Spotkał się ktoś z problemami z klimatyzacją jak ponizej opisanymi? Wsiadam do auta. 8 stopni na zewnątrz. Klimatyzacja włączona na 19.5 (auto, a/c) i po jakimś czasie z nawiewów zaczyna lecieć mega gorące powietrze. Panel kliamtronika reaguje i jestem w stanie zmienić na LO ale z nawiewów dalej leci gorące powietrze. Pomaga dopiero wyłączenie i włączenie ponowne samochodu. Pozdrawiam
Uszkodzony silniczek sterujący klapą temperatury. Ewentualnie chwilowa "zawiecha" Climatronica. Podłącz VCDS i sprawdź błędy. Mi się zdarzyła raz taka sytuacja.
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
Mi zdarzyła się 2 razy taka przypadłość. Po "restarcie" auta było OK. W serwisie nic nie wykryli. Trzeba by do nich jechać z takim "grzaniem" i nie wyłączać.
Rapid SB | 1.2 TSI CBZB 105KM | MY15 | Elegance Max | Blue Race | 42000 |Gdańsk
Problem powrócił - cilmatronik włączony na auto. Przyspieszam do 80 km/h wyłącza się nadmuch (panel pokazuje siłę dmuchania na 4 kreski). Zwalniam do 40 lub mniej - zaczyna dmuchać. O co tu chodzi?
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.