U mnie prawie 33kkm i też zauważyłem ostatnio, że się łuszczy. Na razie nie mam czasu z powodu pracy, ale może we wrześniu będzie trochę luźniej i również wybiorę się do serwisu. Skoro Wam powymieniali, to mam nadzieję że u mnie też. Ja nie noszę jeszcze obrączki i mam nawyk zdejmowania ręki z lewarka od razu po zmianie biegu, bo skrzynia nie lubi jak się ciągle opiera na nim rękę, więc moje nieumiejętne się posługiwanie mogę wykluczyć.
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
Mam pytanko do osób, którym wymieniono wytartą gałkę w ramach gwarancji-jak długo czekaliście na sprowadzenie i wymianę gałki? Ja zgłosiłem problem w serwisie 12 października, wszystko ładnie, pięknie, wymienią bez problemu, porobili fotki, doradca sprawdził, że nie mają na miejscu i jest 1 sztuka w Poznaniu, więc 2-3 dni i będzie u nich i zadzwonią do mnie w celu umówienia się na wymianę... Po dwóch tygodniach ciszy zadzwoniłem z pytaniem co i jak, doradca odpowiedział że muszą sprowadzać zza granicy i jeszcze chwilę to potrwa... Czuję się robiony w bambuko...
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
Ja czekałem ok 2 tygodnie, ale to byłem jednym z pierwszych przynajmniej tu na forum , który zgłaszał gałkę biegów. Teraz mnóstwo ludzi wymienia i to nie tylko w Rapidzie więc może trzeba dłużej poczekać.
Rapid LB|1,2 85 KM| MY14| Ambition| Blue Denim| 105000 km| Kraków
Już o tym przypadku na forum wspomniałem. Ja mam już po 26000 tyś. km wytarta te gałę i to nie jest od obrączki! U mnie to jest po lewej stronie. Też się wybieram do ASO. Co do konserwacji to w instrukcji nie było mowy o tym fakcie. Poza tym jest informacja o nie trzymaniu reki na dźwigni zmiany biegów bo można uszkodzić skrzynię.
Po ponad miesiącu oczekiwania jestem po wymianie gałki w ramach gwarancji. Nowa gałka jest bardziej szorstka w dotyku i matowa. Teraz jestem ciekaw, czy zmienili materiał, czy ta stara była już tak wyjeżdżona :)
Ja też się zdecydowałem zawrócić głowę w ASO ze swym niewielkim wytarciem, które po waszych opowieściach w końcu i siebie znalazłem. Mam umówioną wizytę na wtorek, na wykonanie dokumentacji reklamacyjnej. Z tego co mi powiedzieli nie powinno być problemów z wymianą na nową gałkę.
RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
@michal123, mówisz o terkotaniu przy odpalaniu? Tak jako ciekawostkę dodam, że gałka jest jako całość z mieszkiem, więc oprócz nowej gałki mamy nowy mieszek :)
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.