Kontrolka jest w każdym zestawie zegarów. Natomiast nie we wszystkich R jest czujnik w zbiorniku, kabelaż oraz ustawienie komputera. Dlatego kontrolka nie świeci. Można (samemu) wykonać taki mod. Do zbiornika dołożyć czujnik, poprowadzić kabel do zegarów i VCDS-em załączyć kontrolę poziomu płynu w zbiorniku.
@gluszke20, myślę że trzeba, bo trzeba wpiąć się w kostkę zegarów i zobaczyć czy kontrolka ma zasilanie. Osobiście uważam że brak takowej kontrolki kiedy nie widać zbiorniczka to kryminał. Jako ciekawostkę podam, że w konfiguratorze FIII FL widnieje czujnik poziomu płynu jako osobna pozycja w cenie 100 zł.
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
Aha a więc tak do sprawy czujnika poziomu płynu wrócę jak zrobi się cieplej i będzie można dłużej posiedzieć w aucie. Masz rację kiedy nie widać kwijd jest płynu czujnik powinien być. Dużo pracy jest przy demontażu licznika oraz zbiorniczka spryskiwaczy?
Rapid SB | 1.2 CJZD 110 KM | MY16/7.10.2015 | 81000 km | Małopolska zachodnia, Ziemia Chrzanowska
Witam, uaktywnilem w rapidzie my16 opcję informowania poziomu płynu do sprysków, oczywiście dowiedziałem, że fizycznie go nie ma i nie mogę go teraz dezaktywowac. Wchodziłem w zestaw wskazników 17 i w bajcie 2 odznaczylem opcje 2 washer active... Nie mogę się tego pozbyć... Macie pomysł gdzie mogę tego szukać? Gdzieś czytałem, że raz aktywujac ta opcję nie można jej wyłączyć. Czy żebym miał czysto na desce muszę dołożyć czujnik czy da się to wyłączyć?
Skoda Rapid SB/1.4 TSI 125KM DSG/ 2016/ Style MAX/
Jeśli możesz to daj instrukcje gdzie to wylaczyc, pilne... Kolejna sprawa to wyświetlanie spalania chwilowego i średniego między zegarami, jak wiesz gdzie to uaktywnić to napisz bo też mi zniknęło.
Skoda Rapid SB/1.4 TSI 125KM DSG/ 2016/ Style MAX/
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.