Witam. Mam skode rapid spacebeck ambition 1.2 i nie moge zamontować siatek. Kupiłem oryginalne siatki w salonie specjalnie do modelu spacebeck. I chyba brakuje mi jakiś zaczepów? Czy siatka podłogowa nie powinna być zamontowana do podłogi? Coś mi tu nie pasuje.
Hej! Wszystko jest ok. Dolne zaczepy siatki bocznej i tylnej mocujesz do tych samych uchwytów co siatkę podłogową. Jeżeli chodzi o to uszko, które jest na pierwszym zdjęciu - uchyl tylne oparcie i naciągnij je na zaczep, który trzyma oparcie.
no właśnie nie da sie tego zrobić. Bo ten zaczep co trzyma oparcie jest w kształcie ,,kwadratu,, nie da się tam zaczepi ucha siatki. Wiem że można pokombinować ale nie po kupiłem oryginały w salone za 120zł żeby ich nie moc dopasować. Poz tym te siatki sa strasznie naciągnięte. Jak jest u was?
Nie zaczepiasz o nie, tylko naciągasz na nie gumkę. Oparcie fotela blokuje możliwość jej ześlizgnięcia. Na pierwszej stronie tego wątku kol. Cezar wrzucił fotki. Na jednej z nich widać sposób mocowania. U mnie siatki też są naciągnięte. Jednak są na tyle elastyczne, że można pod nie sporo wepchać.
Zamierzam się do zamówienia R. SB w wersji Ambition. Zastanawiam się nad Pakiet funkcjonalny do bagażnika II:
3 siatki,
haczyki na torby,
kieszeń na prawym nadkolu,
zabudowane wnęki nad kołami.
Orientujecie się czy: - haczyki montażowe na siatki są dostępne w tej wersji jeśli nie zamówię pakietu? - jaka jest różnica z zabudowanymi wnękami nad kołami od std. wersji bez pakietu funkcjonalengo? Jakoś oglądam różne zdjęcia na internecie i nie widzę różnicy w zabudowie kół. Jedyne co wyłapałem to że w liftbacku nadkola są otulone włókniną/filcem, a w SB są obudowy plastikowe.
Rapid SB | 1.2 TSI 110KM | MY17? | Ambition I Race Blue | Tychy
Wersja Joy ma domyślnie takie siatki, ja jestem zadowolony i polecam, zarówno z torby, siatek jak i ograniczników na rzepy które przyczepia się do podłogi bagażnika. :)
Rapid LB | 1.4 TSI 125KM DSG | MY17 | Joy | Czarny Magic | ~5000km | Katowice
Pod siatki uchwyty są w każdej wersji jak dobrze pamiętam . To są male plastiki po lewej i prawej stronie bagażnika. Można w nich pochować małe rzeczy P.S 0.7 wódki tam wchodzi i się trzyma ;)
RAPID SB| 1.2 CJZD 110 KM | MY16 | Ambition MAX + Bolero + SmartLink| Beż cappuccino | 2300000 km | Sosnowiec
Kisiek, a mógłbyś podać jakieś namiary (linki) do tych pozostałych bo na allegro tylko siatki widziałem. A w ASO nie mają tylko tego co w e-sklepie Skody ?
Rapid SB | 1,2 130 km (box) | MY16 | Ambition Max | Blue denim | 40 000 km | Trójmiasto
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.