Witam. Nie wiem jak jest u Was w salonach Skody, ale umnie zaproponowali mi ubezpieczenie samochodu w firmie Allianz lub Hestia. Macie może już jakieś doświadczenianz tymi firmami? Którą z tych dwóch byście polecili. Chciałbym zaznaczyć, że cena ubezpieczenia jest taka sama.
A mi w salonie(jeszcze nie kupiłem) zaproponowano poprostu 1590zł bez wzgledu na wersje i cene końcową (dziwne troche). Pani stwierdziła że mają pakiet w "sztywnej" cenie na rapida tylko nie wiem jaka ubezpieczalnia..
Ja miałem do wyboru Hestie, PZU i Alianz. Najlepszą ofertę miały PZU i Alianz. Wybrałem Alianz bo nie było limitu km w asisstans. Cena 1590 taka sama dla wszystkich.
Ja dostałem ofertę allianz lub hestia za 1590 (sopot, lellek). Zaznaczono mi kilka drobnych różnic w ofercie wybrałem Hestię. Tak naprawdę, żeby porównać dane ubezpieczenie należałoby poświęcić wiele godzin na analizę OWU, więc w praktyce nie ma to większego sensu. Można co najwyżej porównać najważniejsze parametry (co może być mylące, bo mogę być one w konkretnej sytuacji znacząco zmodyfikowane przez regualcję OWU). Cieszę, że za to, bo uważam, że 1590 z wartością z faktury plus ubezpieczeniem zniżek to bardzo dobra oferta. PZU, Allianz i Hestia w praktyce działają na podobnym poziomie obsługi. Jak przyjdzie do wypłaty odszkodowania to i tak bardzo często trzeba pozywać, że otrzymać 100% należnych świadczeń. Pozdr.
Promocyjna oferta ubezpieczenia w Skodzie za 1590, jest na prawdę najlepsza i nie warto szukać gdzie indziej, nawet jak ma się największe zniżki. Ja ubezpieczając auto na drugi rok zapłaciłem 2050 zl. przy utracie wartości 8000 tysięcy.
Powiedzcie czy zamawialiście AUTOALARM do swoich autek, bo nie wiem czy maja być dwa zabezpieczenia czy jedno. Jak na to zapatrywał się Wasz ubezpieczyciel
RAPID LIFTBACK | 105KM | 2015| AMBITION MAX | SREBRNY | 43334 | EKU
Słyszałem że powyżej 100 tysięcy potrzebne jest 2 zabezpieczenie. Ja w swoim nie posiadam, jednak jeżeli tobie to wystarczy powiem Ci że jest fabrycznie montowany tzw. odstraszacz (przy lewych dzwiach masz tam taką czerwoną lampkę, która miga jak masz zamknięty samochód) i wygląda to faktycznie jakby samochód miał alutoalarm,
@bemakr autoalarm jest zabezpieczeniem dodatkowym, podstawowe to immobiliser. Autoalarm ma chronić wnętrze auta a nie samo auto, taka przynajmniej jest "filozofia" Skody.
Zgadzam się z lukasz 13. Jestem właśnie po finalizacji ubezpieczenia na drugi rok, z pronocyjnej oferty ubezpieczeniowej i zapłaciłem w Allianz 1669 PLN przy utracie wartiści 8000 PLN
Witam, czy ktoś słyszał o tym, że przy ubezpieczeniu wliczonym w cenę w przypadku kredytu 50/50 może być tak, ze w przypadku zdarzenia, nie wypłaca się odszkodowania tylko pomniejszana jest kwota zobowiązania (kredytu do spłacenia). Więc naprawiamy za swoje, a kredyt zmniejsza się? Podobno tak jest, bo to bank jest właścicielem polisy.
Co masz napisane na polisie i dowodzie że właścicielem jesteteś ty czy bank dotyczy to tak samo innych dokumentów, jeśli jesteś właścicielem auta to ty dostajesz wiadomość co dalej. 1.Przeważnie jest tak ze bank informuje ciebie przy szkodzie całkowitej ile jesteś im krewny wpłacasz to do banku reszta zostaje tobie. Dokładnie wczytaj sie w umowę. 2.Jeśli masz AC to samochód wstawiasz do serwisu i na nich cedujesz wszystkie papierkowe sprawy. Nic nie płacisz.
Mają oddzielne pakiety, ale też są w pakietach wpisane w calość ubezpieczenia AC zależy od ubezpieczyciela czy też od "z plusem" lub jak kto woli "z gwiazdką" i to dawało dodatkowo ubezpieczenia szyb, fotelika, opon lub bagażu. W pakietach dilerskich raczej jest to wliczone, jesli nie zapewne będziesz musiał dopłacić jak krisr77 napisał jakieś 50zł Dopytaj o lawetę niektórzy daja ograniczenia nawet w promieniu do 20 kilometrów musisz martwić się sam.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.