Hej Mi z zalewaniem odpowietrzenia wchodzi około 57 litrów, zasięg wtedy w cyklu mieszanym to prawie 1100 km czyli spalanie lekko powyzej 5lma 100km
Jechałem do PL 31 marca i jakś tak mnie wzieło na super emeryt style czyli nie więcej niz 100/105km/h na tempomacie bo zauwazyłem że wtedy czuły pedał gazu nie zawyża. i wyszło, że na jednym zbiorniku przejechałem z Uk z Dover do Legnicy czyli 1200 z plusem i jeszcze miałęm jakąs rezerwe.... byłem ja plus 4 osoby w samochodzie i nie śpieszyłem sie jak widizcie:)
w Pl tankowałem 98 oktanów i spowrotem przejechałem na jednym zbiorniku ale już z przyzwoita i nie senną prędkością do 133 km/h 1070 km
ogólnie to może to angielska flegma mnie dorywa ale nie widze sęsu jezdzić z prędkościami powyżej 140.... może za dużo moich znajomych sie pozawijało na drzewach, pozasypiało za kółkiem albo wyslizgało się na tamten świat lecać na złamanie karku??
Tu w Uk na miejscu zatankowałem 95 oktanów i wyszło podobnie wiec jestem pozytywnie zadowolony jeżdzi jak mój stary dizel ...;)
co do tego pedału gazu i jego czułości... Mam taki modół od tomtoma CURFER i jak go podłaczam pod obde pokazuje podstawowe i nawet troche berdziej zaawansowane info na telefonie... zauważyłem że pedał gazu ma dziurę... do 20% działa ok potem nagle przeskakuje na ...80% jak poprosze kolege o telefon to zrobie zdjęcia bo na moim trudno to złapać jadąc ;) i gdzieś na forum pisali że to przypadłosc pedałow że się zawieszają i wtedy spalanie leci w diabły......
Rapid LB 1.4TSI DSG 124KM MY17 BEŻ 12TYŚ MIL ASHFORD KENT UK
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.