ho, ho. widzę, że do rapidów to tanioszka. ja przeglądałem ledy do toledo to porażka jakaś. gdyby te światła kosztowały tyle do mojego to spokojnie bym brał.
Seat Toledo | 1.2 TSI CBZB chip 122KM/200Nm@Pb95 | MY15 | Mocno doposażony reference | Czerwony | ~60 000km | Gliwice Seat Tarraco | 1.5 EcoTSI Evo 150KM | MY19 | Xcelence | deep black | ~20 000km | Gliwice
no ja już zadałem to pytanie... jak dotąd żadnych konkretów nikt nie napisał, więc sam odpowiem - lampy działają, tyle tylko że przy uruchamianiu pojawia się komunikat, aby sprawdzić żarówkę i świeci żółty trójkąt, ale wszystko działa. Może da się ten błąd zlikwidować kodowaniem, albo jakimś rezystorem, ale ja na razie tego nie ruszam. Jakby ktoś sobie z tym poradził to niech podzieli się informacją. Dodam tylko, że wcześniej się zniechęciłem bo w ASO otrzymałem informację, że trzeba przerabiać instalację ponieważ normalne żarówki są na 12V, a LEDy na 6V... nie wiem skąd mają taką wiedzę, bo na obudowie lamp, które ja mam jest napis 'POSITION LED 13,5V 2,6W'
Rapid LB | 1.2 90KM | MY17 | JOY | Blue Race | Kujawsko-Pomorskie
mi też cuda i dziwy naopowiadali w aso co to nie trzeba przerobić, żebym ledy do swojego wsadził w co trochę nie chce mi się wierzyć. nie sprawdzę tego jednak szybko bo komplet używanych reflektorów kosztuje ponad 2000zł...
Seat Toledo | 1.2 TSI CBZB chip 122KM/200Nm@Pb95 | MY15 | Mocno doposażony reference | Czerwony | ~60 000km | Gliwice Seat Tarraco | 1.5 EcoTSI Evo 150KM | MY19 | Xcelence | deep black | ~20 000km | Gliwice
Tak, u siebie mam już zamontowane, sama wymiana to kilka minut roboty. Jedynie nie ruszałem jeszcze kodowania, więc przy odpalaniu mam komunikat aby sprawdzić światła, ale wszystko działa.
Pytanie, czy w moim MY15 da radę je zamontować, bo tam kodowanie jest uboższe, ale z drugiej strony nie wiem czy jest powiadamianie o spalonej żarówce, bo kiedyś spaliła mi się pozycja z przodu i nie wyskoczył komunikat.
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
Cześć wszystkim. Bardzo proszę o pomoc bardziej doświadczonych kolegów. Podpowie ktoś czy wtyczka działa na zasadzie plug&play czy trzeba przerabiać jak w poniższym opisie z linku ?
W linku jest opis montażu lamp do Fabii, w Rapidzie nic nie trzeba przerabiać, działa plug&play, jedynie pojawia się komunikat aby sprawdzić żarówki. Kodowania jeszcze nie próbowałem, ten temat zostawiam do końca gwarancji.
W linku opis kodowania jest w całości podany. Wcześniejsze adaptacje, które działały na Fabii 3, działały również w Rapidzie. Kwestia czy jest ktoś, kto już przebrną przez to, czy muszę być tym, który dopiero to przetestuje. Myślę, że nie tylko @blazej zmieniał lampy. Może ktoś jednak się pochwali, że u siebie zmienił wraz z kodowaniem vcds :) ____________________________________________
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.