krisr77 - zakładam że na wszystko razem potrzebujesz ok 3,8 m2. Jak chcesz zmienić kolor to zderzak trzeba zdemontować. Jak chcesz tylko okleić powierzchnię widoczną to można bez odkręcania
Rapid LB|1,2 85 KM| MY14| Ambition| Blue Denim| 105000 km| Kraków
oklejasz tą samą folią więc różnicy nie widać. Nie da się oklejać zderzaków nielakierowanych, bo do "foliowania" musi działa adhezja, a w przypadku porowatych powierzchni jest to niemożliwe.
folię możesz dopasować wg wzornika, ale nigdy nie spasujesz na 100% tak samo. A po drugie folia błyszcząca jest bardziej błyszcząca niż lakier samochodowy, a po trzecie folia nie jest metalik, a większość lakierów w rapidzie to metaliki Tu masz wzornik kolorów foli Oracal
to mogłeś od tego zacząć, że chcesz zabezpieczyć, a nei zmieniać kolor. Wtedy stosujesz np. STONE GUARD błyszcząca folia polimerowa do zabezpieczania elementów karoserii pojazdów przed uszkodzeniem mechanicznym, np. od kamieni. Grubości 130, 150 lub 200 μm. bezbarwna i prawie niewidoczna, ale dużo droższa
@persyMG...nieźle :)......ale ta druga ma pakiet sun i czarne listwy ozdobne na dole i na klapie bagażnika do tego dojdą w lato czarne fele ....jak sie domyślacie ten drugi Rapid jest mój:)
Powiedziałbym, że ogólnie lakier w R jest miękki i byle kamyczek czyni odprysk... z drugiej strony miałem ostatnio taką sytuację: koleżanka otwierała tylne drzwi w moim R (wąski parking, auta obok siebie) i stuknęła priusa, lekko go rysując... pomyślałem super... ale sprawdziłem i u mnie nie było nawet najmniejszej ryski ;-)
witam, ja zapodałem sobie Rapida w Green Rallye.. Do tego Czarna szyba i czarna 16"... Aktualnie 16" bd na zime a na lato kupiłem 17".. Wygląda obłędnie!!!
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.