersjach był pasek, ale musieliby wypowiedzieć się w tej kwestii posiadacze R z wcześniejszego okresu produkcji.
Jestem za wszelkimi rozwiązaniami w myśl zasady: "safety first"... przeglądałem tą kartę ratowniczą, (fajnie, że temat został poruszony bo wcześniej o tym nie wiedziałem), jest dość prosta (uboga) i nie do końca wiem, jakie cenne informacje ma przekazać ratownikom, o których oni nie wiedzą? Już chyba umieszczenie info o grupie krwi byłoby ważniejsze (np. karta ICE), dla mnie raczej tak, akurat mam tą najrzadszą...
@bounty Lepiej się nie chwal, jaką masz grupę krwi;) To, że ktoś ma tę najrzadziej spotykaną czasem może być dla niego problemem. Mam podobną sytuację. Jestem honorowym dawcą krwi i ze względu na moją grupę jestem zawsze bardzo mile widziany w stacji krwiodawstwa. Jeżeli chodzi o potwierdzenie grupy krwi, to obecnie chyba jedynym dokumentem potwierdzającym czyjąś grupę krwi jest Krew Karta, http://www.krewkart.pl/ którą nosi się zawsze razem z dokumentami.
Karta ICE jest dobra ale nie w naszym pięknym państwie ratownik medyczny czy ratownik ze straży niema prawa i czasu na sprawdzanie toich kieszeni by dowiedzieć się jaką masz grupę krwi, poza tym jak przypadkiem będziesz miał w kieszeni karte kogoś innego to po tobie. karta ratownicza mówi bardzo wiele np. gdzie są poduszki czy ma instalację wysokiego napięcia (samochody elektryczne) i jak jest poprowadzona, najważniejsze jest to gdzie są wzmocnienia nożyce hydrauliczne nie mogą ciąć metali hartowanych oraz o wyższej wytrzymałości. W myśl "Dobry ratownik to żywy ratownik" stworzono taką kartę. Pociąć samochód by nikomu nie zrobić krzywdy nie jest proste a każda minuta każdy wie że jest na wagę złota.
@cezar w takim razie obowiązkowo trzeba się wyposażyć w kartę ratowniczą i naklejkę na szybę @konwel nie to było moim zamiarem... niestety, doskonale o tym wiem ;-) to szlachetne, czas i na mnie...
jest taka czesc 5JC857551F w ETCE, weszla w zycie od 03.11.2014. Na rysunku nie widac zeby miala klamre ale moze to jedno z tych listopadowych Skodowskich ulepszen :)
Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
To nie zależy od wersji tylko czy ktoś dostarczył na taśmę montażowa. W skodach już tak jest że nie wiadomo z jakiego powodu do każdego egzemplarza montują co innego niby to samo a jednak nie.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.