Wymiana prosta, jeden kabel z dolnych ledowe dziennych jak masz wywalasz do kostki glownej xenonów aby dzienne zapalał LED pasek. A jak nie masz to pewnie trzeba dać z postojowej i kodowanie vcdsem na Xenon aby Xenony nie mrugały. Ja robiłem taka podmianie w Jettcie gdzie wkładałem Xenony z nowszej wersji.
Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
Widzi mi się, że będziesz musiał znaleźć kogoś, kto bixenony w Rapidzie ma i zgodzi się skan BCMa zrobić (kodowanie, adaptacje). Bez tego będzie bardzo ciężko dojść co i jak. Wg Rosjan to BCMy obsługujące bix.. to te z końcówką 89/90 D/E. Jest wzmianka, że 89 C chyba też.
W Jettcie jak zmieniałem na Xenony to miałem słaby BCM i podmienialem, a kolega miał o rok młodsza na halogenach a jego BCM już to obsługiwał. Więc musisz znaleźć kogoś z vcdsem żeby to zobaczyć. Jak co można to ogarnąć bez zmian w BCM ale to robi elektryk aby wartości napięć się zgadzały.
Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
Tylko że jak ograniczysz się wyłącznie do dopasowania na poziomie elektryki (też uważam, że to możliwe) to najprawdopodobniej BCM będzie błędami sypał (spalone żarówki itp.). Tak czy siak bez kodowania się raczej nie obędzie...
Da radę bez kodowania, jak lampa będzie miała taki pobór jak żarówka halogenowa i nie wali bledami i znam takie rozwiązania, ale wiąże się z montażem filtrów na Xenon, postojowe i kierunki, najlepiej jak BCM to obsługuje, od MY16 powinien obsługiwać.
W środe po Nocce zaczynam zabawę :D Jak nie dam rady to elektryka mam na wrzesień powiedział że to zrobi bez problemu. Gadałem z turasem na instagramie ( translator google) ma rocznik 2014 i wszystko działało bez problemu kodowanie na xenon.
Edit 29 sierpień Lampy założone zakładał je gościu co przerabia takie lampy bez wymiany modułu.
IMG_20180828_172519 [1600x1200].jpg
1094 x 1459 - 353K
Rapid SB| 1.2 130 KM do poprawy|MY14| Ambition MAX|Błękit Race|50000|Jastrzębie-Zdrój
Panowie odgrzewam temat. Minęło sporo czasu od ostatnich wpisów więc może ktoś do tego czasu przerabiał temat montażu bixenonu poliftowego do auta z xenonem przed liftem. Zakupiłem lampy bixenon z polifta i niedługo przymierzam się do montażu. Jestem prawie pewien, że zmiana będzie wymagać adaptacji aby auto nie sypało błędami żarówek, ale wszystko okaże się przy montażu. No chyba, że ktoś już przewałkował temat i wie gdzie i co trzeba zmienić w adaptacjach i chętnie się podzieli
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.