Hej. Chciałbym samodzielnie wymienić olej w Skodzie. Pomóżcie Drodzy forumowicze, jakie klucze potrzebuje do : -filtra oleju -korka spustu oleju Potrzebuje konkretnych numerów jakie to są jeżeli wiecie. Skoda 2013 63KW Benzyna, filtr okrągły. Do tej pory wymieniałem w serwisie, ale na chwilę obecną i czasy jakie nastały to dla mnie za drogo a innym mechanikom nie ufam. Chcę zrobić to samodzielnie.
Do odkręcenia osłony pod silnikiem niezbędny jest klucz Torx T25 (chyba 10 wkrętów).
Filtr oleju dokręca się ręcznie. Należy posmarować uszczelkę olejem.
Odkręcić filtr oleju można na wiele sposobów (linka + pręt, przebić puszkę starego filtra śrubokrętem). Ja filtr odkręcam kluczem z kawałkiem łańcucha.
Rapid SB / 1,2 TSI EA211 CJZC 90KM / MY16 / Active / Biały / 62 kkm / Zawiercie
adhell, wiem jak wymienić olej, pytałem czy w rapidku 1.0 tsi do odkręcenia filtra jest potrzebny jakiś specjalny klucz czy już jest normalnie kształt na standardowy klucz. Puki co korzystam z Aso. Ale po okresie gwarancji wiadomo że będę sam wymieniał olej.
W 1.0 tsi jest wkład "metalowa pucha" czy tylko wkład?
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.