U mnie powtórzyła się sytuacja identyczna jak przed rokiem.... Od ok. miesiąca skrzypiało już niemiłosiernie, ale za ok 1 mies. jadę na przegląd więc założyłem że wytrzymam z tym skrzypieniem. W ostatnią sobotę zmieniałem koła, przy okazji wyczyściłem nadkola, sprężyny i to co się dało z błota i piachu - no i przestało skrzypieć. Żadnych gum niczym nie smarowałem...
Rapid SB | 1.2 TSI CBZB 105KM | MY15 | Elegance Max | Blue Race | 42000 |Gdańsk
u mnie też skrzypi jak jest zimno. teraz zrobiło się cieplej a byłem w aso ostatnio na serwisie klimy. wspomniałem o tym serwisantowi to stwierdził, że to robią na gwarancji tylko warunkiem jest nagranie dźwięku. trudno, muszę zaczekać aż zrobi się zimniej. nagrywam i jadę na serwis
Seat Toledo | 1.2 TSI CBZB chip 122KM/200Nm@Pb95 | MY15 | Mocno doposażony reference | Czerwony | ~60 000km | Gliwice Seat Tarraco | 1.5 EcoTSI Evo 150KM | MY19 | Xcelence | deep black | ~20 000km | Gliwice
Wczoraj byłem w ASO ze skrzypieniem w swoim R. Zweryfikowano go na progach poza tym sam nagralem film gdy ja po nich przejeżdżam i im go przekazałem. Mają mi to naprawić. Tylko dowiedziałem się że zmieniła się technologia Skody i nie wymieniają już samych tym stabilizatora a cały drążek stabilizatora wraz z gumami. Przez to ma niby zostać wyeliminowany ten problem. Miał już ktoś tak naprawiane swoje auto?
Rapid LB I 1,2 TSI 90KM I MY 2016 I Ambition MAX I Błękit Pacific I 230km I 18.12.2015 I Łódź
Auto mam na przedluzonej 4 letniej gwarancji. Patrzyłem że nowy oryginalny drążek kosztuje około 580zl plus wymiana a podobno jest przy niej sporo pracy.
Rapid LB I 1,2 TSI 90KM I MY 2016 I Ambition MAX I Błękit Pacific I 230km I 18.12.2015 I Łódź
Kiedyś zglaszalem ale oni tego nie słyszeli i nic nie zrobili. Teraz zrobiło się zimno i znów się pojawiło i pojechałem drugi raz także z moim filmem i teraz wykryli i mają naprawić-czekam za częściami.
Mi raz wymienili, ale dopiero za 3. podejściem... Najpierw że niby nic nie słychać, potem już usłyszeli i nasmarowali, a potem dopiero wymienili, bo chwilę było cicho, ale zaraz było to samo.
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
mi powiem znowu jak się zimno zrobiło to znowu zaczęło skrzypieć ale, że zima słaba to czekam na większy mróz i wtedy chcę podjechać. bo teraz jest to ledwo słyszalne. obawiam się jedynie, że nie zdążę tego zrobić na gwarancji bo mam do końca roku a póki co zima nie dopisuje
Seat Toledo | 1.2 TSI CBZB chip 122KM/200Nm@Pb95 | MY15 | Mocno doposażony reference | Czerwony | ~60 000km | Gliwice Seat Tarraco | 1.5 EcoTSI Evo 150KM | MY19 | Xcelence | deep black | ~20 000km | Gliwice
@rasz dzieki za info o tej wymianie drazka z gumami, powalczylem w aso i dzis info ze czesci zamowione i wymieniaja mi tak jak u ciebie. Z drugiej strony serwisant twierdzie ze nawet po takiej wymianie temat wraca, ponoc maja juz taki przypadek
Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.