FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Vmax 1.2 TSI 105KM
  • @Rick, zwiększanie mocy to narkotyk, z tego się nie wychodzi, proszę tylko rób to z głową i jeździj rozważnie. Nie mówię powoli, mówię rozważnie. Myśl nie tylko o sobie, ale o tym wszystkim o czym nie pomyślałeś, oraz za wszystkich innych dookoła wliczając zwierzęta.
  • kros spokojnie, :) nie jestem 18-latkiem który ma prawko od miesiąca.
    Jestem kierowcą z 17-letnim stażem za kółkiem i ponad milionowym przebiegiem bo parę lat bylem przedstawicielem handlowym robiąc rocznie ponad 100 tys przebiegu. W swojej karierze jako kierowcy nigdy nie spowodowałem wypadku z mojej winy. Zawsze to ktoś inny do mnie przywalił z powodu swojej lekkomyślności lub braku doświadczenia i takich zdążeń mailem słownie trzy + sporo tych które zdołałem uniknąć za w czasu reagując na sytuacje na drodze pomimo że mogłem nic nie zrobić a i tak byłaby nie moja wina. Także jeżdżę rozważanie a testy v max wykonuje w bezpiecznych miejscach o ile tak  to można nazwać. Na koniec dynamiczna jazda wcale nie oznacza że jest niebezpieczna, liczą się umiejętności i przewidywanie sytuacji, chociaż za sportowego kierowce się nie uważam i sporo mi brakuje do ich umiejętności.
    Dobra koniec ściemy, wracać do tematu i  zapodawać wyniki.
    Rapid SB | 1.2TSI CBZB 105KM | MY15 (4 tydzień 2015) | EleganceMAX | Błękit RACE | 55000+km | Bielsko-Biała
  • @Rick prawko na motor mam, ale nie po to, aby jeździć szybko, a toczyć się wolno i dostojnie...
    Zagapienie się do 185km/h... autostrada, z górki, wiatr w plecy, piękna kobieta obok, sam wiesz ;-)
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM CBZB | MY14 | Ambition Komfort | Czarny Magic perłowy | 150 tys km | Gdańsk, Mazury - "Polska Północna"
  • Przypominam tylko sprawdzaczom vmax ze po jednym tescie mozecie siedziec na fotelu pasazera przez nastepne 3 miesiace ;)
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Bzdura. Odsyłam do lektury anuluj-mandat.pl
    Bounty ty to jesteś niebezpieczny rozpędzić się nie dość że do 185 to jeszcze nie świadomie i o zgrozo zagapiony byleś. Jezu gdybyś miał np AMG i byś się zagapił do 300? W dodatku nie zorientowałeś się bez patrzenia na licznik ile jedziesz.
    Jesteś nie bezpieczny.
    Kierowca musi ogarniać wszystko! WSZYSTKO
    Rapid LB| MY 2015| CGPC 1,2 MPI| Active MAX|Biały Candy|163 tys km.| Wrocław
  • @supermajku czytaj ze zrozumieniem i nie dodawaj sobie swoich nieprawdziwych teorii ot tak... nawet nie chce mi się, wyprowadzać Ciebie z błędu, nie rozumiesz, albo nie chcesz zrozumieć co napisałem... żyj w swoim świecie bicia rekordów w Janosiku, pędzenia motorem 300km/h, tych historii z BMW i AMG... Pozdrawiam
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM CBZB | MY14 | Ambition Komfort | Czarny Magic perłowy | 150 tys km | Gdańsk, Mazury - "Polska Północna"
  • Dosłownie przeczytałem to co napisałeś- zagapić się i rozpędzić to tak jak zagapić się i zajść w ciążę ;) Motor to masz w rapidzie. Motocyklem jak już. I sam nabywaj wiedzę, doświadczenia i umiejętności nie umniejszając tym co już je posiadają, abyś miał co wspominać.
    Bądź zdrów, lepszy i szczęśliwy ☺
    Motor (pot.) – motocykl, jednośladowy pojazd samochodowy [moderator]
    Rapid LB| MY 2015| CGPC 1,2 MPI| Active MAX|Biały Candy|163 tys km.| Wrocław
  • @supermajku przeczytałeś i nadal nic nie zrozumiałeś... po prostu nie łapiesz kontekstu, ale w tym Tobie nie pomogę... przypominasz mi typ osoby, co ciągle twierdzi, że flaga Monako to odwrócona flaga Polski...
    Dla mnie temat wyczerpany... i dla Ciebie również wszystkiego dobrego!
  • @gross81 po twoim wytłumaczeniu się z błędnej pisowni mam wrażenie, że jesteś analfabetą z zabitej dechami głębokiej dziury:)
    Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
  • koledzy z Wielkich miast - zapraszam do Hyde parku.
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • Vmax 1.2 TSI 105KM --> @kros @dodan @Rick @supermajku @bounty @gross81, wróćmy do tematu
    jak to napisał @Rick :
    "Dobra koniec ściemy, wracać do tematu i zapodawać wyniki." :)
    Administrator forum RapidKlub.pl
  • około 190km/h (oczywiście po autostradzie w DE ;) ). Przewiduje że ponad 200 poleci - jeszcze "luz" był pod gazem
    Rapid LB | 1,2 CBZB 105KM | MY15 | Ambition Max | Biały Candy
  • jadac do freiburga v-max 200  ale wiekszoc trasy 170 na tempomacie spalanie 8.5 temp oleju kolo 110 
    Rapid LB | 1.2 tsi 105KM | MY14 |ambition max | bialy candy | 30000km | szczecin
  • Kurcze, to mój chyba jest zblokowany :( Rozpędziłem się kiedyś do 195 km/h. Nie byłem pewen czy to max. więc innym razem jeszcze raz docisnąłem do końca i znów licznik stanął na 195 km/h. Na orotach jeszcze był zapas ale wydaje mi się, że mam blokadę na 195 km/h. Katalogi podają właśnie taką prędkość.
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM | MY15 | Ambition | Grafit | 50000 km | Lublin
  • Na 5-tym biegu daje radę do 210 ;) Na 6 nie ma siły i tylko 195-198
    Rapid LB | 1.2 TSI 77KW/105KM | MY13/14 | Ambition+Komfort | Biel Candy
  • Na 5. biegu prędkość 210 samochód osiąga przy ok. 5300 obr. gdzie silnik jeszcze daje pełną moc, ale moment spada już od ok. 4000 - 4200 obr.
    Na 6. biegu przy 195 km/godz. obroty są ok. 4200. Właśnie do takich obrotów silnik dysponuje jeszcze maksymalnym momentem, przy próbie podniesienia obrotów, jego moment maleje. Prawdopodobnie następuje równowaga między oporami toczenia i powietrza a mocą, jaką dostarcza silnik. I przy takim przełożeniu już się więcej nie osiągnie. 
    Przy Twoich danych, mamy potwierdzenie, że R nie ma ogranicznika prędkości.
    Czy patrzyłeś może na obroty silnika przy swojej prędkości maksymalnej?
    Można Tobie tylko pogratulować tak dotartego silnika.
    Pozdrawiam

PS> Uzupełnij stopkę. Warto podać MR, przebieg.
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • Jako że zacząłem ten wątek proszę o rozwagę, mamy obecnie już prawie zimę i pewnie sporo już ludzi ma oponki zimowe, pamiętajcie że mają one niższy indeks prędkości, dlatego próby v-max proponuje odłożyć do wiosny.
    Mateusz2605 swoim wpisem potwierdziłeś moje przypuszczenia, że v-max należy robić na 5 biegu bo na 6-tym rozpędziłem R tylko do 197km/h co udokumentowałem fotką.  Czyli szóstka to nad bieg i przyda się dopiero po chipie :) No to trzeba poczekać teraz do wiosny.
    jercen w wątku z tematem blokady pisałem że w Rapidzie nie ma takiego ustrojstwa bo to nie ta liga samochodów (blokady zaczynają się od v-max250km/h) ale niektórzy wolą opowiadać bajki lub wyssane z palca historie ale co tam przecież mają większą wiedze ode mnie
    Rapid SB | 1.2TSI CBZB 105KM | MY15 (4 tydzień 2015) | EleganceMAX | Błękit RACE | 55000+km | Bielsko-Biała
  • Witam
    Wiosna się zrobiła, zimowe gumki już w garażu no to czas na nowe pomiary auta.
    Kilka dni temu pierwszy pomiar zakończony hmm... że tak powiem zonkiem :P
    Natomiast już dziś, po wyłączeniu alarmu zimowych opon wygląda ok.
    I taki wynik mnie satysfakcjonuje.
    Wydaje mi się że auto więcej nie pójdzie, no może jakby węższe oponki założyć (bo czuć większe opory toczenia w stosunku do zimowych 15") i zalać pb98 to może jeszcze 5-6 km więcej by poszło.
    Następne testy po chip-ie :) czyli za jakiś czas.
    falstart.jpg
    1296 x 972 - 214K
    204.jpg
    1296 x 972 - 197K
  • 200 1.6 tdi 90ps. więcej nie pójdzie....w Niemczech po pięknym betonowym, darmowym autobanie, z 3 pasami i jeszcze wielu mnie wyprzedzało

• tdimichal no zmiażdżyłeś mnie tym wynikiem co podajesz 200 km/h przy 90ps podaj proszę na jakich oponkach to zrobiłeś i jakie paliwo miałeś wlane oraz czy masz wersje LB czy SB bo to tez istotne

Pieniądze po 100zł banknoty zdjęcie

Zielona strzałka w dół grafika

Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Rozkwitaj na wiosnę” z premią do 630 zł
  • Zarejestruj się, spełnij warunki i zyskaj do 630 zł premii!
Zyskaj nawet 850 zł w promocjach konta Millennium 360° i Konta 360° Junior!
  • 250 zł za założenie konta Millennium 360° online z kartą debetową, wyrażenie zgód wymaganych regulaminem promocji, wpłatę min. 500 zł w ciągu 10 dni od założenia konta, zalogowanie się do aplikacji mobilnej banku i zapłacenie min. 1 raz kartą do konta lub BLIKIEM
  • 250 zł jeśli w każdym z 3 miesięcy określonych w regulaminie zapewni wpływ wysokości min. 1000 zł oraz zapłaci kartą do konta lub BLIKIEM min. 500 zł
  • 150 zł jeśli min. 1 000 zł wpłynie na Twoje konto z tytułu wynagrodzenia przez co najmniej 2 miesiące określone w regulaminie promocji.
  • 200 zł za założenie Konta 360° Junior
Konto osobiste CitiKonto z oprocentowaniem 7,2% na koncie oszczędnościowym
  • Załóż konto osobiste CitiKonto i odbierz do 300 zł zwrotu
  • Dodatkowo możesz zyskać aż 7,2% w skali roku na koncie oszczędnościowym
  • 0 zł za prowadzenie konta i karty z usługą wielowalutową
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów Citi i 4 wypłaty z innych bankomatów
Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Por(a) na bank” z premią do 680zł
  • Zarejestruj się w promocji, spełniaj warunki i zgarnij nawet 680 zł łącznej nagrody!
Konto Przekorzystne z kontem oszczędnościowym w promocji
  • Do 300 zł za założenie konta Przekorzystnego
  • 7% na koncie oszczędnościowym w skali roku
  • do 100 000 zł na 5 miesięcy
Konto za Zero i Konto Oszczędnościowe Plus
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie PKO Konta za Zero oraz Konta Oszczędnościowego Plus
  • 0 zł za przelewy standardowe w serwisie iPKO oraz aplikacji IKO
  • 5% w skali roku dla nowych środków do 250 tys. (przez 90 dni)
VeloKonto
  • Załóż konto i daj się docenić
  • 0 zł za prowadzenie konta, bez warunków
  • Program Poleceń - odbierz 100 zł za każdą osobę, która spełni warunki promocji
  • VeloKorzyści - indywidualny Pakiet Medyczny nawet za 0 zł
Nest Konto
  • Konto, karta i bankomaty Euronet bezwarunkowo za 0 zł
  • Lokata do 7,6% w skali roku
  • Wygodne płatności BLIKiem, telefonem i zegarkiem
eKonto
  • załóż konto i zgarnij do 870 zł nawet 7% na oszczędnościach
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie Twojego konta
  • 0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce od 300 zł i wypłaty z bankomatów za granicą
  • 0 zł za kartę przy łącznej kwocie transakcji nią na 350 zł w miesiącu
  • 0 zł za płatności BLIK w sklepach i internecie
Alior Konto
  • Otwórz Alior Konto i zyskaj bonus nawet do 600 zł
  • 0 zł za prowadzenie konta - bez warunków
  • 0 zł za obsługę karty - dla osób poniżej 18 lat lub po spełnieniu warunków
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów własnych, a dla sieci Euronet dla wypłat od 100 zł
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów za granicą
Konto Dla Graczy
  • Załóż konto i zyskaj do 200 zł i 16 000 punktów w Programie Bezcenne Chwile
  • 0 zł za prowadzenie konta jeżeli nie ukończyłeś 26 lat lub jeśli zapewnisz jednorazowy wpływ min. 1500 zł/mies.
  • 0 zł za obsługę karty do konta jeśli nie ukończyłeś 18 lat lub zapłacisz kartą min. 300 zł do przedostatniego dnia danego miesiąca
SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?