FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Przyciemniane szyby
  • ja mam przyciemnione fabrycznie, ale w sumie to myślałem że z zewnątrz będzie to bardziej przyciemnione
  • Już wiem że ASO nie przyciemnia szyb...
    Czy zna ktoś jakiś polecany warsztat w Krakowie który dobrze to zrobi?
  • Mój sąsiad robił przyciemnianie bocznych i tylnych szyb w Renault Clio w firmie EURO-GLAS na ul.Łokietka i jest zadowolony.
    http://www.euroglas.com.pl/9-Foliowanie.htm
    Dowiadywałem się tam odnośnie mojego SB i koszt przyciemnienia bocznych szyb i tylnej 500 PLN, czas realizacji ok. 4-6h.

Jeszcze tą firmę biorę pod uwagę przy foliowaniu szyb:
    http://venaplex.pl/przyciemnianie-szyb/

OC III FL Combi| 1.4 150 KM| MY18| Style| Brąz Maple | KR
  • Euro glas jakiś dziwny jest... Sedanów nie robią, a venaplex max 450zł tylko nie wiem na jakich dołach działają, czy są dobre 
  • Mój Rapid już przyciemniony (folia 5% przepuszczalności), w Warszawie koszt 400zł. Robiłam na Mrówczej (pracują w soboty), w grę wchodził też zakład na Postępu i strefa serwisowa na Płochocińskiej.
  • Te 4 stówki jest za szybę tylną i dwie boczne, tak? Ile czasu im to zajęło? Folia z atestem?
    Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
  • Tak, tyle za cały tył, atest jest. Trwało to jakoś 3,5 godziny. 
  • niewielka cena, inne firmy biorą  300/350 bez atestu
    Rapid SB/1.2 MPI/MY14/Ambition komfort/ Szary metalik
  • Ja umówiłem się w oświęcimiu ponoć ma być 350zł za cały tył, za folie z atestem i gwarancją 10lat oraz gwarancją usługi 2 lata. Ponoć jakieś folie z nanoczymśtam. Nie zdejmują boczków, jak widziałem samochód zrobiony przez ten zakład rok temu to dzisiaj ta folia naprawdę wygląda jak nowa, nie ma żadnych purchli i jest wszędzie dokładnie założona :) Jak mi założy pod koniec miesiąca to pochwale się fotkami (terminy zaklepane na 4 tygodnie do przodu :O)
  • W akcesoriach podawałem wcześniej info o zasłonkach na boczne tylne drzwi i tylną klapę. Cena całego zestawu (6 szt.) z dostawą 473,60. W tym momencie - jest sympatyczny zestaw do zamontowania samemu, z możliwością demontażu (np. na zimę). Bez odstawiania autka na kilka godzin do serwisu. Ma jeszcze jeden plus: przy uchylonych szybach w drzwiach zabezpiecza przed owadami.
    No i cena jest niewiele wyższa od folii.
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • Zapomnieliście o tym ze w drzwiach są po 2 szyby. W każdym razie wiem od znajomych co się tym zajmują to lepiej jest zdjąć boczek i dać nowe spinki koszt w Aso kpl 27 zl w sklepie mot myślę ze 10 zl max
    Rapid LB| MY 2015| CGPC 1,2 MPI| Active MAX|Biały Candy|163 tys km.| Wrocław
  • romix.pl producent spinek
    Rapid LB| MY 2015| CGPC 1,2 MPI| Active MAX|Biały Candy|163 tys km.| Wrocław
  • Witam wszystkich.

Będzie ktoś z Was tak miły i pochwali się efektami przyciemnienia szybek w formie foto :)
    Również chce przeprowadzić taki zabieg, ale nie mogę się zdecydować na procent przejrzystości.... nie chce zaciemnić na maxa, bo kojarzy mi się to z autami kierowców z paskami lub haczykiem na spodniach, a z drugiej strony nie chcę zbyt mało :).

Jeśli jeszcze przypadkiem ktoś z Was przeprowadzał zabieg na Śląsku, to proszę o info gdzie, za ile i jak to wyszło.

Z góry dzięki i pozdrawiam!
  • Witajcie
    efekty przyciemniania zobaczycie w galeri venaplex na [link wymoderowany] dla forumowiczów powołujących sie na klub skody rapid zrobimy rabacik a jakość będzie najwyższa zapraszam Michał
    w razie pytań zapraszam

• Gross81 tak można nawet całkowicie przyciemnić.

Rapid SB / 1.2 MPI 75km / MY15 / Active Max / Błękit Pacyfic / 5000KM / Łódź
  • Vesper Ja przyciemniałem w aso na ich koszt i nie utraciłem gwaranci bo sami to zaproponowali .
     Jak pytałem to kosztuje około pięć stów, i jeszcze mam 12 letnią gwarancje na te szyby a w razie wybicia wstawiają nowe i przyklejają folie za darmo

Rapid SB / 1.2 MPI 75km / MY15 / Active Max / Błękit Pacyfic / 5000KM / Łódź
  • dobra oferta tym bardziej że masz na to papier i nie tracisz gwarancji.
    Rapid SB/1.2 MPI/MY14/Ambition komfort/ Szary metalik
  • Ktoś tu na forum miał w swoim aucie taką zasłonkę przeciwsłoneczną dopasowaną dokładnie pod wymiar okien w tylnych drzwiach, czy mogę prosić o link gdzie to było, bo nie umiem znaleźć.
    Dziękuję
  • http://www.agauto.sk/pl/?isvyhl=1&znacka=176&model=1058&sortiment=1068

Kupiłem do swojego SB z powodu maleństwo siedzącego z tyłu, sprawdza się bardzo dobrze. Jedyny minus to taki, że czasem słońce świeci, przez trójkątną szybkę.
    Rapid SB | 1.2 85KM| MY14 | Ambition MAX | Szary metalik
  • @sikor, dzieki o to mi chodziło!
    Czy dobrze myślę, że zasłonka zasłania szyby w drzwiach (duża i mała) a trójkątna szybka o której piszesz to ta w bagażniku?
    Czy przy zamykaniu drzwi magnesy się sprawdzają, czy trzeba co jakiś czas poprawiać umiejscowienie zasłonki?

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?