Dzień Dobry Proszę o pomoc: Nawiew klimatyzacji slychac ze dziala prawidlowo, czyli jak nastawi sie nadmuch na szybe to jest na szybe jak na nogi to jest na nogi, obieg zamkniety i otwarty dziala. Szyby paruja w trakcie normalnej jazdy po 5 -10 minutach od uruchomienia samochodu. Nawet przednia szyba pomimo ustawienia na full nawiewu. Klimatyzacja jest zawsze wlaczona. Kanaly odplywowe sa sprawdzone. Delikatna wilgoć na wykładzinie z tyłu za pasażerem od strony tunelu. W trakcie jazdy na climatronicu jak jest ustawiona temperatura np. 22 stopnie to z kratek leci cieple powietrze i później na przemian ciepłe i zimne czy to jest prawidłowo ? Co mogę jeszcze sprawdzić?
Które kanały odpływowe masz sprawdzone? Z klimy, z drzwi? Jak masz wodę/wilgoć na podłodze w tyle - sprawdź w jakim stanie masz tylne drzwi. Nie masz wody w drzwiach? Chodzi o drożność otworów w dolnej części drzwi. Z Climatronika nie może iść na zmianę ciepłe i zimne powietrze. Jak bardzo zimne idzie (jaka temperatura)?
Kanały odpływowe sprawdzone w drzwiach i klimie i na podszybiu. Nie ma wody w drzwiach. Dzisiaj misłem taka sytuacje, że jechałem 70 km /h i jak przyśpieszyłem do 90 km/h to nagle zaparowały wszystkie szyby i musiałem się zatrzymać, żeby jakoś odparowały
Wg takiego opisu - to jakby wariowały klapki sterowane silniczkami. Podajesz - że obieg wewnętrzny działa prawidłowo. Ale takie "szybkie" zaparowanie - to zastanawiam się nad włączeniem obiegu wewnętrznego - może na zasadzie samoczynnego przestawienia czy załączenia. Masz możliwość podpięcia kompa do samochodu? Chyba to będzie najprostsza metoda.
Cześć, też borykam się z parującą szybą. Auto kupiłem pół roku temu, przyszła jesień i zima i krew mnie zalewa. Rano szyba, to jakby mleko na niej było, myłem wielokrotnie, w tym myłem IPA. Nawet jak szyba sucha, wsiadam i po 5 sekundach mleko! Patrzyłem podszybie to od strony pasażera normalnie widać prostokąt z klapką tak jakby to było od obiegu zamkniętego. Pytanie czy tak powinno być czy może brakuje mi jakiegoś elementu ???? Płynu chłodzącego nie ubywa, odpływy drożne, woda nigdzie nie stoi, w środku sucho, filtr kabinowy nowy węglowy, klima manual, my17 Jakieś pomysły? Rozwiązania?
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.