Witam, Miał ktoś z Was taki problem jak na załączonym filmie? https://youtu.be/l2KuNwnu8_A Chodzi o taki brzęczący dźwięk dochodzący z drzwi kierowcy. Wydaje mi się, że wydobywa się z okolic bliżej lusterka. Auto to Skoda Rapid FL Liftback 2018 1.0 TSI 110KM Pozdrawiam
Rapid LB | 1.0 TSI 110KM | MY18 | Style | Blue Race | 27000km | Poznań
Tak, będę próbował w ASO. Nie chodzi tutaj o prędkości czy obroty. "Brzęczenie" występuje podczas jazdy np. po kostce brukowej, czyli ewidentnie jakiś plastik lub metal ma luzy i rezonuje. Nie chcę ściągać boczku, żeby czegoś nie uszkodzić i później się tłumaczyć w ASO. Dzięki za podpowiedź ze stopką ;)
Rapid LB | 1.0 TSI 110KM | MY18 | Style | Blue Race | 27000km | Poznań
Spotkałem się z drobnym elementem wewnątrz drzwi, który pozostał prawdopodobnie z linii montażowej.
Nie namawiam - natomiast ściągnięcie boczku nie jest jakoś specjalnie trudne, czasowo również można to opanować, miałbyś możliwość samemu sprawdzić, czy to w Twoich drzwiach i co jest tego przyczyną. Przy okazji zobaczysz stan drzwi od środka i nabierzesz doświadczenia w takich prostych czynnościach.
Dzięki za wskazówkę. Już kilka razy macałem okolice źródła trzeszczenia i nie mogłem zlokalizować przyczyny. Sugestia, że to coś wewnątrz wydaje się być sensowna tym bardziej, że niedawno ASO mi w drzwiach grzebało. Jak będzie cieplej sprawdzę.
@lukaszm2109 też mnie takie trzeszczenie, grzechotanie dopadło. Mam to chyba w tylnych prawych drzwiach, chyba też w prawym słupku B. Maskara. Na kostce, nierównościach. Gdy przyspieszam pomiędzy 2000-2500 obrotów. Gdy gra muzyka też w jej takt przy niskich tonach lubi zagrzechotać. Auto mam jeszcze na gwarancji. 25 tyś przebiegu. Reklamować to, męczyć ASO? Bardzo irytująca przypadłość.
Rapid SB | 1.0 TSI 95KM | MY18 | Ambition | Srebrny Brillant Metalizowany | 49200 km Fabia HB | 1.2 HTP 12V 64KM | MY05 FL | Classic+ | Srebrny Metalizowany | 265000 km
Po raz kolejny sam sobie odpowiadam. Dla potomnych. W moim przypadku odpowiedzialnymi za straszliwe grzechotania i trzeszczenia rezonujące do prawej strony były okulary położone luzem w schowku przy lusterku wstecznym. Tak więc jak zauważycie u siebie przeraźliwe trzeszczenia po pierwsze sprawdźcie czy to czasem nie okulary... :-)
Rapid SB | 1.0 TSI 95KM | MY18 | Ambition | Srebrny Brillant Metalizowany | 49200 km Fabia HB | 1.2 HTP 12V 64KM | MY05 FL | Classic+ | Srebrny Metalizowany | 265000 km
Należysz do nielicznej grupy osób na forum, które potrafią dopisać zakończenie swojego problemu. Za to słowa uznania :)
Z drugiej strony - potwierdzasz fakt, z którym często kierowcy się spotykają: Mianowicie odczucia co do lokalizacji usterki. Mamy wrażenie, niemal pewność, że problem leży w danym miejscu, a tak naprawdę to nadwozie jest jedną wielka puszką, w której kierunek i lokalizacja źródła dźwięku nie do końca są identyczne z naszymi odczuciami.
Zyskaj nawet 650 zł w promocji konta Millennium 360°
250 zł za założenie konta Millennium 360° online z kartą debetową, wyrażenie zgód wymaganych regulaminem promocji, wpłatę min. 500 zł w ciągu 10 dni od założenia konta, zalogowanie się do aplikacji mobilnej banku i zapłacenie min. 1 raz kartą do konta lub BLIKIEM
250 zł jeśli w każdym z 3 miesięcy określonych w regulaminie zapewni wpływ wysokości min. 1000 zł oraz zapłaci kartą do konta lub BLIKIEM min. 500 zł
150 zł jeśli min. 1 000 zł wpłynie na Twoje konto z tytułu wynagrodzenia przez co najmniej 2 miesiące określone w regulaminie promocji.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.