Są ok. Tylko pamiętaj że są to piraty i jesteś świadomy co się zztym wiąrze. Po drugie z piratami jest jakaś inne postępowanie przy instalacji. Ja nie powiem Ci bo mam oryginał.
Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
No właśnie konsekwencje kupowania pirata trochę bardzo mnie odstraszają, a oryginał jest zdecydowanie zbyt drogi do moich amatorskich zastosowań. Chciałbym wykonać logi do mojego problemu z błędem P0236 + spróbować włączyć np. blokowanie drzwi po ruszeniu i odblokowanie po wyłączeniu silnika i ogólnie sprawdzić co jeszcze się da. Generalnie wszystko prywatnie i tylko w swoim samochodzie.
Jest ktoś może w Warszawie, kto robi takie rzeczy? w kilku ASO chcą co najmniej 100 zł za każdą odblokowaną funkcję
"No właśnie konsekwencje kupowania pirata trochę bardzo mnie odstraszają" - niepotrzebnie. Nie ma konsekwencji, jeśli kupujesz bezpośrednio z Chin i na własny użytek. Pamiętaj, że w Polsce egzystują już tysiące chińskich klonów i jakoś nic się nie dzieje.
Co do ryzyka (wad) to:
- może nie działać w ogóle - ryzyko pomijalnie małe
- może działać nieco kapryśnie - możliwe ale mało prawdopodobne
- może nie dać się zainstalować na Win10 - bardzo prawdopodobne, będziesz potrzebować kompa z Win7
- nie da się zaktualizować - to pewne
Korzyści:
- tani - w porównaniu do oryginału niemal darmowy
- najczęściej nie ma problemów z kodowaniem nawet najnowszych modeli VAGa choć brakować może opisów bitów ale jak wiesz gdzie, co i jak kodować, to nie jest to niezbędne, więc...
Dodatkowo pomocny przez wiadomości jeśli idzie coś nie tak i może przez to udostępnić oprogramowanie jeśli ktoś nie ma stacji dysków.
Dodam tylko, że kabel działa mi na porcie USB 3.0 i to na wirtualnej maszynie, na której zainstalowany jest Windows 8.1, więc można nie przejmować się tym co piszę sprzedawca w opisie aukcji, że musi byc to port USB 2.0 tylko.
Oryginalny VCDS po aktualizacjia z lutego do wersji18.9.1 działa z każdym MY19, jak i Scala jak i najnowszymi Audi. Szukaj 18.9.1. Na Alli takie są, ale to piraty
Ten OBDEleven ma pełną funkcjonalność tak jak VCDS czy jest jakaś cząstkowa? Z tego co widziałem na YT, niby za jego pomocą można robić kodowania. Pytanie czy ma też może listę sprzętu albo możliwość adaptacji?
Hex Can to stara wersja kabla starcza max do MY17, od 2016 VAG wprowadził inny protokół Can i nawet najnowszy soft vcdsa nic tu nie da. Najlepiej szukać HEX-V2. Obsłuży wszystkie vagi aż do 2025 bo na tyle jest przewidziany ten protokół, oczywiście obsługuje też starsze. Zostaje oryginał lub alli.
Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.