Zauważyłem kilka zadrapań na lakierze, nie są głęboki i mają długość około 0.5 cm. Zastanawiam się czy mogę w jakiś prosty sposób się tego pozbyć domowymi sposobami? Mam obawy, że może zacząć się pojawiać szybciej rdza.
Ja w przypadku odprysku (do podkładu) od kamienia, kupiłem za 20 zł lakier z dobranym kolorem i cieniutkim pędzelkiem naniosłem. Mniej się rzuca w oczy a i całej maski nie muszę od razu malować.
Rapid SB | 1,2 130 km (box) | MY16 | Ambition Max | Blue denim | 40 000 km | Trójmiasto
i ile coś takiego kosztuje? jeśli nie za bardzo znam się na takich rzeczach, to brać się za to, czy lepiej gdzieś podjechać? no i wybierając takie rozwiązanie, jakich efektów mogę się spodziewać?
Pędzelkiem ładnie tego nie zrobisz. Zostanie górka, którą będziesz musiał polerować, ale i tak zostanie ślad. Poza tym jeżeli się na tym nie znasz, to lepiej tego nie robić, bo można gorzej popsuć. Koszt takiego ori lakieru to ok. 40 zł za zestaw. Podjedź do dobrego lakiernika
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
Pedzelek z dobranym lakierem, wodny papier scierny, pasta polerska czyli mala zaprawka i nie bylo sladu z tym ze to na starych lakierach a ten z R moze sie temu nie poddac, ma dziwna strukture gumowatą. Kredka + pasta polerska lekko scierna, bez mocnego polerowania zeby nie zetrzec tej kredki
Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
Podejrzewam, że masz lekkie, powierzchniowe starcie farby, bez dojścia do metalu. Jak pogodzisz się z takim wyglądem na co dzień, to jeszcze możesz raz na jakiś czas przetrzeć profilaktycznie warstwą wosku. Zawsze to jakaś mała, dodatkowa ochrona tego zadrapania :)
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.