Na inkryminowany temat jest trochę informacji, ale są one porozrzucane po kilku tematach i pomyślałem że dobrze by było mieć to w jednym miejscu, żeby łatwo można było znaleźć informacje albo podzielić się swoimi doświadczeniami. Jak więc zabezpieczacie swój lakier i później to pielęgnujecie? Jeżeli ten temat już był, a go nie znalazłem, proszę o usunięcie mojego wpisu.
Witam ja uzywam szamponu z woskiem firmy Meguiars. Myslalem ze bedzie szal aczkolwiek dupy nie urywa chyba ze moj kolor beż cappucino nie posiada takiej głębi...
Skoda Rapid Liftback | 1.2TSI 90KM | MY17 | active MAX | beż cappucino metalizowany | Łódź
Mi bardziej chodzi by po myciu nie robily się zaciski gdy woda wysycha, by nie trzeba go wycierac. Do tego by po deszczu także był czysty, głównie po jeździe w deszczu bo jak sto to nie jest źle. Mam chlapacze ale i tak nie ma szaluszału gst popada. Pewnie ciemny kolor auta też do tego się przyczynia.
Rapid LB I 1,2 TSI 90KM I MY 2016 I Ambition MAX I Błękit Pacific I 230km I 18.12.2015 I Łódź
Może deko nie na temat, ale zagadnienie jak najbardziej powiązane. Nigdy nie maskowałem zadrapań na swoich samochodach, ale może warto wiedzieć? W kilku miejscach przeczytałem, że zarysowania czyścimy wybielającą pastą do zębów.
------
W ciągu 5 minut (łącznie ze zrobieniem fotek), nie za bardzo się napracowawszy, dokonałem czegoś takiego.
Tak więc, czy przy drobnych zarysowaniach warto wydawać kasę na jakieś pasty polerskie? Pasta z TESCO za 2,50 zł., która może posłużyć do dokonywania czynności zgodnie ze swoją nazwą i przeznaczeniem.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.