Cześć, wpadł mi pomysł na zmianę radia w mojej Skodzie. Obecnie posiadam radio Blues. Zakupiłem radio dotykowe Swing o nr 5JA035871. Po zdemontowaniu okazało się, że kostka ISO nie pasuje i gniazdo anteny nie pasuje, ponieważ ja mam pojedyncze wejście, a w Swingu jest podwójne gniazdo. Podjechałem do speca od radioodbiorników, który podpiął swoją przejściówkę i okazało się, że radio działa ale pojawił się problem w postaci braku komunikacji po CAN; radio nie gaśnie po wyciągnięciu kluczyka czy też nie zapalają się klawisze po przekręceniu świateł. Czy jest jakakolwiek szansa na to, żeby to radio pasowało do mojej Skody.
Mój samochód to Skoda Rapid 1.2 TSI 105 KM 2014 r.
Już wiem, że nie połączę tego radia z moim Rapidem. Moje auto ma platformę PQ a ten Swing jest pod MQB. Na innym forum doradzono mi, że jeżeli chcę radio na wypasie to powinienem kupić radio dostępne np. na aliexpress o modelu RCD330. I tak też zrobiłem. Co prawda kosztuje 1,5 tyś zł ale ma w sobie BT, zestaw głośnomówiący i takie bajery jak Android Auto czy CarPlay. Czekam na paczkę :)
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.