w cenniku jest nawet napisane, że jak zamawia się alarm to są dwa kluczyki składane, a jak bez alarmu ale z centralnym zamkiem to będzie tylko jeden składany a drugi prosty bez żadnych przycisków. Jak ma taką konfigurację (bez alarmu) a odebrałem go w grudniu 2014 czyli MY 2015. Ambition LB MPI.
Rapid LB | 1.2 MPI + lpg 75 KM cgpc | MY 2015 | Ambition MAX | biały | 333 000 km | mazowieckie
Dzięki wszystkim za tyle odpowiedzi. zamawiałem wersję R Ambition Max 1,2 TSI 105 KM 6-M i zobaczyłem po fakcie,że te blokadę jak i Alarm mam wpisane w"Wyposazenie dodatkowe zamawiane w punkcie dealerskim-akcesoria",a wczesniej jak pisałem do dilera w mailach pytałem jego czy to będzie alarm fabryczny z funkcją monitorowania wnętrza .Odpisywał mi że wszystko tak będę miał ,a okazuje się że nie ,jednym słowem dałem sie zrobic w konia.....
@johnl jeśli masz korespondencję mailową, a wsadzą Ci alarm u dilera to kłóć się o dodatkowe wyposażenie w ramach rekompensaty za wprowadzenie w błąd. Powinieneś ugrać jakieś koła z oponami itp. rzeczy.
Rapid SB | 1.4 122 KM DSG | MY14 | Elegance | Czarny Magic perłowy | 57000km | Warszawa
No nie wiem, na zamówieniu jest wpisane jak jest, więc teoretycznie wszystko się zgadza i wyciskanie nic nie da... Trzeba było sprawdzić druk zamówienia w salonie... Przykre ale prawdziwe
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
A do końca nie jestem pewien. Jeżeli pytanie i korespondencja mailowa była przed zamówieniem w trakcie negocjacji ceny i inne były ustalenia mailowe od tych w zamówieniu to jest punkt zaczepienia. Ja bym zagroził nie odebraniem auta i zgłoszeniem tego do importera, ze dealer wprowadza ludzi w błąd. Jak bardzo nie pilnie z autem i wywalczyć co się da.
zamówienie dostałem do podpisu. W korespondencji diler zgadzał się z tym alarmem z fabryki i mam to na mailach.Podczas rozmowy telef. diler czuł się troche nie w porzadku i obiecal cos mmi dolozyc tylko na jaka kwote?.Auto musze zmienic bo stare mi sie troche sypie.
ja dostałem alarm jako gratis od sprzedawcy. Przy odbiorze okazało się że jednak jak to z gratisami bywa dostałem alarm montowany w serwisie czyli z jednym chowanym kluczem a drugi zwykły. I nie okłamujmy się, ten alarm to tylko wersja podstawowa alarmu. Firmowy ma czujniki przechyłu samochodu i chyba antywstrząsową opcję. Mój ma tylko czujki ruchu i otwarcia drzwi.
Rapid LB|1,2 85 KM| MY14| Ambition| Blue Denim| 105000 km| Kraków
Po przeczytaniu powyższych wypowiedzi - okazuje się, że nie jedna, dwie ale jest kilka wersji wyposażenia nawet w tak "błahej" kwestii jak pilot (z/bez pilota, chowany/nie składany klucz). Tak więc nie ma się co dziwić, że i w innych sprawach (np. nieszczęsne uszczelki nie wypuszczające wodę z drzwi) jest olbrzymia skala materiałów czy wykończenia, i nawet tu na forum widać, ile to daje różnych sytuacji a nawet problemów. Nie piszę tu jako malkontent - ale stwierdzam - że w fabryce montują wiele elementów od różnych innych podwykonawców. To właśnie daje taką szeroką skalę jakości samochodów. Nawet pojazdy zbliżone datą produkcji różnią się. Ale jak mam świadomość, że moje 4 kółka to zbiór kilkuset (może i więcej) części i podzespołów, to po prostu staram się dbać o nie w ramach swoich możliwości. I nie narzekam tylko porównuję z opisami czy problemami innych jak jest u mnie. Pozdrawiam
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.