Premiera Kodiaqa jest zaplanowana na 1 września i jakoś wówczas ma się pokazać cennik. Natomiast na jesieni 2017 mają pokazać zmienione Yeti: http://bestnewsuv.com/2017-skoda-yeti/ Ze źródeł zaprzyjaźnionych z fabryką wiem, że pokazane zdjęcia bardzo wiernie oddają planowaną zmianę...
A czy przypadkiem nie będą to techniczne bliźniaki ( Nowe Yeti, Nowy Tiguan i Ateca ) ? Jestem Ciekawy, czy dalej będzie takie zróżnicowanie w jakości wykończenia, elementów wyposażenia itd. Tiguan pod tym względem, postawił wysoko poprzeczkę.
To, że różnice będą miedzy bliźniakami jest pewne ale jeśli będą to różnice jak między obecnym Yeti a byłym Tiguanem to będzie to cienko wyglądało.
edit: prośba do MOd'a o dołączenie do nagłowka tematu np. YETI i bracia, czy Yeti vs Tiguan i Ateca ponieważ jak ktoś zacznie w tym wątku pisać o innym modelu niż Yeti, jego posty zostaną przeniesione Bóg wie gdzie.
W skrócie dla przypomnienia. Poza górą deski rozdzielczej ATECA jest gorzej wykonana a właściwie z gorszych materiałów niż Rapid i jest więcej oszczędności, głupi przykład boczków drzwi a zwłaszcza twardego jak skała podłokietnika w tylnych drzwiach. U nas są miękkie. Była to wersja z góry cennika.
Przez analogię do Rapida LB i Toledo, które to w środku są takie same można się spodziewać, że Yeti będzie miało te same przywary ze względu na oszczędności dla producenta bo auto tanie nie będzie dla klienta. Zrozumiałbym jakby wraz z wprowadzeniem gorszego wykończenia szła obniżona cena ale tu jest na odwrót.
Zawsze chciałem mieć Yeti ale nie stać mnie i jak będzie taka polityka oraz patrząc na cennik Seata nadal nie będzie i jeśli zostanę przy VAG to chyba nadal przy Rapidzie o ile nie wywindują ceny zbyt wysoko.
RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.