Ktoś już to robił po gwarancji w serwisie? Mi policzyli: -wymiana gum stabilizatora o numerze: 6Q0 411 314R. (części 40zł; robocizna: 164 zł cena brutto); Co ciekawe mam jeszcze do wymiany klocki z tyłu i tu sobie też policzyli: - wymiana okładzin hamulcowych na osi tylnej. (cena części: 453 zł (cena brutto), robocizna: 164 zł cena brutto) Nie wiedziałem, że klocki na tył, które są mniejsze od tych z przodu mogą tyle kosztować :)
RAPID LB | 1.2 CBZB 105KM | MY12 | Ambition | Niebieski Jeans Blue | 87000 km | Wrocław
Tylne klocki hamulcowe S Rapid ze strony http://www.obautodily.cz/sortiment/nahradni-dily-dle-modelu-vozu/skoda-rapid/brzdove-kotouce--destic... FERODO 599 KCZ = 100 PZŁ oryginał 1049 KCZ = 175 PZŁ oryginał 969 KCZ(brak) = 160 PZŁ No to mamy super zmianę - sorry - super ceny. Czyli za materiał policzyli ponad 2,5 razy więcej ... @B757777 chyba taniej by było podjechać z WRO do Hradec Kralove, przy okazji zrobić inne zakupy, ... A roboczogodzina w serwisie Skody to chyba w przeliczeniu 80 zł ...
Wymieniał ktoś gumy w ramach gwarancji w którymś serwisie w Łodzi? Chodzi mi głownie o Bednarka. Jak sie zapatrywali na to uszkodzenie i czy nie robili problemów z wymianą na gwarancji? Wymieniają od ręki czy muszą jak przy innych naprawach zamawiać części i trzeba umawiać się na drugi termin? Mam obecnie 17000km i zaczyna mi skrzypić, zastanawima się czy jechać teraz czy poczekać do przeglądu przy 2 latach.
A czy po wymianie gum w ASO u kogoś znowu pojawił sie z nimi problem, jeśli tak to po jakim czasie??
Rapid LB I 1,2 TSI 90KM I MY 2016 I Ambition MAX I Błękit Pacific I 230km I 18.12.2015 I Łódź
@up Tak się nie ciesz. Mi też przestawało skrzypieć na raptem 2 dni jak pojeździłem po wodzie. Problem później wracał jak bumerang. "Wymieniał ktoś gumy w ramach gwarancji w którymś serwisie w Łodzi? Chodzi mi głownie o Bednarka. Jak sie zapatrywali na to uszkodzenie i czy nie robili problemów z wymianą na gwarancji? ..." @rasz Ja pojechałem i na przeglądzie 2-letnim zgłosiłem problem. Popatrzyli, zbadali i na papierze napisali, że nie stwierdzono usterki. Czymś popsikali bo skrzypienie ustąpiła na raptem 5 dni. Problem powrócił. Podjechałem do ASO Bednarka i zgłosiłem ponownie problem. Wymienili na gwarancji i problem nie powrócił. Na nowych gumach zrobiłem już 3 tys km.
Wszystko u Bednarka. Za pierwszym razem popatrzyli i tylko czymś popsikali. Napisali, że nie stwierdzili usterki. Przy drugim zgłoszeniu problemu wymienili stwierdzając wadę.
Dziękuję wszystkim za pomoc i odpowiedzi. Mam jeszcze pytanko do osób, które ogarniają temat klocków w rapidzie. Mój rapid jest z 2012 roku ambition 1.2 tsi CBZB. Do przodu klocki są w wersji ze stykiem zużycia i bez. Teraz zastanawiam się czy u mnie w ogóle jest ten przewód do sygnalizacji.
RAPID LB | 1.2 CBZB 105KM | MY12 | Ambition | Niebieski Jeans Blue | 87000 km | Wrocław
Mam 3 letniego Rapida Liftbeck i po zimie zaobserwowałem skrzypienie w zawieszeniu z tyłu i z przodu . Częściej jednak z tyłu . Ma ktoś pomysł na usunięcie we własnym zakresie tej dolegliwości? Nie ukrywam że jest to denerwujące podczas jazdy. Pozdrawiam
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.