Witam Chciałem się spytać czy w Waszych Rapidach także słychać cykanie na wolnych obrotach. Silnik pracuje cicho, równo ale cykanie tez równomiernie. Z zamknięta maska słabo słychać ale przy otwartej jest to znaczący dźwięk. Mam tAK raczej od nowości ale chciał się spytać. Jesli macie taki dźwięk to orientuje cie się może który element silnika go wytwarza? W innych markach nowych samochodów tez słychać jak dobrze kojarzę taki dźwięk. Pozdrawiam Rafał
Rapid LB I 1,2 TSI 90KM I MY 2016 I Ambition MAX I Błękit Pacific I 230km I 18.12.2015 I Łódź
Ludzie.... Klekot będzie zawsze niezależnie czy jest to EA 211 czy cokolwiek innego. Myślicie że w momencie przekręcenia kluczyka już macie olej pod ciśnieniem na popychaczach? Musi minąć ze 2 3 sekundy zanim wszędzie dojdzie.. Zobaczcie sobie jak ładnie klekocze przy pierwszym odpaleniu po zmianie oleju zanim wypełni filtr itd..
RAPID LB | 1.2 CJZD 110 KM | MY16 | Ambition MAX | Beż cappuccino | 39000 km | Olsztyn
maciektsi dobrze mówi. Poza tym sugerowałbym dodatek do oleju TUNAP który (szczególnie w zimie) troszkę to uciszy, poza tym co piszecie to sądzę że kolega słyszy pompę ciśnienia paliwa w komorze silnika a nie wtryskiwacze :)
moje Toledo IV 1.2 TSI 105KM nieco mniej cykało od Rapida 1.2 TSI 86KM ale ten model tak ma i miec musi. Przy zakupie Rapida nieco sie przestraszyłem tego "krzyku". Cyk cyk cyk.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.