FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Instalacja elektryczna pod fotelem?
  • jercen ja nie mam najwyższej wersji wyposażenia i mam dwa składane z tym że ja miałem montowany w fabryce a nie u dilera.
    Rapid SB/1.2 MPI/MY14/Ambition komfort/ Szary metalik
  • ja mam wersję active max i 2... nieskładane kluczyki bez żadnego pilota! :) Ale byłem na to gotowy. :)
    Rapid SB |1.2 TSI 105KM| MY14 | Active Max | White Candy
  • @jercen, a mi się jakoś ubzdurało, że ten zwykły kluczyk też ma klawisze.. Ciekawe co z MY2015, czy tam jest tak samo?
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • Zwykły kluczyk nie ma klawiszy i nie rożni się niczym od tych od fabii I z 1999 r. :) 
    Rapid SB |1.2 TSI 105KM| MY14 | Active Max | White Candy
  • O masz... Czyli trzeba dorabiać drugi scyzoryk...
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • w cenniku jest nawet napisane, że jak zamawia się alarm to są dwa kluczyki składane, a jak bez alarmu ale z centralnym zamkiem to będzie tylko jeden składany a drugi prosty bez żadnych przycisków. Jak ma taką konfigurację (bez alarmu) a odebrałem go w grudniu 2014 czyli MY 2015. Ambition LB MPI.
    Rapid LB | 1.2 MPI + lpg 75 KM cgpc | MY 2015 | Ambition MAX | biały | 333 000 km | mazowieckie
  • W takim razie przerabiał ktoś dorobienie scyzoryka, ile taka przyjemność kosztuje?
  • Dzięki wszystkim za tyle odpowiedzi.
    zamawiałem wersję R Ambition  Max 1,2 TSI 105 KM 6-M i zobaczyłem po fakcie,że  te  blokadę jak i Alarm mam  wpisane w"Wyposazenie dodatkowe zamawiane w punkcie dealerskim-akcesoria",a wczesniej jak pisałem do dilera w mailach pytałem jego czy to będzie alarm fabryczny z funkcją monitorowania wnętrza .Odpisywał mi że wszystko tak będę miał ,a okazuje się że nie ,jednym słowem dałem sie zrobic w konia.....
    Rapid LB 1,2 CBZB 105 KM MY14 Ambition+climatronic+swing Czarny Magic perłowy 29000km lubelskie
  • 500zł, kluczyk jedzie z fabryki....
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Ambition Max | Beż Cappuccino | 25000km | Łódź
  • @johnl jeśli masz korespondencję mailową, a wsadzą Ci alarm u dilera to kłóć się o dodatkowe wyposażenie w ramach rekompensaty za wprowadzenie w błąd. Powinieneś ugrać jakieś koła z oponami itp. rzeczy.
    Rapid SB | 1.4 122 KM DSG | MY14 | Elegance | Czarny Magic perłowy | 57000km | Warszawa
  • no dokładnie, cos wycisniesz od nich za to tylko twardo trzymaj sie swego i faktów z zamowienia bo beda ci wciskac swoje
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • No nie wiem, na zamówieniu jest wpisane jak jest, więc teoretycznie wszystko się zgadza i wyciskanie nic nie da... Trzeba było sprawdzić druk zamówienia w salonie... Przykre ale prawdziwe
  • A do końca nie jestem pewien. Jeżeli pytanie i korespondencja mailowa była przed zamówieniem w trakcie negocjacji ceny i inne były ustalenia mailowe od tych w zamówieniu to jest punkt zaczepienia. Ja bym zagroził nie odebraniem auta i zgłoszeniem tego do importera, ze dealer wprowadza ludzi w błąd. Jak bardzo nie pilnie z autem i wywalczyć co się da.
    Rapid SB | 1.2 CBZA 86KM | MY15 | Ambition Max + Dynamic + Pakiet na bezdroża | Czerwień Corrida | 4500km | Lublin
  • Ale zamówienie dostałeś do podpisania?
  • zamówienie dostałem do podpisu.
    W korespondencji diler zgadzał się z tym alarmem z fabryki i mam to na mailach.Podczas rozmowy telef. diler czuł się troche nie w porzadku i obiecal cos mmi dolozyc tylko na jaka kwote?.Auto musze zmienic bo stare mi sie troche sypie.
    Rapid LB 1,2 CBZB 105 KM MY14 Ambition+climatronic+swing Czarny Magic perłowy 29000km lubelskie
  • diler po prostu sprzedał dodatkowo alarm z montażem
  • Jeżeli faktycznie chce Ci coś dołożyć to ja bym walczył o darmowe dorobienie drugiego scyzoryka i po problemie.
  • tak by było najlepiej,tylko czy na to pójdzie diler.Nie wiem czy nie będzie chciał mi czegoś taniego wcisnąć.
  • ja dostałem alarm jako gratis od sprzedawcy. Przy odbiorze okazało się że jednak jak to z gratisami bywa dostałem alarm montowany w serwisie czyli z jednym chowanym kluczem a drugi zwykły. I nie okłamujmy się, ten alarm to tylko wersja podstawowa alarmu. Firmowy ma czujniki przechyłu samochodu i chyba antywstrząsową opcję. Mój ma tylko czujki ruchu i otwarcia drzwi.
    Rapid LB|1,2 85 KM| MY14| Ambition| Blue Denim| 105000 km| Kraków
  • Po przeczytaniu powyższych wypowiedzi - okazuje się, że nie jedna, dwie ale jest kilka wersji wyposażenia nawet w tak "błahej" kwestii jak pilot (z/bez pilota, chowany/nie składany klucz). Tak więc nie ma się co dziwić, że i w innych sprawach (np. nieszczęsne uszczelki nie wypuszczające wodę z drzwi) jest olbrzymia skala materiałów czy wykończenia, i nawet tu na forum widać, ile to daje różnych sytuacji a nawet problemów. Nie piszę tu jako malkontent - ale stwierdzam - że w fabryce montują wiele elementów od różnych innych podwykonawców. To właśnie daje taką szeroką skalę jakości samochodów. Nawet pojazdy zbliżone datą produkcji różnią się. Ale jak mam świadomość, że moje 4 kółka to zbiór kilkuset (może i więcej) części i podzespołów, to po prostu staram się dbać o nie w ramach swoich możliwości. I nie narzekam tylko porównuję z opisami czy problemami innych jak jest u mnie.
    Pozdrawiam
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?