Tak przy okazji zainstalowałem sobie skodowską aplikację na androida. Dodałem dane mojego samochodu i wyświetla mi że mam 4 lata gwarancji. Jeśli masz androida sprawdź z ciekawości jak to u Ciebie wygląda.
Rapid LB | 1.2 105KM | MY15 | Elegance max | Szary metal| 18000 km | Toruń
@ryba8013 dzięki wielkie za info, zaraz sobie ściągnę aplikację:)
Panowie zainstalowałem sobie aplikację i jednej rzeczy od razu nie rozumiem. Dlaczego pokazuje mi że pierwsza rejestracja była 01.04.14 jak auto kupiłem 8 maja? Może dealer coś kombinował jak u kolegi Bountiego? Dodam, że samochód tak jak on brałem z placu. Niestety nie mam tego rozszerzenia na temat gwarancji:(
Aaa i jeszcze jedno wyszło. Powiedziano mi, że gwarancję mam na 4 lata przy sprzedaży i takiego mam maila od sprzedawcy. Teraz w serwisie powiedzieli, że jest wpisana, że tylko na 2 lata, co z tym zrobić, żywnie lecą sobie w kulki.
Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
no tak, to jest zupełnie inna rzecz, bo auto jest zamawiane pod konkretnego klienta i nie jest w systemie u nich zaznaczane, a jak nie jest pod konkretnego klienta to zupełnie zmienia postać rzeczy wtedy odnotowują to u siebie, bo nie wiedzą ile auto będzie stać na placu
Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
Z tym to do końca nie wiadomo jak jest. Mój produkowany 3-4 listopada. Około 20 a może i wcześniej był już w salonie. Zaraz na drugi dzień kurier przywiózł mi papiery do zarejestrowania. Czekałem jeszcze kilka dni na skompletowanie wszystkich gadżetów co zamówiłem, jak wszystko przyszło wtedy dostałem informacje, że mogę rejestrować. Zarejestrowałem 27 listopada po odbiór pojechałem 28 listopada i taką datę mam w aplikacji jako pierwsza rejestracja i od tej daty biegnie mi gwarancja. Informacje o rozszerzonej gwarancji mam w aplikacji jak i wbite w książkę serwisową.
RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
Z ciekawosci sprawdziłem w aplikacji jak wyglądają daty w mojej F1, która była brana z placu i stała tam około 2,5 miesiąca. Data produkcji 6 lipca a data pierwszej rejestracji pokrywa się z datą w dowodzie rejestracyjnym czyli 29 września.
Z drugiej strony nie ma co polegać na tej aplikacji, bo tam może być błąd w datach. Lepiej na dowodzie i karcie pojazdu, chyba że ktoś ją zmanipulował.
Ps. A nie mylicie dat w dowodzie. Tam obok siebie jest data pierwszej rejestracji i data wydania twardego lub ostatniego dowodu rejestracyjnego.
RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
Zyskaj nawet 650 zł w promocji konta Millennium 360°
250 zł za założenie konta Millennium 360° online z kartą debetową, wyrażenie zgód wymaganych regulaminem promocji, wpłatę min. 500 zł w ciągu 10 dni od założenia konta, zalogowanie się do aplikacji mobilnej banku i zapłacenie min. 1 raz kartą do konta lub BLIKIEM
250 zł jeśli w każdym z 3 miesięcy określonych w regulaminie zapewni wpływ wysokości min. 1000 zł oraz zapłaci kartą do konta lub BLIKIEM min. 500 zł
150 zł jeśli min. 1 000 zł wpłynie na Twoje konto z tytułu wynagrodzenia przez co najmniej 2 miesiące określone w regulaminie promocji.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.