Hej Wybieram sie za granicę i oczywiście chcę zatankować do pełna przed granicą zarowno lpg jak i pb, i mam pytanie o lubryfikator który mam dolewać co 5tys km, w założeniu bak paliwa na te 5k km ma wystarczyć, ale pytanie mam takie, co z dolewaniem dodatku gdy mam pol baku (dodany lubryfikator przy tankowaniu pelnego baku) i chce dotankowac do pełna, czy ktoś wie jak w takiej sytuacji sie zachować? dodawac kolejną porcję czy to co zostało w polowie baku będzie ok?
RAPID LB | 1.2 TSI LPG 110KM | MY 2017 | STYLE | WHITE MOON METALIC |3000 i rośnie :) | SMI
Kolego spokojnie możesz jechać i bez tego dodatku, nic się nie stanie, a jak już tak bardzo chcesz możesz dolać do połowy zbiornika i tez nie będzie żadnych skutków ubocznych.
Octavia LB |1,2 CYVA 128KM 250 Nm chip|2018 |Clever| biel Candy | Jelenia Góra Diagnostyka i naprawa VW/AUDI/SKODA/SEAT
Dzięki Panowie za odpowiedzi, forum skody też podpytałem i dodatek ten ma calkiem inne zastsowanie niż myślałem :) z info jakie mam chodzi o to aby w paliwie nie wydzialały się osady itp. bo jednak paliwo to długo jest w baku w porównaniu do czestotliwości jego wymiany jak na samym Pb się jeździ, tankuję VPower'a racing więc jestem tym bardziej spokojny :) chociaż jak wiadomo w każdej benzynie może być syf. Dzięki też za link do forum o lpg -poczytam sobie lekturę :)
RAPID LB | 1.2 TSI LPG 110KM | MY 2017 | STYLE | WHITE MOON METALIC |3000 i rośnie :) | SMI
Paliwo, to długo leży w samochodzie z pośrednim wtryskiem, gdzie po kilkuset metra h następuje przełączenie na LPG i potem juz tylko to paliwo. Natomiast w TSI troche tego paliwa idzie jednak.
Cena jak cena, inne zakłady, które montuja LPG dłuzej niz w Skodzie nie polecają żadnych dodatków "do instalacji lpg", poza oczywiście "niesamowitą" BRC. Na forum LPG np. mozna zobaczyć jak wygląda kolektor w Fordzie Focusie na pracy z lubryfikatorem. Najważniejszą sprawą w użytkowaniu instalacji LPG jest jej prawidłowy montaż, wystrojenie oraz okresowe przeglądy. Nic więcej nie trzeba, żeby jeździć bezproblemowo na LPG.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.