Od wczoraj męczy mnie dziwna rzecz mianowicie przy puszczaniu sprzęgła słyszę tak jakby dźwięk chlupania lub takiego chrupnięcia (coś pomiędzy tym). Auto ma przejechane 2000km i jest to słyszalne gdzieś od strony kierowcy. Ktoś się z czymś takim spotkał? Jutro będę sprawdzał czy podczas skrętów itp nie ma podobnych objawów ale na chwilę dzisiejszą tylko podczas puszczania sprzęgła coś takiego słychać.
Daj znać czy na skręconych kołach coś słychać. To chrupanie słyszysz jak już sprzęgło załapie? To się dzieje przy ruszaniu, czy w trakcie jazdy? Napisz trochę więcej.
Sprawdzę wieczorem przy skrętach, bo dzisiaj żona używa auta. Sprzęgło łapie bez problemu. Sytuacja ma miejsce podczas jazdy jak już je puszczam po wbiciu biegu.
Ja miałem problem ze sprzęgłem, jakby lekko piszczało przy puszczaniu i w ASO mi powiedzieli, że nie było tam wogóle smaru. Ne mięli co prawda żadnej instrukcji serwisowej dla tej części, ale przesmarowali i przestało. Cóż, wierzę, że to było to, wcześniej też brzmiało jakby pedał umierał na suchoty... ale nie wiem jaki dzwięk u Ciebie i czy to to samo. Geeralnie to nie wiem czemu się bawisz, jak nie masz daleko do ASO to zgłoś ustarkę gwarancyjną i odstaw im samochód, niech oni szukają przyczyny! Po to kupowałeś nowy samochód aby z tego korzystać :)
@halif - tak oczywiście zrobię w wolnej chwili - pytam z ciekawości czy ktoś już coś podobnego miał i jak to rozwiązał. Tylko to taki dźwięk jest raczej nie związany z piszczeniem. Jutro rano jadę do ASO - zobaczymy co wymyślą :)
Pierwsze info: moja żona pojechała do salonu i ktoś z serwisu się przejechał i potwierdził, że faktycznie coś tam skrzeczy i że wygląda to na tylne drzwi (czyżby woda? - ostatnie dni dosyć obficie padało - auto garażowane i po wyjeżdżaniu z garażu żadnej kałuży pod skorupą nie było) ale to trochę dziwne bo jakby coś chlupało to chyba przy każdym przemieszczeniu auta a nie tylko przy puszczaniu sprzęgła. W każdym razie na jutro na 19 mam wizytę w serwisie na "sprawdzenie" co to może być. dam znać po wizycie.
Witam a dokłądnie jak ci to skrzeczało bo mi auto przy ruszeniu w prawy czy lewo tez dziwny dzwiek wydaje jak by cos chlupotało tak jak by jakies plyn obijal o cos ale tylko raz prz ruszeniu i potem juz tego nie ma dopiero pojawia sie ponownie jak auto postoi jakies 5 do 10 minut i zas ruszam to sie to znow pojawia
No wlasnie sprawdzałem drzwi i nic nie wypłyneło słychac najbardziej od strony kierowcy o tylko jeden raz jak rusze i potem jest cisza i dzieje sie to za kazdym razem jak auto postoji dłuzej ni 10 minut
@fosa - Twoje sprawdzenie to wizualne czy też polegające na odciągnięciu (ręką) i przepchaniu w 3 miejscach otworów dolnej uszczelki drzwi? Samo obejrzenie zalepionego otworu odpływowego w drzwiach niewiele da. Jeśli masz tam nadmiar środka antykorozyjnego, to trzeba wodzie pomóc w znalezieniu ujścia przez przynajmniej jeden otwór.
No ogolnie to uszczelke tylko odchylilem i nic pozatym woda nie wyplynela ale dzieki za podpowiedz jutro bardziej wnikliwie to obejrze co tam sie dzieje
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.