Dalej mam kłopoty z szarpaniem, check zapala się na kilka dni a potem sam gaśnie. Ostatnio znajomy mi mówił że warto sprawdzić klapki w kolektorze ssącym, ponoć u niego w Audii była zrobiona z plastiku i nadtopiona, przez co dostarczone było nie odpowiednia ilości powietrza skutkowało to podobnymi objawami co u mnie.
W przyszły weekend zdemontuje to i owo i zerknę na ten kolektor, jakby ktoś miał jakieś ciekawe uwagi, to chętnie wysłucham.
Rapid SB | 1.2 TSI 110KM LPG | MY 2016 | Style Max | Czarny Magic perłowy | 238000 | Oświęcim
Dopiero co zmieniłem na Rapid i po przejechaniu kilku tysięcy km pojawiła się stara żółta znajoma z Fabia 1. W F1 przez 20 lat wszystko było w porządku (sonda, katalizator, świece, poziom spalin), początkowo kasowałem błąd, a czasem z zaskoczenia lampka gasła sama (dorabiałem teorie, że coś musiało się przepalić na wyższych obrotach, a mechanicy snuli legendy, że to nasza krajowa benzyna jej nie pasuje? ;-)). Na koniec rzadko się zapalało, bo nie oszczędzałem na obrotach i spalaniu, a może po prostu lampka się zużyła ;-) Podejrzewam, że w Rapid będzie to samo.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.