Czas odkurzyć temat mojej ukochanej SkoDziuni:)Zatrzymałem się na wymianie oleju,czyli jakieś 15tys.km temu.Muszę wykopać zdjęcia rodzinnego albumu:)Mam nadzieję tym samym zachęcić forumowiczów do pokazywania swoich Rapidów bo ostatnio strasznie tu cicho.
1.Wymiana podświetlenia tablicy rejestracyjnej na led i fotka nocna 2.Wymiana postojówek na philips white vision w5w 3.Wymiana oświetlenia wnętrza na zestaw de lux od motohid
Dałem się skusić na takie urządzonko 1.Pudełeczko i po zamontowaniu(okazało się,że jest idealne miejsce do jego zamocowania,jakby do tego stworzone.)Efekt-Dziunia podskakuje pod moim naciskiem jak młoda łania:)Kusi mnie zrobienie mapy ale to po gwarancji.
W tzw międzyczasie poddawałem ją różnym testom detailingowym -czyszczenie komory silnika,podszybia i maski -czyszczenie kokpitu, -woskowanie lakieru, -czyszczenie felg i opon, - itd.
Gdzieś jeszcze doszło po drodze kilka gadżetów od Harego z Tybetu:) Podstopnicę oprawiłem szlifierką Dremel,przetarłem papierem ściernym i przykleiłem na rzep firmy Tesa.Jak ktoś chce to piszcie a wrzucę zdjęcia wnętrza.Myślę,że wystarczy jak na jeden dzień:)Także @antek i @yunior81 fotki już działają;)Dokładam zdjęcie zamontowanej podstopnicy.
Kilka fotek z akcji pod tytułem zmiana felg i opon z zimowych na letnie.Opowieść jak do tego doszło nadaje się na nową trylogię,której głównym bohaterem był @jercen ;) Dodatkowo kilka fotek ekstra z testu nowej piany aktywnej krajowej firmy GoodStuff-zapach miętowy a kolorek jak widać żabka kermit:)
jak zauważył @gluszke20 koszt oryginalnych nakładek to 170zł.Uważam że nie jest to horrendalna kwota i warto dołożyć i kupić właśnie oryginał bo z tego co wiem te plastiki na podróbkach są wątpliwej jakości i szybko się ścierają
Ja kupiłem komplet nakładek z podstopnicą na Ali i przyznam, że nie wiem czy jest różnica między oryginalnymi a tymi z Ali. Na wewnętrznej stronie elementów są nawet żłobienia VW etc. Moim zdaniem nie warto przepłacać w tym przypadku. Mam i sobie chwalę, te nie z Aso ;-)
Rapid SB | 1,2 130 km (box) | MY16 | Ambition Max | Blue denim | 40 000 km | Trójmiasto
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.