FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Zasięg kilometrów (1.4 TSI 125KM)
  • SZROTH, wiem, że w drugą stronę można więcej zatankować, ale mi nie wchodzi nawet tyle co przeiwduje producent, mimo zalewania odpowietrzenia.
    Rapid LB | 1.4 TSI 125 KM DSG | MY 17 | Style | Racing Blue | 16 000 km | Gdańsk
  • @szroth reasumując jak to wyszło z dieslem, opłacalnie wychodzi tankować jakaś verwę czy v-power, czy nie ma różnicy jak na zwykłym ON?
    Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
  • Hej
     Mi z zalewaniem odpowietrzenia wchodzi około 57 litrów, zasięg wtedy w cyklu mieszanym to prawie 1100 km czyli spalanie lekko powyzej 5lma 100km

Jechałem do PL 31 marca i jakś tak mnie wzieło na super emeryt style czyli nie więcej niz 100/105km/h  na tempomacie bo zauwazyłem że wtedy czuły pedał gazu nie zawyża.
     i wyszło, że na jednym zbiorniku przejechałem z Uk z Dover do Legnicy czyli  1200 z plusem i jeszcze miałęm jakąs rezerwe.... byłem ja plus 4 osoby w samochodzie i nie śpieszyłem sie  jak widizcie:)

w Pl tankowałem 98 oktanów i spowrotem przejechałem na jednym zbiorniku ale już z przyzwoita i nie senną prędkością do 133 km/h 1070 km

ogólnie to może to angielska flegma mnie dorywa ale nie widze sęsu jezdzić z prędkościami powyżej 140.... może za dużo moich znajomych sie pozawijało na drzewach, pozasypiało za kółkiem albo wyslizgało się na tamten świat lecać na złamanie karku??

Tu w Uk na miejscu zatankowałem 95 oktanów i wyszło podobnie  wiec jestem pozytywnie zadowolony  jeżdzi jak mój stary dizel ...;)

co do tego pedału gazu i jego czułości... Mam taki modół od tomtoma CURFER i jak go podłaczam pod obde  pokazuje podstawowe i nawet troche berdziej zaawansowane info na telefonie... zauważyłem że pedał gazu ma dziurę... do 20% działa ok potem nagle przeskakuje na ...80%  jak poprosze kolege o telefon to zrobie zdjęcia bo na moim trudno to złapać jadąc ;)   i gdzieś na forum pisali że to przypadłosc pedałow że się zawieszają i wtedy spalanie leci w diabły...... 
    Rapid LB 1.4TSI DSG 124KM MY17 BEŻ 12TYŚ MIL ASHFORD KENT UK

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?