FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Instalacja aplikacji do obsługi systemu SmartLink
  • Masz możliwość zrobić upgrade na wyźszy Android? To może też być chwilowe rozwiązanie.
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • Wczoraj przywróciłem ustawienia fabryczne fonu. Działa lepiej. Chyba można zrobić upgrade telefonu ale nie znam się na tym. On jest tak wiekowy, że trzeba pomyśleć o czymś nowym. Najważniejsze jest to iż udało się sparować z Rapidem.
    WP_20171128_001.jpg
    1632 x 979 - 367K
    Skoda Rapid Spaceback Style / 1.0 TSI, 110KM / MY18 / 2017 / Pakiet Komfort /Pakiet Emotion / Refelktory B-Xenon / felgi Evora 16" / SmartLink / Blue Race Metalic/52000km / Zielona Góra
  • Może ktoś wie które telefony dobrze współpracują z MirrorLink.
    Skoda Rapid Spaceback Style / 1.0 TSI, 110KM / MY18 / 2017 / Pakiet Komfort /Pakiet Emotion / Refelktory B-Xenon / felgi Evora 16" / SmartLink / Blue Race Metalic/52000km / Zielona Góra
  • A czy ktoś się orientuję czy da się dołożyć SmartLink do radia bolero i jaki byłby tego koszt?
    Rapid SB | 1.2 CJZD 110KM | MY16 | Ambition MAX | Beż Cappuccino Metalic | 90k | dolnośląskie
  • W aso 900 zł
    Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
  • @darnok Jeśli masz w radiu opcję SmartLink i komunikat, że powinieneś się skontaktować z ASO w celu zakupu kodu to tak, możesz domówić. Jeśli w radiu nie masz menu SmartLink to niestety pozostaje wymiana modułu ze schowka albo na Bolero z opcją SmartLink albo na Amundsena.
    Koszt aktywacji w ASO to nie mniej, niż 500zł (tyle kosztuje kod, a ASO dolicza jeszcze koszt aktywacji).
    Osobiście wymieniałem Bolero na Amundsena i komplet (używany moduł, aktywacje, mapy i antena GSM) wyniósł mnie 1600zł.
    Rapid SB 1.4 125KM | MY17 | Style Emotion | Szary Quartz | Łódź/Katowice
  • od niedawna posiadam Rapida Style Max MY2016 lub MY2017 (sam nie jestem pewien, bo wyposażenie wygląda mi na MY2016, ale karta pojazdu jest z chyba 30 października 2017), z radiem Bolero, ale nie mam w nim opcji MirrorLink/SmartLink/AndroidAuto (mimo podłączenia kompatybilnego telefonu z odpowiednimi aplikacjami (Sygic Car Navigation pod ML, AndroidAuto, Mapy Google'a dla AA, itd.).
    W instrukcji radia dostarczonej z samochodem jest mowa o MirrorLink, SmartLink i AndroidAuto.

Jak sądzicie, czy te opcje są możliwe do odblokowania czy trzeba wymieniać jakiś sprzęt?
  • SmartLink występuje jako opcja. Zapytaj w salonie ile by to kosztowało. Przy zakupie auta płaciłem chyba ok. 700 zł.
  • Przy zakupie auta 700,00 zł, potem 800,00 zł.
    Rapid SB | 1.0 TSI 95KM | MY18 | Ambition | Srebrny Brillant Metalizowany | 49200 km
    Fabia HB | 1.2 HTP 12V 64KM | MY05 FL | Classic+ | Srebrny Metalizowany | 265000 km
  • @xeros: podaj part number radia (do odczytania w Menu/Ustawienia/Informacje o systemie. Zresztą PAB567 już Cię o to pytał na innym forum.
    Rapid SB 1.4 125KM | MY17 | Style Emotion | Szary Quartz | Łódź/Katowice
  • @Miras, @pduda, @roykssop: dzięki
    Sprzęt: H30
    Oprogramowanie: 0359
    Kodeki: 3141.0.0.1

• Przymierzam się do wymiany telefonu i ponawiam pytanie: które telefony dobrze współpracują z MirrorLink? Może ktoś ma jakieś już sprawdzone.
  • u mnie działa:
    -Samsung S6
    -Samsung J5 2017
    nie działa:
    -ZTE A452
    ale od razu wspomnę. żeby to dobrze działało to trzeba mieć dobry kabel. podkreślam. -dobry kabel.
    Seat Toledo | 1.2 TSI CBZB chip 122KM/200Nm@Pb95 | MY15 | Mocno doposażony reference | Czerwony | ~60 000km | Gliwice
    Seat Tarraco | 1.5 EcoTSI Evo 150KM | MY19 | Xcelence | deep black | ~20 000km | Gliwice
  • Mullrof - dziękuję. Sprawę z kablami już przerabiałem. Najlepiej to robić na zasadzie testowania, gdyż nawet te drogie nie działały prawidłowo. AA u mnie śmiga na kablu za 10 zł. Skoro już mam w aucie ML to fajnie gdybym mógł to wykorzystać.
  • tak, potwierdzam. drogi nie znaczy dobry :)
    Seat Toledo | 1.2 TSI CBZB chip 122KM/200Nm@Pb95 | MY15 | Mocno doposażony reference | Czerwony | ~60 000km | Gliwice
    Seat Tarraco | 1.5 EcoTSI Evo 150KM | MY19 | Xcelence | deep black | ~20 000km | Gliwice
  • Witam kupiłem niedawno Rapida style z opcją smart link niestety nie mogę podłączyć zadnego z trzech tel w domu Samsung  A5  lg i samung J3 stosowałem różne kable.Albo się wyświetla na tel bym poprawnie ustawił datę w samochodzie jest ustawiona prawidłowo lub że oprogramowanie w samochodzie jest niewłaśćiwe.A na Radio pojawia się komunikat że połączono ale nie można nic wyświetlic gdyż jest niezgodne pomału rozkładam ręce.
  • Ja podłączyłem tablet z Androidem 7. Mam aktywny bluetooth a podłączenie przez kabel USB (działał aż drugi). Spróbował bym najpierw sprawować telefon przez bluetooth a potem puścić włączyć smartlink i podłączyć telefon z androidem auto. Mi się to udało za 3 albo 4 razem, ale potem to już było po każde. Kabel mam noname 2metry a tablet v kieszeni z tyłu siedzenia kierowcy i wszystko działa.
    LB, 1.2 TSI 81KW, MY17,FRESH, Czerwień Corrida, 18.000 km, Praga, Czechy
  • Tel  przez bluetooth sparowałem działa bez zarzutu ale smart link ciągle wyskakuje jakiś błąd
  • Też tak miałem, wyświetlał mi  się komunikat, że mam źle ustawiony czas. W telefonie ( LG G2 ) zaznaczyłem: automatyczna data i godzina oraz automatyczna strefa czasowa. Jeżeli podłączałem telefon na nie odpalonym silniku wyświetlał mi się czerwony ekran. Teraz najpierw odpalam silnik a następnie podłączam kabel USB do telefonu i AA śmiga jak należy. Ostatnia wersja  AA to 3.0.5705
  • Niestety chyba będe musiał podjechać do serwisu 6 kabli i 5 tel zaden nie chce się połączyć coś jest nie tak nie po to dopłacałem 700zł by to nie działało.

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?