FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Brak świateł i nawiewu klimy
  • Witam ! Wczoraj już po raz drugi zdarzyła mi się następująca usterka ( o pierwszym nie pisałem gdyż myślałem że to jednostkowy przypadek)- w kwietniu po raz pierwszy a wczoraj drugi raz, usterka wygląda tak że brak wszystkich świateł ,są tylko postojówki, stop i kierunkowskazy. Nie ma też przy tym nawiewu klimy ( a wczoraj upał niemiłosierny). Dwa razy wzywałem assistance i pan stwierdził że się coś zawiesza, po odłączeniu akumulatora ponownym jego włączeniu, otwarciu i zamknięciu samochodu pilotem wszystko wróciło do normy. Chyba coś jest nie tak, może coś nie styka, nie wiem ale zamierzam podjechać do serwisu niech sprawdzą. Co o tym sądzicie. Spotkał się ktoś z szanownych forumowiczów z czymś takim ? Z góry dzięki za wypowiedzi.
    Rapid SB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Ambition MAX+KOMFORT | Czerwony Rio Metalic | 42000 km| Ø 6,5 l/100 km | wlkp.
  • Miales odczyt z kompa? Przy takim zachowaniu powinne byc slady, a moze i podpowiedz, ktory element czy podzespol sprawia problemy?
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • @Jercen szczerze mówiąc na Ciebie liczyłem ;-) Nie pan który przyjechał z assistance żadnego odczytu nie robił tylko metody prób i błędów.
    Rapid SB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Ambition MAX+KOMFORT | Czerwony Rio Metalic | 42000 km| Ø 6,5 l/100 km | wlkp.
  • Wydaje mi się, że taką usterkę komputer na pewno odnotuję. Na serwis i niech podłączają pod kompa.
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Ambition MAX | Grafitowy Metalic | ok 80 kkm | DW | Ø 6,7 l/100 km
  • właśnie się umówiłem na wizytę, zobaczymy co wymyślą ;-)
  • Mialem podobnie, jakiś przekaźnik który nie reagował po włączeniu stacyjki i nie wszystkie moduły wiedziały ze przekręciłeś kluczyk
  • na przyszły tydzień w poniedziałek jestem umówiony w serwisie zobaczymy co powiedzą , podobno po podłączeniu kompa vag wszystko wykażę ;-)
  • Miałem to samo.
    diagnoza jak u kros'a. 
    Auto zostawione w serwisie na 4-5 dni ze względu na "idącą"  cześć tj. przekaźnik. Sama robocizna kilka chwil. Na szczęście serwis udostępnił mi zastępczaka. 
  • Vodapaf naciskaj ich - w końcu auto nienadaje  się do jazdy po drogach publicznych. Przy aucie nie mogącym jeździć chyba muszą dać ci zastępczaka, a wtedy konkretniej działają. 
  • zastępczy dają ale odpłatnie, darmowo tylko w przypadku tzw. zabrania samochodu z drogi, tzn blacharka lakierowanie !!!
  • jesli naprawa trwa dłuzej niz 3 dni daja auto zastepcze
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • No tak ale ja jak większość potrzebuje samochodu codziennie aby dojechać do pracy, a niestety mam dość daleko, a ile potrwa naprawa niewiadomo więc auto muszę wziąć odrazu.
  • Ja dostalem nawet na jeden dzien ale to z powodu przewidywanego czasu naprawy 3 dni, tak wiec jesli stwierdza ze naprawa moze tyle potrwac daja auto zastepcze pod warunkiem oczywiscie ze maja aktualnie takie wolne
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Ja dostałem auto zastępcze pomimo faktu ze osobiscie zajechałem niesprawnym autem do serwisu. Naprawa miała być "na pojutrze", a serwis sam zaproponował mi auto zastępcze. Co do warunków otrzymania auta zastępczego to nigdy nie chciało mi się przeczytać szczegółów i nie wiem jakie sa zapisy odnośnie udostępnienia samochodów zastępczych. Swoją drogą, to jeżeli samochód w okresie gwarancji, z powodow niezależnych od właściciela, nie   może poruszać się po drogach publicznych to auto zastępcze "należy się jak psu buda"
  • Wczoraj rano zawiozłem do serwisu, po trzech godzinach pan do mnie zadzwonił i oznajmił że: nie mają części na swoim magazynie więc zamówili w centralnym i na dziś będą, do wymiany- jakaś kostka-moduł przy alternatorze, to samo przy stacyjce, i akumulator na większy bo ten podobno jest za mały, takie jest podobno zalecenie producenta przy w/w objawach, nie wiem jak się ma do tego wymiana tych części a zwłaszcza akumulatora że światła nie działały i nawiew nie chodził, tym bardziej że pulsacyjne tzw. długie były, tylko normalnie nie szło nic włączyć oprócz postojówek :-) co o tym sądzicie???
  • Z objawów wynika, ze masz tą samą przypadłość co ja. U mnie wymienili sam moduł i po kłopotach. Powodzenia 
  • już mam zrobione tak jak pisałem wymiana akumulatora na 61 Ah, moduł alternatora, i jakaś kostka czy też moduł przy stacyjce ;-) i tak jak gość w serwisie mówił przy tych objawach to zalecenie producenta, teraz wszystko jest O.K. !!!
  • U mnie z kolei po około dwóch godzinach jazdy wyłącza się nawiew 3,4 stopień prędkości nie działa tylko powyżej byłem w ASO i nic z tym nie zrobili podłączyli tylko kompa pod auto wykasowali błąd nastawy klapy klimatyzacji co już któryś raz się powtarza, będę jeździł do skutku do puki nie naprawiam i problem nie zniknie wogóle. Miał ktoś coś podobnego?
  • Grzesiek spróbuj w innym aso
    Rapid LB| MY 2015| CGPC 1,2 MPI| Active MAX|Biały Candy|163 tys km.| Wrocław
  • spróbuje ale to jest drugie aso najpierw na armi krajowej a teraz horbaczewskiego
  • Panowie, problem jest w kostce stacyjki. W ciągu jednego roku miałem już dwa razy wymienioną ! Objawy za każdym razem podobne - brak klimy, brak nawiewu, brak świateł do jazdy dziennej. Gość w salonie (Skoda Auto Żagiel Lublin) mówił, że "ten typ tak ma" ! Autko (Rapid Hatchback 1,2 TSI) jeszcze na gwarancji, czyli na razie, poza wnerwieniem, finansowo nie boli, ale co będzie dalej ? Nie mam zamiaru za każdym razem płacić kilka stów. Może to jakaś wada konstrukcyjna układu elektrycznego, albo materiałowa całej serii kostek ? Zastanawiam się czy złożyć reklamacji. Co Panowie na to ?

Pieniądze po 100zł banknoty zdjęcie

Zielona strzałka w dół grafika

Zyskaj nawet 850 zł w promocjach konta Millennium 360° i Konta 360° Junior!
  • 250 zł za założenie konta Millennium 360° online z kartą debetową, wyrażenie zgód wymaganych regulaminem promocji, wpłatę min. 500 zł w ciągu 10 dni od założenia konta, zalogowanie się do aplikacji mobilnej banku i zapłacenie min. 1 raz kartą do konta lub BLIKIEM
  • 250 zł jeśli w każdym z 3 miesięcy określonych w regulaminie zapewni wpływ wysokości min. 1000 zł oraz zapłaci kartą do konta lub BLIKIEM min. 500 zł
  • 150 zł jeśli min. 1 000 zł wpłynie na Twoje konto z tytułu wynagrodzenia przez co najmniej 2 miesiące określone w regulaminie promocji.
  • 200 zł za założenie Konta 360° Junior
Konto osobiste CitiKonto z oprocentowaniem 7,2% na koncie oszczędnościowym
  • Załóż konto osobiste CitiKonto i odbierz do 300 zł zwrotu
  • Dodatkowo możesz zyskać aż 7,2% w skali roku na koncie oszczędnościowym
  • 0 zł za prowadzenie konta i karty z usługą wielowalutową
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów Citi i 4 wypłaty z innych bankomatów
Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Por(a) na bank” z premią do 680zł
  • Zarejestruj się w promocji, spełniaj warunki i zgarnij nawet 680 zł łącznej nagrody!
Konto Przekorzystne z kontem oszczędnościowym w promocji
  • Do 300 zł za założenie konta Przekorzystnego
  • 7% na koncie oszczędnościowym w skali roku
  • do 100 000 zł na 5 miesięcy
Konto za Zero i Konto Oszczędnościowe Plus
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie PKO Konta za Zero oraz Konta Oszczędnościowego Plus
  • 0 zł za przelewy standardowe w serwisie iPKO oraz aplikacji IKO
  • 5% w skali roku dla nowych środków do 250 tys. (przez 90 dni)
VeloKonto
  • Załóż konto i daj się docenić
  • 0 zł za prowadzenie konta, bez warunków
  • Program Poleceń - odbierz 100 zł za każdą osobę, która spełni warunki promocji
  • VeloKorzyści - indywidualny Pakiet Medyczny nawet za 0 zł
Nest Konto
  • Konto, karta i bankomaty Euronet bezwarunkowo za 0 zł
  • Lokata do 7,6% w skali roku
  • Wygodne płatności BLIKiem, telefonem i zegarkiem
eKonto
  • załóż konto i zgarnij do 870 zł nawet 7% na oszczędnościach
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie Twojego konta
  • 0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce od 300 zł i wypłaty z bankomatów za granicą
  • 0 zł za kartę przy łącznej kwocie transakcji nią na 350 zł w miesiącu
  • 0 zł za płatności BLIK w sklepach i internecie
Alior Konto
  • Otwórz Alior Konto i zyskaj bonus nawet do 600 zł
  • 0 zł za prowadzenie konta - bez warunków
  • 0 zł za obsługę karty - dla osób poniżej 18 lat lub po spełnieniu warunków
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów własnych, a dla sieci Euronet dla wypłat od 100 zł
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów za granicą
Konto Dla Graczy
  • Załóż konto i zyskaj do 200 zł i 16 000 punktów w Programie Bezcenne Chwile
  • 0 zł za prowadzenie konta jeżeli nie ukończyłeś 26 lat lub jeśli zapewnisz jednorazowy wpływ min. 1500 zł/mies.
  • 0 zł za obsługę karty do konta jeśli nie ukończyłeś 18 lat lub zapłacisz kartą min. 300 zł do przedostatniego dnia danego miesiąca
SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?