FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Cena Rapida - co, jaki upust i gdzie udało Wam się wynegocjować przy kupnie nowego Rapida?
  • @tomasz87  wg konfiguratora 1,2 105KM active jest wart 55 550, sadze ze ok marca 2015 jest to do zrobienia, tylko pytanie czy naprawdę chciałbyś jezdzic takim gołym active i to juz rok starszym? Ja bym sie na twoim miejscu rozejrzał za autem używanym przy takim założeniu i tymi pieniedzmi. Ale to oczywiscie zalezy tylko od ciebie ;)
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • tomasz87 wspomniał o wersji ambition, nie active...
    Edit: choć faktycznie i o active była mowa ;-)
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM CBZB | MY14 | Ambition Komfort | Czarny Magic perłowy | 150 tys km | Gdańsk, Mazury - "Polska Północna"
  • aaa nie doczytałem, jakoś przy tej cenie narzucił mi sie zaraz temat Active :) Przy Ambition to chyba nierealne...
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Wojtekk18 a jaka wersja wyposażenia i jaka cena wyszła?

• Wersja podstawowa active, 51,000. W porównaniu z wariantem średnim trzeba by było już solidnie dopłacić. W późniejszym terminie dołożę sobie czujniki i podłokietnik.
  • Przepraszam ale pomyliłem coś w cenniku i myślałem że cena wyjściowa to 55000 a nie 60000. W takim razie liczyłbym na 45000 :) gross81 tak jak mowisz rozgladam sie rowniez za uzywka. Teraz za ok43tys idzie kupic 1-1,5roczna taka jakbym chciał z przebiegiem do 30tys wiec mysle ze lepsza taka opcja niz na sile brac mniejszy silnik i gorsze wyposazenie byleby nowy :)
  • @tomasz87 tez tak uwazam, polecam kupno uzywanego w salonie skody z udokumentowanym przebiegiem i serwisem bo wiesz teraz zaczynaja sie znowu dylematy, czy nie bity, czemu ktos sprzedaje 1-2 letnie auto ;) Ja mialem juz dosc sprawdzania takich samochodów dlatego zdecydowalem sie na nowy.
  • gross81 co to bredzisz czlowieku??? Dla mnie mozesz sie ubezpieczyc nawet w psiej budzie ale nie wpraowadzaj ludzi w bład. Nawet dawny monomolista musi sie dostsowac do rynku, a to co co teraz proponuje jest bardzo sensowne i godne uwagi. Akurat tak sie sklada, ze dwie szkody juz kiedys z PZU realizowalem i bylem generalnie zadowolony. Poczekaj tylko jak przyjdzi ci szkody z link4 realizowac ciekawe czy dalej bedziesz tak piał z zachwytu. Oni specjalnie tak zanizaja pakiety zeby takich frajrów jak ty łapać tylko potem z wypłatą odszkaodowania tak sie jakos ociągają....
    Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
  • @dodan mogłbym z Toba dyskutowac ale widze ze nie miałoby to wiekszego sensu, powtarzasz moje slowa tylko w odwrotna strone. Dla mnie mozesz sobie płacic po 4 tysie temu komunistycznemu PZU i badz happy ale wypraszam sobie teksty typu frajer itp, hamuj sie człowieku, masz swoje przekonania do zachowaj je dla siebie i tkwij w tym marazmie ile chcesz. Powodzenia w wywalaniu kasy
  • Panowie!
    Wpisy na Forum mają pomóc innym a nie być jak obrady Sejmu, czyli zwyczajna pyskówka!!
    A tak przy okazji dyskusja o ubezpieczeniach toczy się już w innym wątku na Forum!!!
    Wykażcie się tam, wiedzą, analizą merytoryczną polis. A nie dyskutujcie na zasadzie mojszej i najmojszej prawdy.
    LB|1.6 TDI CR 105 KM|MY14|Ambition Komfort |Pacific Blue|165 kkm| Lublin
  • gross81 narpiew obrażasz mnie wyzywając od naiwniaków, a potem strzelasz fochy bo odałem Ci pięknym za nadobne i nazwałem Cię frajerem? Uwielbiam takich ludzi jak Ty, którzy uważają się za najmądrzejszych i dają sobie prawo do obrażania innych, natomiast powiedziec coś w ich kierunku wtedy następuje święte oburzenie. Tak jak nie dociera do Ciebie, ze to Ty mnie narpiew obraziłeś, tak nie dociera do ciebie, ze zapłaciłem za ubezpieczenie 1590 PLN nie 4 tys. Z pełnym pakietm asisstans i z pełna kwota zwrotu z faktury w razie kradzieży, przy wartosci auta 62 280, co uwazam ze jest w sumie atrakcyjną ofertą. . A zdecydowanie większe zaufanie mam jednak do PZU niż do Link4 i wcale nie zamierzam Cię przekonywać, wyraziłem tylko swoje zdanie.
    Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
  • Ja brałem w Alianz, cena pakietu taka jak w PZU, różnica była taka, że mam asisstans bez limitu km na terenie kraju, w PZU był limit. Do firm typu Link4 jakoś też nie mam zaufania.
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY14 | Ambition Komfort | Blue Race | 28500km | Gdańsk
  • Ja miałem tak; Spaceback Elegance TSI 105KM+sunset+hak+lakier+midi+pakiet na bezdroża + dekor piano, jako gratisik parę drobnych elementów i wyszło około 61 tyś. Jak odbiorę i będzie bez przykrych wydarzeń to polecę salon ;-). Choć do tej pory kontakt i przygotowanie super, obiecali termin i auto jest. ;-). Prośba Panie i Panowie nie obrażajmy się, to tylko samochody. Czas naszego życia jest za cenny by poświęcać go na pokazywanie kto jest mądrzejszy ;-)). 
    Rapid SB | 1.2 TSI 105km | MY14 | Elegance | siwy | 13000km | Łódź
  • Witam
    Czy do Waszych Autek zamawialiście fabryczny autoalarm jest to 900 pln
    Moje zamówienie na poniedziałek to
    Rapid Ambition Max 1.2 TSI 77 kW (105 KM) 6-biegowa manualna

Gratis

1. Listwy ochronne w kolorze nadwozia
    2. Gniazdo multimedialne MDI (Mobile Device Interface)
    3. Radio Swing 2 DIN z CD, MP3
    4. Stalowe koło zapasowe pełnowymiarowe (podnośnik, ......)
    5. Dywaniki podłogowe gumowe
    6. Gumowa wykładzina podłogi bagażnika

CENA DO ZAPŁATY*: 55 400 zł
    Jak myślicie dobra jest to cena, czy można jeszcze coś negocjować. Może ten autoalarm

RAPID LIFTBACK | 105KM | 2015| AMBITION MAX | SREBRNY | 43334 | EKU
  • bemakr ja zapytałem w salonie dokładnie o taką samą opcje plus tempomat , pani wliczyła mi niby jakis rabat flotowy za to ze mam zarejestr.3 auta w firmie i wyszło..57600 ;/ wiec wychodzi na to ze radio warte 500zl kolo zapasowe chyba 300 i inne rzeczywiscie dostales w gratisie. Choc z tego co widze to oferta ktora dostalem w salonie u mnie w Poznaniu była rzeczywiscie droga ;/ Cena spoko ale ja na Twoim miejscu wynegocjowałbym cos ostatecznie przy dopisaniu umowy np, ten autoalarm :) Ja osobiscie brałbym tempomat :)

• Mi tak brakuje tempomatu, że szok !!! Jestem właśnie w Chorwacji i podróż bez tempomatu samo wiecie - przedałby sie na te 1300km gdzie po drodze autostrad mnóstwo ... alarmu bym nie brał wcale, zbędny wydatek ...
  • nermak dobrze mowisz, wystarczy jeden wyjazd nad morze autostrada i juz wiesz jakby sie przydał tempomat nie mowiac o trasach typu 1500km, a z drugiej str moim zdaniem jesli kupujesz nowe auto i bierzesz oc ac nw i assist to po co Ci autoalarm..

• Zamówilem 1.2 MPI liftback Ambition Max w kolorze bialym z kołem zapasowym jako opcja. Cena do zapłacenia to 45 402 zl. Termin odbioru to 31.10.2014. Trochę długo będę czekał ale mam nadzieję że będzie warto.
    Rapid LB | 1.2 MPI + lpg 75 KM cgpc | MY 2015 | Ambition MAX | biały | 333 000 km | mazowieckie
  • ZAMÓWIONY Rapid Ambition Max 1.2 TSI 77 kW (105 KM) 6-biegowa manualna SREBRNY zamówiony odbiór wstępny na 2014-10-04 pozostałe jak wyżej. nadal zastanawiam się na AUTOALARMEM czas mam do piątku.
    RAPID LIFTBACK | 105KM | 2015| AMBITION MAX | SREBRNY | 43334 | EKU
  • @bemakr  Alarm co prawda zawsze można dołożyć później, ale wiąże się to ze zdejmowaniem tapicerek itd. Z doświadczenia wiem, że alarm założony fabrycznie to inna bajka. Poza tym masz potem zniżkę przy AutoCasco.

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?