u mnie tez przy kombinacjach na wzniesieniu na 1 biegu jak mocniej sie wciśnie gaz. Teraz mi się przypomniało.. U mnie słychać to blisko zderzaka jak sie stoi przy pojeździe który manewruje na 1 biegu.. A właśnie w tamtych rejonach jest przepustnica na dolocie i wydaje mi się że to ona powoduje ten dźwięk w połączeniu z powietrzem pod ciśnieniem.
RAPID LB | 1.2 CJZD 110 KM | MY16 | Ambition MAX | Beż cappuccino | 39000 km | Olsztyn
Od 1994r. miałem same diesle a tu cisza :) stad przewrażliwienie. Kusi mnie program na 1.2 110KM. Przejechałem się O3 w tym silniku po programie w Kreator Mocy. Ten nowszy wychodzi pod 145KM, wrażenia jak w 2.0 tdi, tylko ciekawe jak z trwałością będzie.
Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
No właśnie, 1.9 tdi 105 zrobione na 180KM i latało bez problemu, chyba z uwagi ze wszystko teraz jest tylko dla pierwszego właściciela to zostanie seria. A i tak wszystkie 1.2 tsi 110 ma moc w granicach 115-125KM.
Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
Poniżej usterki mojego Rapida Spaceback 1,6 TDI 105KM: - 40tys.km- woda w prawych tylnych drzwiach (na gwarancji) - 130tys.km- wymiana zaworu recyrkulacji spalin (włączał się tryb awaryjny- nie można było jechać za daleko)- już po gwarancji- około 2500zł w serwisie - 179tys.km- buczenie ze skrzyni biegów- zanim zdążyłem dojechać do serwisu- nie było piątego biegu- skrzynia się rozpadła- naprawa skrzyni w serwisie- 11tys.zł lub nowa za 14tys.zł- kupiliśmy używaną za dużo mniejsze pieniądze
Osoby które mają DSG powiedzcie czy z tym macie problem, mianowicie wiadomo, że DSG potrafi szarpnąć ale przy mocnej redukcji, ale czy macie taki problem, że poszarpuje Wam skrzynia przy normalnej jeździe przy zmianie na wyższy czy niższy np. da się zauważyć, że z 3 na 2 nastepuje dosc czesto, czekam na opinie.
mi się zdarzyło, ze skrzynia szarpnęła właśnie przy redukcji ale możne średnio raz na 1000km - to moje pierwsze auto z dsg wiec uznałem, ze tak po prostu jest :)
LB |1.4 TSI 125KM | MY17 | Style Max | Czarny Magic perłowy | 28000km | Gdynia
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.