Ja mam 4500 km ale znam osobę co na już ponad 60 tys. w Rapidzie 1.2 105 KM i nie ma problemów z silnikiem. Poza tym jeśli ktoś się taki znajdzie tu chyba pojedynczy przypadek gdyż my mamy niby już poprawiony silnik. Tak samo nic nie słychać aby w innych Skodach od końca 2011 r. coś działo się w tych silnikach. W każdym razie możemy kontynuować temat dla czystej informacji.
RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
W przyszłym tygodniu 2 lata i przebieg 36 000. Właśnie pani dzwoniła z serwisu i zaprosiła mnie na bezpłatny przegląd samochodu przed upływem 2 lat :) lelek gliwice
Rapid LB/ 1.2 85 KM / MY 13 / Ambiente/ srebrny / 199 600km/ Śląsk - okolice Gliwic
U mnie wczoraj było równo 11111 km :) Jak do tej pory walczyłem w ASO z trzeszczącymi uszczelkami. Pojawiło się to po którymś z myć, kiedy były czyszczone uszczelki. Powiedzieli mi, że został zmyty jakiś lakier z uszczelek. Uszczelki jeszcze raz wymyli, nanieśli szmatką na nie jakiś środek i jest cisza. Pytanie teraz jakim środkiem oni to robili lub jaki mamy stosować abym z takimi pierdołami do nich nie jeździł co jakiś czas. Tak to poza 3 odpryskami od kamieni :( (zalakierowane i z daleka nie widać ale z bliska już jest ślad) i delikatnym stukaniem w okolicach panelu z przełącznikami szyb - obie strony (trochę obawiam się tego ruszać aby jeszcze bardziej nie stukało, muszę jeszcze raz przeanalizować jak ściągnąć panel aby nic nie uszkodzić)) wszystko jest jest OK, oleju nie bierze, płynu chłodniczego nie ubywa i śmiga jak należy :)
20150622_181707.jpg
800 x 600 - 156K
RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
grzesk do uszczelek stosuje się wszystko co zawiera silikon, polecam silikon w sprayu do uszczelek lub ewentualnie olej silikonowy na wacik i wcierasz. Po aplikacji uszczelka będzie lekko się błyszczeć i będzie śliska oraz sucha nie brudząca ubrań. W zimie nie będzie przywierać do blachy. Ogólnie silikon konserwuje gumę. Przebieg, wczoraj stuknęło 1500km. Edycja postu. Musze dodać że supermajku ma racje w wątku poniżej, pod żadnym pozorem nie wolno myć uszczelek żadnymi środkami chemicznymi ani ich smarować czymkolwiek bo są pomalowane ori lakierem. Dopiero po gwarancji i jak już ktoś zdąży zmyć w niefortunny sposób ten ori lakier można stosować to co wyżej napisałem.
Zyskaj nawet 650 zł w promocji konta Millennium 360°
250 zł za założenie konta Millennium 360° online z kartą debetową, wyrażenie zgód wymaganych regulaminem promocji, wpłatę min. 500 zł w ciągu 10 dni od założenia konta, zalogowanie się do aplikacji mobilnej banku i zapłacenie min. 1 raz kartą do konta lub BLIKIEM
250 zł jeśli w każdym z 3 miesięcy określonych w regulaminie zapewni wpływ wysokości min. 1000 zł oraz zapłaci kartą do konta lub BLIKIEM min. 500 zł
150 zł jeśli min. 1 000 zł wpłynie na Twoje konto z tytułu wynagrodzenia przez co najmniej 2 miesiące określone w regulaminie promocji.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.