FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Bagażnik dachowy - belki
  • Spojler na tylną klapę 800!!!!!
    Rapid LB| MY 2015| CGPC 1,2 MPI| Active MAX|Biały Candy|163 tys km.| Wrocław
  • Kupiłem bagażnik w sklepie internetowym przeznaczony do Rapida (nie mylić z Rapid system z Thule) firmy chyba Cruze. Męczyłem się 2 godz z montażem, dzwoniłem do sprzedawcy z prośbą o wskazówki itp.

Hmmm. Też właśnie kupiłem ten bagażnik (znaczy na pewno firmy Cruze...) - i nie miałem żadnych problemów z montażem - wszystko pasuje do oryginalnych otworów nad drzwiami. Sam montaż trochę upierdliwy - sporo skręcania i dochodzenia co z czym, ale dołożyli nawet naklejki do oznaczania uchwytów do dachu - można sobie po zmontowaniu obkleić, żeby łatwiej było na przyszłość dopasować, co gdzie ma być. Narty objechały jak należy, bagażnik trzyma się bardzo dobrze - no i cena jest zdecydowanie niższa niż oferowanego przez ASO
    Rapid LB | 1.2 90KM | MY 2016 | Ambition MAX | Błękit Pacific | 41000 km | Brzoskwinia | śr. 5,5 l/100 km
  • Odświeżam temat:)
    Jak wyglądają uszczelki po założeniu bagażnika? Czy się odkształcają, czy może wracają do normy, po zdjęciu bagażnika i nie ma żadnego problemu?
    Rapid LB | 1.2 105KM | MY15 | Elegance max | Szary metal| 18000 km | Toruń
  • U mnie uszczelki wracają do normy po zdjęciu bagażnika. Mam oryginalny bagażnik skody.
    RAPID SB | 1.2 TSI | MY2014 | STYLE PLUS | CZERWIEŃ CORRIDA | 47 500 km | SIEMIANOWICE ŚLĄSKIE
  • Ze swojej strony mogę polecić bagażnik dachowy Cruz AIRO T118 Skoda Rapid (a dokładnie  T118 + kit 935-630).
    Użytkowałem takowy, montaż banalnie prosty, jakość wykonania dobra.
    Cena w miarę przystępna. 
    Spokojnie mieściły się 2 rowery. 
  • Oglądałem bagażnik thule.
    Jedna rzecz mnie zastanawia. Ta dolna część z bolcem (w zestawie KIT), wchodząca pod ramę, nie ma żadnego ogumowania. Czy to nie niszczy lakieru?
    Rapid LB | 1.2 105KM | MY15 | Elegance max | Szary metal| 18000 km | Toruń
  • oryginalny ze skody nie niszczy
    Rapid LB/ 1.2 85 KM / MY 13 / Ambiente/ srebrny / 199 600km/ Śląsk - okolice Gliwic
  • Zbliża się okres na wyjazdy z rowerami, więc mam pytanie: jakich bagażników do Spacebacka używacie. Planuję coś kupić do swojego Pidka ale przed zakupem fajnie posłuchać dobrych rad forumowiczów. Pozdrawiam.
    Skoda Rapid Spaceback Style / 1.0 TSI, 110KM / MY18 / 2017 / Pakiet Komfort /Pakiet Emotion / Refelktory B-Xenon / felgi Evora 16" / SmartLink / Blue Race Metalic/52000km / Zielona Góra
  • Najlepszy belki i listwy na rowery na dach
    Bo w przyszłości możesz dorzucić boxa uchwyty na narty
    Skoda Rapid LB/1.2 TSI 133KM /MY16/ biała perła/ BIERUŃ
  • Cześć.
    A używał ktoś z Was bagażnika na rower montowanego na klapie?
    A drugie pytanie, do oryginalnych belek dachowych pasuje każdy uchwyt na rower? To co oferuje obecnie skoda, opłaca się dopłacić do tego bagażnika aluminiowego czy raczej starczy ten tańszy pewnie stalowy? I ostatnie pytanie, obecnie oferowane od dilera bagażniki to thule?
    Rapid LB | 1.2 CJZD 110 KM | MY17 | Style | Szary Quarz Metalizowany | 60300km | ŁDZ
  • Hej. Powiedzcie, Jakiej wielkości boxy dachowe montowaliście już na tych belkach? Mile widziane pasujące modele. Oryginalny bagażnik dachowy już zakupiłem i mam dylemat, jakiej długości zakupić box. Rapid ma bardzo krótki dach. Chciałbym, aby box był jak największy, jednak bez przesadnych zwisów z przodu i z tyłu. Tylna klapa musi się swobodnie otwierać. Co z anteną? Demontujecie, czy nie przeszkadza przy dłuższym boxie? Z góry dzięki za pomoc.
    Rapid LB/1.2 TSI 110KM/Ambiton/Blue Race/44 000 km
  • Hello. Nik nie zakłada boxa na belki?
  • Co do samego bagażnika dachowego, to nie wiem jak inne, ale oryginalny skody (producent chyba thule) jest jak najbardziej OK. Solidny, banalnie prosty w montażu (bez użycia żadnych narzędzi). Tylko mocno hałasuje. Spalanie z belkami ok 0,5 l większe. Po założeniu boxa znacznie ciszej. Spalanie + 1 L
  • ja mam na dachu box Taurus 430 l.
    Bardzo fajnie się spisuje
    Rapid LB/ 1.2 85 KM / MY 13 / Ambiente/ srebrny / 199 600km/ Śląsk - okolice Gliwic
  • Witam, potrzebuje rzetelnej informacji czy bagaznik dachowy dedykowany do wersji spaceback pasuje do wersji liftback? Na stronie jest roznica w nr kat, mam mozliwosc kupic uzywke ale nie mam mozliwosci sprawdzenia, moze ktos z forumowiczow ma wiedze i podzieli sie nia, pozdrawiam
  • jak ja chciałem kupić do Liftbacka to w ASO i w sklepie gdzie sprzedają bagażniku mówili że nie pasuje od Spacebacka.
    Rapid LB | 1.2 105KM Chip 130KM/221Nm | MY14 | Elegance Komfort | Biel Candy | 61000km | Wałbrzych
  • Trudno powiedzieć. Moim zdaniem są identyczne. Mają tylko inne nr katalogowe. Daj znac, czy kupiłeś i czy pasowały. Z oryginalnych jestem zadowolony.
  • Kupiłem w grudniu bagażnik aluminiowy Mont Blanc AMC 5122 AERO - 548 zł
    Wg instrukcji pasuje do mojego Liftbacka, jak i do Spacebacka.
    Sprawdzony z uchwytem na narty. 
    Prosty w montażu (pierwszy montaż 30 minut + złożenie składowych w domu-40 minut)
    Bagażnik hałasuje z prędkościami ponad 70 km/h, ale da się wytrzymać. 
    Montowany do oryginalnych otworów w nadwoziu, ale tylko po jednym otworze w każdych drzwiach (są dwa)
    Blokowany na zamek, aluminiowy.

Lista pasujących Skodzianek
    Skoda Fabia II (2007-2014) 2007-2014 5-drzwiowy hatchback
    Skoda Fabia III (2014-) 2014-2020 5-drzwiowy hatchback
    Skoda Octavia III (2013-) 2013-2020 4-drzwiowy sedan
    Skoda Octavia III (2013-) 2013-2020 5-drzwiowy hatchback / liftback
    Skoda Rapid (2012-) 2012-2020 5-drzwiowy liftback
    Skoda Rapid Spaceback (2013-) 2013-2020 5-drzwiowy hatchback
    Rapid LB|1,2 85 KM| MY14| Ambition| Blue Denim| 105000 km| Kraków
  • Jak chcesz ja mam do sprzedania bagażnik do liftbacka
    Skoda Rapid LB/1.2 TSI 133KM /MY16/ biała perła/ BIERUŃ

Pieniądze po 100zł banknoty zdjęcie

Zielona strzałka w dół grafika

Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Rozkwitaj na wiosnę” z premią do 630 zł
  • Zarejestruj się, spełnij warunki i zyskaj do 630 zł premii!
Zyskaj nawet 850 zł w promocjach konta Millennium 360° i Konta 360° Junior!
  • 250 zł za założenie konta Millennium 360° online z kartą debetową, wyrażenie zgód wymaganych regulaminem promocji, wpłatę min. 500 zł w ciągu 10 dni od założenia konta, zalogowanie się do aplikacji mobilnej banku i zapłacenie min. 1 raz kartą do konta lub BLIKIEM
  • 250 zł jeśli w każdym z 3 miesięcy określonych w regulaminie zapewni wpływ wysokości min. 1000 zł oraz zapłaci kartą do konta lub BLIKIEM min. 500 zł
  • 150 zł jeśli min. 1 000 zł wpłynie na Twoje konto z tytułu wynagrodzenia przez co najmniej 2 miesiące określone w regulaminie promocji.
  • 200 zł za założenie Konta 360° Junior
Konto osobiste CitiKonto z oprocentowaniem 7,2% na koncie oszczędnościowym
  • Załóż konto osobiste CitiKonto i odbierz do 300 zł zwrotu
  • Dodatkowo możesz zyskać aż 7,2% w skali roku na koncie oszczędnościowym
  • 0 zł za prowadzenie konta i karty z usługą wielowalutową
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów Citi i 4 wypłaty z innych bankomatów
Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Por(a) na bank” z premią do 680zł
  • Zarejestruj się w promocji, spełniaj warunki i zgarnij nawet 680 zł łącznej nagrody!
Konto Przekorzystne z kontem oszczędnościowym w promocji
  • Do 300 zł za założenie konta Przekorzystnego
  • 7% na koncie oszczędnościowym w skali roku
  • do 100 000 zł na 5 miesięcy
Konto za Zero i Konto Oszczędnościowe Plus
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie PKO Konta za Zero oraz Konta Oszczędnościowego Plus
  • 0 zł za przelewy standardowe w serwisie iPKO oraz aplikacji IKO
  • 5% w skali roku dla nowych środków do 250 tys. (przez 90 dni)
VeloKonto
  • Załóż konto i daj się docenić
  • 0 zł za prowadzenie konta, bez warunków
  • Program Poleceń - odbierz 100 zł za każdą osobę, która spełni warunki promocji
  • VeloKorzyści - indywidualny Pakiet Medyczny nawet za 0 zł
Nest Konto
  • Konto, karta i bankomaty Euronet bezwarunkowo za 0 zł
  • Lokata do 7,6% w skali roku
  • Wygodne płatności BLIKiem, telefonem i zegarkiem
eKonto
  • załóż konto i zgarnij do 870 zł nawet 7% na oszczędnościach
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie Twojego konta
  • 0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce od 300 zł i wypłaty z bankomatów za granicą
  • 0 zł za kartę przy łącznej kwocie transakcji nią na 350 zł w miesiącu
  • 0 zł za płatności BLIK w sklepach i internecie
Alior Konto
  • Otwórz Alior Konto i zyskaj bonus nawet do 600 zł
  • 0 zł za prowadzenie konta - bez warunków
  • 0 zł za obsługę karty - dla osób poniżej 18 lat lub po spełnieniu warunków
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów własnych, a dla sieci Euronet dla wypłat od 100 zł
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów za granicą
Konto Dla Graczy
  • Załóż konto i zyskaj do 200 zł i 16 000 punktów w Programie Bezcenne Chwile
  • 0 zł za prowadzenie konta jeżeli nie ukończyłeś 26 lat lub jeśli zapewnisz jednorazowy wpływ min. 1500 zł/mies.
  • 0 zł za obsługę karty do konta jeśli nie ukończyłeś 18 lat lub zapłacisz kartą min. 300 zł do przedostatniego dnia danego miesiąca
SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?