FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Spotkanie Rapidów - Górny Śląsk - Katowice
  • Trudno jest mówić o jakim zlocie - bez wcześniejszego pierwszego spotkania. Ponieważ odległości w kraju są spore - trudno liczyć, że ktoś pojedzie kilkaset km czy kilka godzin na pierwsze spotkanie.
    Mam propozycję - by zorganizować spotkanie na Górnym Śląsku, jeszcze przed okresem wakacyjnych urlopów.
    Może by tak w sobotę - 7 czerwca, o 15.00? Nie w piątek - bo wtedy spory ruch na drogach a część jest zajęta jeszcze pracą.
    Miejsce:
    1. Sportowa Dolina Dolomity - koło Tarnowskich Gór, parking, restauracja, miejsce dla spacerów (np. dzieci i żon),
    2. Chorzów - parking przy AKS Centrum Handlowe,
    3. Katowice - Katowicka - parking przy WSP TWP, obok pizzeria,
    4. Katowice - Dąbrówka Mała - parking przy TTW, obok knajpka.

Sporo osób zastanawiało się i pisało o spotkaniu. Może tym razem znajdzie się grupa zainteresowanych, którzy dojadą, będą w stanie podzielić się swoimi uwagami i doświadczeniem.
    Temat zostawiam otwarty. Jeżeli znajdzie się grupa kilku chętnych (na jeden termin i miejsce), wtedy możemy "dopracować" program spotkania.
    Pozdrawiam
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • Może dałoby na początek zrobic listę użytkowników plus zaznaczyć kto skąd zeby sie zorientować gdzie ilu nas jest. Mysle ze póki co za mało na jakiś ogólnopolski zlot ale lokalne ;) dlaczego nie.
    Co do Śląska - często wiele ekip robi spotkania przy CH 3Stawy Katowice
  • 7 mam niestety impreze w każdym innym terminie by mi pasowało i jestem chętny
    Rapid SB 1.2 75km 2014 Ambition Czerwień Corrida 15600 Wodzisław Śląski
  • Żeby nie wprowadzać zamętu na ogólnym temacie zloty - temat spotkania w Katowicach przeniosłem i kontynuuję w tym miejscu.
    Tak więc w najbliższy piątek, 25 lipca - spotkanie dla wszystkich chętnych Rapidowców.
    Godzina 17.00 - parking przy Ikei Katowice. Poziom górny. W razie niepogody - schodzimy o poziom niżej - do podziemnego parkingu.
    Miło by było - by przed przyjazdem dać znać, tu na forum - ile nas będzie. To będzie forma prezentacji - kto się pokaże na spotkaniu.
    Będę srebrnym R liftback.
    Pozdrawiam
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • W sobotę, 22 listopada 2014 będzie kolejne spotkanie pojazdów m. Skoda, w tym i Rapidów. Spotkanie o 15 godz. w Lašské Jizbě - Sedliště. http://www.lasskajizba.com/
    Więcej info znajduje się na stronie http://forum.skodahome.cz/topic/119176-moravskoslezsk%C3%BD-kraj-co-takhle-uspo%C5%99%C3%A1dat-n%C4%...
    Sam się tam wybieram. Jest okazja do wymiany spostrzeżeń, prezentacji swoich 4 kółek, przy okazji mała degustacja lokalnych specjałów kulinarnych.
    Miejscowość Sedliste jest położona ok. 30 km od przejścia granicznego w Cieszynie albo 50 km od przejścia granicznego w Gorzyczkach na autostradzie A1.  
    Dla chętnych służę radą i nawiązaniem kontaktów z dalszymi użytkownikami Rapidów.
    Pozdrawiam

• Zbliża się wiosna. Pora na pierwsze spotkanie Rapidów w 2015.
    Spotkanie otwarte dla wszystkich chętnych, niezależnie od wersji nadwozia, silnika i koloru :)
    Proponuję termin17 kwietnia, piątek, po południu - 17-18 godz,
    lub 18 kwietnia, sobota, do południa - 9-10 godz.
    Proponuję miejsce (do uzgodnienia) w rejonie Katowic, np. parking A, B przy NOSPR - 200 m od Spodka albo parking górny przy Ikea w Katowicach. Parking przy NOSPR jest bardzo pojemny, bez opłat. Jak nie ma innej imprezy - to jest minimalnie zajęty. A okolica wokół NOSPR jest warta zobaczenia.
    Proszę o informację - sugestie, co do terminu i miejsca. Pierwsi chętni już są.
    Pozdrawiam
  • Ja odpadam, za daleko z Gdańska, chyba że jakiś wypad mi się trafi w interesach to z miłą chęcią...
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM CBZB | MY14 | Ambition Komfort | Czarny Magic perłowy | 100 tys km | Gdańsk, Mazury - "Polska Północna"
  • @bounty - byłbyś miłym gościem, może i honorowym ...
    Zapraszam :)
  • O jak miło!
    Ja mogę w piątek lub sobotę rano, co do niedzieli to jeszcze nie wiem...
  • @kros - miło by było Cię spotkać :) Ale nie przewiduję, że spotkanie przeciągnie się do niedzieli. No chyba że na jakim małym priv. Rozumiem - że jesteś na spotkaniu za tydzień :)
  • No taki krótki spocik pt-nd hahaha...
    W każdym razie dołożę starań aby się pojawić, ale że muszę spota wpleść między inne plany to zależy jaką ostatecznie porę uzgodnimy :)
  • Chętnie skorzystam z zaproszenia na sobotę ;)
  • U Was się udało, szkoda, że ode mnie jest spory kawałek choć to nie jakiś problem. Termin większy... udanego spotkania :-)
    RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • No a mnie się sypią plany, sobota rano odpada, niedziela nie wiem, piątek nie wiem... :/
    Będę śledził wątek jak się uda to się wpasuję, ale zmienia mi się jak w kalejdoskopie...
  • Potwierdzam udział. Optuję za sobotą przy NOSPR, ale oczywiście dostosuję się do większości jeżeli byłaby wola na piątek.
    Do zobaczenia.
    Rapid LB / 1.2 CBZA 63 kW / MY 14 / Ambition + pakiet Komfort + pakiet na bezdroża / Czerń Magiczna / 76000km / Katowice
  • Kalendarz zmienia się co chwilę z dnia na dalszy ...
    No to zbliżamy się do soboty, 18 kwietnia. Godz. 9.00 - parking przy NOSPR.
    Proponuję tylną część parkingu.
    Nadal spotkanie jest otwarte dla wszystkich chętnych.
    Liczę, że pogoda jak i humory dopiszą.
    Każda podpowiedź czy propozycja mile widziana.
    Pozdr 
  • Liczę na to że wiosna zachęci do częstszych spotkań, bawcie się dobrze!
  • Witam. Jestem nowy ;-) 
    W środę odbieram Rapkę L tsi 1,2 105 km.
    Mogę się dopisać ??
    Pzdr
    Rapid LB/1,2 CBZB 105KM/MY15/Ambition Max/ Błękit Race/.../Sosnowiec
  • Witam Waski !
    Cierpliwości do środy!
    A jak już będziesz miał czym jeździć - to jesteś mile widziany!
    Jaką masz zamówioną konfigurację?
    Wiesz jak dojechać?
    Pozdrawiam
  • Dzięki ...
    Moja wybranka to Ambition Max niestety póki co bez alu :-(
    Nie mogę rozszyfrować tego NOSPR ... Czy to będą te nowe budowle przed Spodkiem jadąc od Sosnowca, Częstochowy ??
    Rapid LB/1,2 CBZB 105KM/MY15/Ambition Max/ Błękit Race/.../Sosnowiec

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Dzięki Tobie forum będzie funkcjonowało nadal!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?
https://www.compero.pl