FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Cena Rapida - co, jaki upust i gdzie udało Wam się wynegocjować przy kupnie nowego Rapida?
  • Fredi, ale roznica miedzy ambition a style to bodajze 3500 zl to nie tak duzo, tyle ze nie kazdy chce doplacac do automatycznej klimy i alufelg i tego pieknego (poki czyste!) bezowego wnetrza. Osobiscie sam byl wybral style - z bezowym wnetrzem - gdybym nie mial przewozic czworonoga ktory te lapki ma zawsze... czarne ;-)

A co do spacebacka to tez sie zgadzam, ze lepiej wyglada doposazony - i to wyglada duuuuzo lepiej. 

Tyle, ze Pawel z Zona wsadzil do Rapida ze wyszlo ponad 90 tysiakow to nie wiem - zlota kierownice? ;-)

Ps. w Gdyni stoi taki Rapid spaceback rowniez za ponad 90t zl. Szklany dach, ladne kola, pieknie wyczyszczony czerwony lakier - przyciaga wzrok... tyle ze cena szalenstwo ;-)

PS.2 jakos w tym roku chyba tu na forum jest mniej osob kupujacych Rapida bo na razie watek dotyczacy zakupow ubogi w porownaniu z ubieglym rokiem.
  • Nie wyobrazam sobie w nowym aucie niepraktycznej manualnej klimy. A sama wersja style to nie tylko bezowe wnetrze. Sa 2 ciemne i bez do wyboru... Zlota kierownice mowisz? Hmm wystarczy dokupic navi, xenony, szklany dach, 17 ray, kubełki, tempomat, doplacic ciut za lepszy silnik i juz robi sie przyjemna kwota. Mi 110km tsi wycenili na 22500€ o czym juz pisalem. Daje to na dzien dzisiejszy tez jakies 93 tys zl :)

Seat Leon ST FR | 1,4 TSI 125KM | MY17 | FR | Alor Blue | 0km :) | Hönigsberg
  • Trzeba też liczyć pakiet pogwarancyjny i dodatkowe zabezpieczenie
  • 1,4  TSI DSG Ambitiom max, Bolero, ksenony, tempomat, climatronic, podłokietnik z przejściem z tyłu, opony zimowe, listwy boczne i inne drobiazgi: 69 900 zł
    Rapid LB/1,4 TS I/122 KM /Ambition Max DSG/Beż Cappuccino/Limanowa
  • witam, 
    miesiąc temu kupiłem salonowe
    Ambition Max 110 km lakier metalik+ 2 kpl kół na felgach+ pakiet serwice 4 lata+ przedłużona gwarancja 4lata+ klima automatczna+ pełnowymiarowe koło zapasowe+ radio swing zapłaciłem 59500
    Ignaszak Kalisz
  • Style Max(sedan) +lakier metalik, +sunset +zapasowe koło wymiarowe.
    po rabacie 57260 + koła zimowe gratis .

Rapid LB | 1.2 110KM | MY16 | StyleMAX | Czarny Magic perłowy | Zielona Góra
  • A mnie ciekawi jak się mają w tym roku rabaty względem 2014 r.

Chłopaki @Speceback_2015 i @grzesik1 nie macie złych cen choć nie podajecie całej specyfikacji ale mam wrażenie, że w tym roku ceny ostateczne są wyższe i trudniej uzyskać takie rabaty jak na jesień 2014 r.
    Ja za bogatszą wersję niż u kolegi @Speceback_2015 (@grzesik1 nie podał wszystkich danych np. silnika) dałem 58 tys. i miałem auto pod zamówienie a nie z placu.

Wiem, że Skoda dla klientów, którzy już coś kupowali daje w tym roku kupony lojalnościowe i w zależności od modelu są to koła lub opony, do tego przeglądy i gwarancja, ewentualnie dodatkowy rabat finansowy.

Może przez to trudniej o dodatkowe profity.

@Speceback_2015 miałeś ten kupon ?

Moderator
    grzesk
    RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • grzesk,  ja pierwszy raz kupiłem nowe auto i pierwszy raz skode. Mój egz. to 1.2 TSI 110KM, podobno dostałem bardzo dobrą cenę. niestety nie mam żadnego pakietu ani na przeglądy ani wydłużonej gwarancji. Muszę jeszcze wywalczyć chlapacze :)
    Rapid LB | 1.2 110KM | MY16 | StyleMAX | Czarny Magic perłowy | Zielona Góra
  • Zamówiłem 2 tygodnie temu w takiej konfiguracji.

Skoda Rapid Sedan 1,2 TSI/90 KM, Ambition Maxx
    - Lakier metalizowany
    - Listwy boczne w kolorze nadwozia
    - Pełnowymiarowe koło zapasowe
    - HHC system 
    - Komplet kół zimowych
    - Komplet dywaników

Cena 54800

Co ciekawe w cenę wliczona jest planowana podwyżka na 2016 rok w wysokości 1% kosztów produkcji czy czegoś takiego. Gościu określił ją na około 600 zł. Był to jedyny salon, który mi coś takiego wliczał do oferty. W innym jak się o to zapytałem, stwierdzili, że rzeczywiście jest coś takiego planowane ale na dzień rozmowy nie znali dokładnej skali podwyżki (nie byli pewni czy to będzie dokładnie 1% czy coś koło tego) i jej nie uwzględniali w ofertach. Zastanawiam się tylko czy przy odbiorze (planowanym na luty 2016) i tak mnie nie porobią, bo nie ma gwarancji ceny i jak ta podwyżka rzeczywiście wejdzie "w życie" to mi ją jeszcze doliczą. Tym się jednak będę martwił potem.
    Rapid LB | 1.2 TSI 90KM | MY16 | Ambition MAX | Błękitny Denim | Warszawa
  • nie wiliczą ci, ciebie obowiazuje cena w dniu zamowienia
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • RAPID SB, TSI 110 KM FUN , czarny metalik, klimatronik, pakiet przegpądów na 4 lata gratis, koła zimowe w cenie, podłokietnik, cena z bonem lojalnościowym 53.000 zł . Auto z placu.
    RAPID SB/ 110KM/ 2015/ FUN/ CZARNY MAGIC/ 9000KM/ OSTÓW WIELKOPOLSKI
  • @luki76 super cena 
    Rapid LB|1.2 TSi 90 KM|MY16|Ambition Max|Biel Candy|20500 km| Praszka
  • Zamawiałem jeszcze w październiku Rapida 1,2 TSI 110KM Ambition Maxx Rok Produkcji już 2016 (bo tak chciałem) w kolorze biel Candy dodatkowo koło zapasowe, dywaniki, radio SWING i bluetooth do radia SWING. Kwote jaką ugrałem to 55K zł. Obiór koniec stycznia 2016
    Rapid LB | 1.2 TSI 110KM | MY16 | Ambition Max | Biały | 10000km | Kraków
  • Witam,
    Skoda Rapid Ambition MAX LB 1.2 TSI 110KM, niebieski metalik, tempomat, dywaniki, gumowa mata bagażnika, przyciemnione szyby, opony letnie 15" +alu, zimowe +stalowe felgi + kołpaki, radio swing, koło zapasowe, pakiet przeglądów, przedłużona gwarancja, darmowe mycie samochodu wewnątrz i na zewnątrz raz w miesiącu przez dwa lata, 4 lata darmowa wymiana opon, przechowanie opon letnich za 1 zł.
    55 160zł Rybnik
    Rapid LB | 1.2 110KM| MY16| Ambition Max| Błękit denim| 10000km | Rybnik
  • Witam,to co kolega @Giant84 przedstawił w tej cenie to naprawdę rewelacja,nawet i ja takiego pakietu nie miałem przy cenie 56,500 zł.
    Pozdrawiam sąsiada z Rybnika i prosimy o włączenie stopki identyfikacyjnej.
    * RAPID LIFTBACK * 1,2 TSI * 86 KM * MY15 * AMBITION MAX * BEŻ CAPPUCINO *31 450 * RYBNIK *
  • cena @Giant84 rewelacyjna;) Aż kusi zadać pytanie czy to aby na pewno brutto;)
    Rapid LB|1.2 TSi 90 KM|MY16|Ambition Max|Biel Candy|20500 km| Praszka
  • Czy rewelacyjna to nie wiem :), jest do wynegocjowana.
    Corolla | 1,6 132KM | MY18 | Classic Plus | Czarny | EPi
  • odebrałem w tym miesiącu auto z placu. Rapid SB beż,wersja Fun 1.2 110KM climatronik,ksenon itp,alu16" kpl stalówek z zimówkami 15" kpl dywaników,kołpaki alarm za 50% ceny -wyszło 55tys zł
    Rapid SB|1.2 CJZD 110KM|MY16|Fun|Beż Cappucciono|1800 km|Chorzów
  • Rapid SB, 1.4TDI 90KM, Active Max, Biel Candy, alarm z f. monitorowania wnętrza + pełnowymiarowe koło zapasowe, cena podstawowa 65.150zł, po rabatach 51.900zł.
    Rapid SB | 1.4TDI 90KM | MY16 | Active Max | Biel Candy | Przebieg: 1.300km | Warszawa
  • Osman71 ja dałem 53tys bez kołpaków , bez alarmu z dywanami gumowymi, z kołem zapasowym pełno wymiarowym, jakby do ambitiona dołożyć wyposażeni z funa wychodzi prawie 70 tys zł.
    RAPID SB/ 110KM/ 2015/ FUN/ CZARNY MAGIC/ 9000KM/ OSTÓW WIELKOPOLSKI

Pieniądze po 100zł banknoty zdjęcie

Zielona strzałka w dół grafika

Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Rozkwitaj na wiosnę” z premią do 630 zł
  • Zarejestruj się, spełnij warunki i zyskaj do 630 zł premii!
Zyskaj nawet 850 zł w promocjach konta Millennium 360° i Konta 360° Junior!
  • 250 zł za założenie konta Millennium 360° online z kartą debetową, wyrażenie zgód wymaganych regulaminem promocji, wpłatę min. 500 zł w ciągu 10 dni od założenia konta, zalogowanie się do aplikacji mobilnej banku i zapłacenie min. 1 raz kartą do konta lub BLIKIEM
  • 250 zł jeśli w każdym z 3 miesięcy określonych w regulaminie zapewni wpływ wysokości min. 1000 zł oraz zapłaci kartą do konta lub BLIKIEM min. 500 zł
  • 150 zł jeśli min. 1 000 zł wpłynie na Twoje konto z tytułu wynagrodzenia przez co najmniej 2 miesiące określone w regulaminie promocji.
  • 200 zł za założenie Konta 360° Junior
Konto osobiste CitiKonto z oprocentowaniem 7,2% na koncie oszczędnościowym
  • Załóż konto osobiste CitiKonto i odbierz do 300 zł zwrotu
  • Dodatkowo możesz zyskać aż 7,2% w skali roku na koncie oszczędnościowym
  • 0 zł za prowadzenie konta i karty z usługą wielowalutową
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów Citi i 4 wypłaty z innych bankomatów
Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Por(a) na bank” z premią do 680zł
  • Zarejestruj się w promocji, spełniaj warunki i zgarnij nawet 680 zł łącznej nagrody!
Konto Przekorzystne z kontem oszczędnościowym w promocji
  • Do 300 zł za założenie konta Przekorzystnego
  • 7% na koncie oszczędnościowym w skali roku
  • do 100 000 zł na 5 miesięcy
Konto za Zero i Konto Oszczędnościowe Plus
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie PKO Konta za Zero oraz Konta Oszczędnościowego Plus
  • 0 zł za przelewy standardowe w serwisie iPKO oraz aplikacji IKO
  • 5% w skali roku dla nowych środków do 250 tys. (przez 90 dni)
VeloKonto
  • Załóż konto i daj się docenić
  • 0 zł za prowadzenie konta, bez warunków
  • Program Poleceń - odbierz 100 zł za każdą osobę, która spełni warunki promocji
  • VeloKorzyści - indywidualny Pakiet Medyczny nawet za 0 zł
Nest Konto
  • Konto, karta i bankomaty Euronet bezwarunkowo za 0 zł
  • Lokata do 7,6% w skali roku
  • Wygodne płatności BLIKiem, telefonem i zegarkiem
eKonto
  • załóż konto i zgarnij do 870 zł nawet 7% na oszczędnościach
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie Twojego konta
  • 0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce od 300 zł i wypłaty z bankomatów za granicą
  • 0 zł za kartę przy łącznej kwocie transakcji nią na 350 zł w miesiącu
  • 0 zł za płatności BLIK w sklepach i internecie
Alior Konto
  • Otwórz Alior Konto i zyskaj bonus nawet do 600 zł
  • 0 zł za prowadzenie konta - bez warunków
  • 0 zł za obsługę karty - dla osób poniżej 18 lat lub po spełnieniu warunków
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów własnych, a dla sieci Euronet dla wypłat od 100 zł
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów za granicą
Konto Dla Graczy
  • Załóż konto i zyskaj do 200 zł i 16 000 punktów w Programie Bezcenne Chwile
  • 0 zł za prowadzenie konta jeżeli nie ukończyłeś 26 lat lub jeśli zapewnisz jednorazowy wpływ min. 1500 zł/mies.
  • 0 zł za obsługę karty do konta jeśli nie ukończyłeś 18 lat lub zapłacisz kartą min. 300 zł do przedostatniego dnia danego miesiąca
SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?