FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Wybór ubezpieczenia w Skodzie
  • Przy 60% to chyba znajdziesz cos ciekawego finansowo w lepszej firmie niz link 4
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Mam taką nadzieję, także będę to jeszcze sprawdzał
    Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
  • Ja osobiście nie ubezpieczyłbym w Link4, walałbym trochę dopłacić i wybrać inną firmę, ale może krytyczne opinie o Link4 to tylko propaganda;) nie ma własnych doświadczeń.
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY14 | Ambition Komfort | Blue Race | 28500km | Gdańsk
  • no właśnie mam takie podobne skojarzenia
    Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
  • Ja kiedys byłem zwolennikiem tanszych ubezpieczycieli ostatecznie zmieklem i tez wybrałem ubezpieczenie dilerskie jednak czytajac w necie po wpisaniu nazwy danej firmy wyswietli nam sie mase krytycznych opinii, czy to alianz, pzu czy hestia. Jak sie uda, moj szwagier teraz likwidował szkode po dziku w KIA Sportage wlasnie w Linku i był zadowolony.
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Ubezpieczenie w allianz 1980 pakiet dilerski bez limitów kilometrów bagaż szyba 50tyś na osobę NNW trochę drogo ale u innego ubezpieczyciela zaproponowali 2480 jak twierdzą wszystko przez zmiane przepisów odnośnie funduszu gwarancyjnego zdzierstwo.
    Rapid SB/1.2 MPI/MY14/Ambition komfort/ Szary metalik
  • Ja dealerski mam zaproponowany za 1780 w Alianz, a online 1290 mi krzyknęli też w Alianz.
    Dealer podobno nie stosuje zniżek za bezszkodową jazdę ale ma inne upusty.
    LB|1.6 TDI CR 105 KM|MY14|Ambition Komfort |Pacific Blue|165 kkm| Lublin
  • @Jacek no i który bierzesz, bo różnica jest znacząca?
  • Witam, ja dziś dealerskie ubezpieczenie podpisałem za 1590 pln. Alianz. (auto na te niskie raty ...)
    Rapid LB/1,2 CBZB 105KM/MY15/Ambition Max/ Błękit Race/.../Sosnowiec
  • @dodan mam dylemat bo w tym on-line jest udział własny w szkodzie 12%.
    A w tym dealerskim nie. Do tego dealer daje:

bezgotówkowa naprawa w przypadku wystąpienia szkody

- naprawa tylko na oryginalnych częściach

- brak udziału własnego w szkodzie, 100% wypłaty odszkodowania

- brak amortyzacji części

- brak konieczności doubezpieczania samochodu po wystąpieniu szkody

- pomoc drogowa w Polsce i Europie, przysługuje w przypadku awarii auta, wypadku, kradzieży, braku paliwa, zatankowania niewłaściwego paliwa

- auto zastępcze : do 5 dni w przypadku awarii, do 9 dni w przypadku szkody częściowej, całkowitej lub kradzieżowej

- suma ubezpieczenia w NW na wypadek trwałego uszczerbku na zdrowiu : 10 000 zł

- holowanie po szkodzie : w Polsce do najbliższego autoryzowanego serwisu lub do miejsca zamieszkania lub do celu podróży, poza granicami Polski do najbliższego autoryzowanego serwisu. 

• Witam. Za miesiąc będę przedłużał ubezpieczenie PZU które zakupiłem u dealera Skody za 1590 rok temu (z gwarancją kwoty z faktury przez 3 lata, oczywiście dodatkowo płatne) . Rozumiem, że w tym roku trzeba liczyć z kwota ok. 2000 zł jak piszecie ? Czy Skoda wysyła sama przedłużenie ubezpieczenia czy trzeba samemu udać się do dealera gdzie kupowałem to ubezpieczenie ?
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM | 2013| MY14 | Srebrny | 46 tys | Poznań
  • Ja dostałem info od dealera o kończącej się polisie.
    Jestem po weryfikacji kilku niezależnych ofert i w porównaniu do pakietu od dealera przyzwoite ubezpieczenie oscyluje w okolicy ceny zaproponowanej przez dealera +/- 20%.
  • Ja po roku zrezygnowałam z ubezpieczenia Skody i przeszłam do Hestii gdzie za całe ubezpieczenie zapłacilam ok.1500 w salonie zaśpiewali mi prawie 2000
  • Za pierwsze ubezpieczenie w Allianz zapłaciłem (1590pln), kolejne w Generali (1567pln), oba od dealera...
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM CBZB | MY14 | Ambition Komfort | Czarny Magic perłowy | 150 tys km | Gdańsk, Mazury - "Polska Północna"
  • @Jacek, to od dealera wydaje mi się bardziej korzystne. 12% udział w szkodzie to sporo. A pytałeś dealera o PZU jaką mają od nich propozycję, może by była bardziej korzystna niż Alianz?
  • @dodan niestety PZU nie mają. Mają Hestie za 1900, Benefie za 1600.
  • @Jacek rozumiem. Ta benefia w dobrej cenie jest, sprawdzałeś co oferują?
  • Benefia ma najuboższą ofertę jeżeli chodzi o holowanie, auto zastępcze, pomoc drogową.
  • ale za to cena jest przystępna:)
  • no i miła pani zadzwoniła do mnie jeszcze raz teraz miała już lepszą ofertę 1770 z szybami i bagażem to i tak sporo zamiast 1980 ale poczekam do ostatniej chwili coś jeszcze utarguję. 
    Rapid SB/1.2 MPI/MY14/Ambition komfort/ Szary metalik

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?