Od jakiegoś czasu zauważyłem ze mój rapid po chwili jazdy na wolniejszych obrotach, przy dodawaniu gazu nie ciągnie od razu na obroty tylko jakby się dławił paliwem. Nie za każdym razem tak się dzieje, czasem przejadę 50 km i nic a czasem po każdym odcinku z równą, niewysoka prędkością . Tankuję tylko na Orlenie i czasem Lotosie. Przejechane jest 77 tys km. Olej wymieniam co 15 tys razem z filtrami. Może pora na filtr paliwa? A może świece? Miał ktos taki problem?
Nie piszesz kiedy wymieniłeś czy kontrolowałeś świece, filtr powietrza, czy to po ruszeniu przy zimnym silniku czy tylko przy nagrzanym? A może trzeba go czasem przegonić na wyższych obrotach? A może masz zbyt niskie obroty? Silnik nabiera życia powyżej 1500 obr. Jak masz 1000 - 1200 i przyśpieszasz, to nie oczekuj szybkiej reakcji silnika. Im więcej objawów opiszesz - tym lepiej na możliwość odpowiedzi.
1.2 tsi 85 km co 15 tys wymiana filtrów razem z olejem zimny czy nagrzany silnik te same objawy. Jeżdżę nie tylko po mieście ale ganiam po autostradzie 140km/h co dzień. Objawy wystapily niedawno, świece nie ruszane przy najbliższej wymianie oleju w przyszłym tyg skontroluję.
Sorki za mały offtop, ale przy okazji mam pytanie jak poradziliście sobie ze zdjęciem fajek od przewodów zapłonowych i jakie założyliście świece? Pozdrawiam
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.