Wczoraj wyskoczył mi check byłem dzis u mechanika i sa dwa błędy i wyoskie napięcie sondy ale nie pamieta jakie: p0132 p0133 On twierdzi że to nie wina sondy a lpg i trzeba do gazownika że może wtryskiwacze gazowe? Co myślicie?
Jeżeli masz LPG tp trzeba podjechać i sprawdzić mapy i jak pracują wtryski i reduktor. Po wykasowaniu błędów jazda na PB i sprawdzenie jak działa sonda a potem powtórka na LPG. Jak możesz podaj tez więcej danych jaki silnik, jaka moc itd.
Octavia LB |1,2 CYVA 128KM 250 Nm chip|2018 |Clever| biel Candy | Jelenia Góra Diagnostyka i naprawa VW/AUDI/SKODA/SEAT
1.2 mpi 75km Jakie wtryskiwacze były montowane w my 14 (12.2013) czarne czy niebieskie medy? Mam niebieskie i nie wiem czy były wymieniane przez poprzedniego właściciela czy to są od nowości?
coś się dzieje ze składem spalin i teraz czy to wina tylko regulacji i/lub wtryskiwaczy czy cos się dzieje ogólnie z regulacją mieszanki. Bez podpięcia kompa do LPG i sprawdzeniu map i działania poszczególnych wtryskiwaczy LPG nic więc nie uda się poradzić.
Octavia LB |1,2 CYVA 128KM 250 Nm chip|2018 |Clever| biel Candy | Jelenia Góra Diagnostyka i naprawa VW/AUDI/SKODA/SEAT
Jeżeli sie ktos decyduje zalozyc LPG u ludzi z ASO, którzy o tym pojęcia zadnego nie maja, to potem sa wlasnie takie jaja. Pomocy szukaj na www.lpg-forum.pl, tu sobie tylko piszemy o naszych samochodach a tam znajdziesz konkretna pomoc i informacje.
Pomógł mi chłopak z forum lpg i porządnie ustawił gaz (1,5 godziny jazdy po mieście z laptopem na kolanach a nie auto kalibracja w ASO). Lepiej chodzi nie szarpie i szybko się przełącza. Check wyskakuje nadal ale sonda jest dobra musze jeszcze sprawdzić dlaczego w obd pokazuje dobre napięcie sondy a w omegasie pokazuje 4v jakby coś nie tak było z ustawieniem sondy lambda w instalce lpg.
Dziś robiłem pomiary sondy ale dla mnie to czarna magia. Jedyne co to zapis bardziej przypominający zęby piły jest na wolnych obrotach a z jazdy jest rozjechane. Jakie wnioski mozna wyciągnąć z tych zrzutów? Sonda czy wina gazu?
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.