FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Kupić czy nie kupic TSI
  • Gdybym miał teraz wybór na kupno nowego auta, to bez wahania kupiłbym ponownie TSI.
    yunior81
    trochę pokory przed  niedoładowanym 1.6, wystarczy że spotkasz na drodze starsze VW polo 3 generacji z silnikiem 1.6 GTI 125 KM takiego jak ma mój znajomy a przegrasz sprint do setki z pod świateł jadąc nawet Rapidem  1.4TSI.
    W szoku byłem ze ta polówka bez turbo takie odejście ma.
    Rapid SB | 1.2TSI CBZB 105KM | MY15 (4 tydzień 2015) | EleganceMAX | Błękit RACE | 55000+km | Bielsko-Biała
  • jercen :
    Proszę nie nawiązuj. Przejdźmy do tematu posta. Dzisiaj ostrożniej podszedłbym do tematu kupna Rapida TSI.
    Rick Papier a droga to potworna różnica. Pedał gazu w podłodze Rapida auto ładnie przyśpiesza w Bravie to samo a gumy się palą.  Ale np. ostatnio próbowałem osiągnąć maxa i nagle okazało się, że problemem jest osiągnąć 180km/h, a w pięcioletniej zagazowanej Bravie 190km/h było osiągalne.
    "masz silnik w trybie serwisowym" - i tak bym sobie jeździł bez wyświetlenia żadnego komunikatu???? . No ale wszystko jest możliwe - jak w takim razie rozpoznać, czy silnik pracuje w trybie serwisowym?
    Ogólnie moim zdaniem jeśli TSI, to większej mocy, nie najsłabszy. Różnice w spalaniu niewielkie a przyjemność z jazdy nieporównywalna. 
    A jeśli nie TSI to niestety już nie grupa VW.

Rapid LB | 1.2 90KM | MY16 | Ambition MAX | błekit | 32200km | Łódzkie | 6,5 l/100km w motostat
  • marecki71
    Teoretycznie powinno się coś zapalić jeśli silnik jest w trybie serwisowym ale przy wadliwym przepływomierzu może nic nie wyskoczyć a moc będzie mała ale to tylko przykład.
    Wyłącz ESP a będziesz palił gumy ze startu a jeśli nie to znaczy że masz jakiś problem z mocą.
    Rapid SB | 1.2TSI CBZB 105KM | MY15 (4 tydzień 2015) | EleganceMAX | Błękit RACE | 55000+km | Bielsko-Biała

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?