FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Cena Rapida - co, jaki upust i gdzie udało Wam się wynegocjować przy kupnie nowego Rapida?
  • alarm to zupelnie zbedny wydatek jak dla mnie zwlaszcza jesli mamy dobry pakiet ubezpieczeniowy a przy nowym aucie prawie wszyscy maja. Ja k ktos bedzie chcial ukrasc nasze czeskie cacko to i tak to zrobi.
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  •  W takim razie w ogóle go nie zamykaj :-)
  • Powiem Wam tak... 7 lat temu kupilem sobie nowa octavie z salonu i alarm mi zakladali w serwisie bo taniej ... dalem za to 900zl. Gdybym cofnal czas to wolalbym cos innego dokupić...
    W styczniu 2014 kupilem Rapida i tu już nie bralem alarmu a wolalem komplet opon zimowych bo wiadomo wszedzie kurde wyjezdzasz na letnich nawet w srodku zimy !!! Różnica tylko kochani z tym alarmem jest taka ze jak go nie zamowiles to masz jeden kluczyk skladany(scyzoryk) a drugi zwykly bagnet... także jak komus na tym zależy to alarm brać.

P.S. Do ubezpieczenia AC wymagają zabezpieczenia np. Immobilizer a to mamy zawsze w kluczyku.
  • @nermak Nie wiesz, czy to, że miałeś alarm nie uchroniło Cię od kradzieży.
    A za każde dodatkowe zabezpieczenie jest dodatkowy upust, za blokadę skrzyni biegów, czy kierownicy też.
    Zimówki kupuję zawsze, nie rozumiem ludzi którzy oszczędzają na oponach.
  • @lukasz13 zamykam tylko po to by menele nie robili sobie w nich libacji ;) Co do alarmu to dla obecnych złodziei jest on śmiesznym gadżetem, co najwyżej dzieciaki spłoszy gdy im pilka niefortunnie wpadnie pod auto ;) Roznica w składce ubezpieczenia symboliczna a zimówki potwierdzam warto mieć i nie szukać tu oszczędności. Inna sprawa ze raczej nasze Rapidy nie są głownym targetem złodziei.
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • "Inna sprawa że raczej nasze Rapidy nie są głównym targetem złodziei"
    Między innymi tym razem wybrałem Skodę a nie VW.
  • @bemakr a jaka cene dostales? i w jakim miescie

• Cena ja wyżej czyli 55400 Ambition Max 1,2 105 KM , miasto z Borutą w tle......
    RAPID LIFTBACK | 105KM | 2015| AMBITION MAX | SREBRNY | 43334 | EKU
  • @benakr1, ale Łęczyca czy Zgierz? ;-)
  • Wersja ELEGANCE MAX 1,2 TSI 85KM 55,500 ,do tego w cenie- opony zimowe, dywaniki,dojazdówka na zapas,HHC
  • Witam
    Bylem dzisiaj w salonie
    za taki konfig http://skoda-car-configurator.cloudapp.net/CarCard/57360214
    zaproponowano mi cene 60 tys.  (z 66 650) co przekłada sie na prawie 2 tys dodatkowego rabatu.
    Ile da sie jeszcze ugrać mając na uwadze ze w tej chwili daja w cenie pakiety MAX które same w sobie sa wg nich warte z 4-5 tys ???
    Druga sprawa ?? czy warto sie pakować w Elengance czy pozostać przy Ambition i próbować wydębić dodatki gratis ??
    Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
  • Zapytaj o tę konfigurację w innym salonie i porównaj oferty. :-)
    Ambition. Chyba, że musisz mieć wszystkie bajery to Elegance.
    LB|1.6 TDI CR 105 KM|MY14|Ambition Komfort |Pacific Blue|165 kkm| Lublin
  • @krisr77 słabą oferte ci zaproponowano. Ja z 64 750 z konfiguratora zszedłem do 53 600 plus gratisowo dywaniki pełnowymiarowe kolo zapasowe i 10% rabatu na serwis, wiec jest jeszcze z czego targowac. Jesli chodzi o druga sprawe to uwazam ze elegance jest sensowniejsze, poczatkowo tez zamowilem Ambition ale z dodatkami ktore dołozylem okazalo sie ze roznica w cenie wzgledem Elegance wynosila 250 zl, tak wiec zmienilem na Elegance i wyposażenie automatycznie zwiekszyło mi sie o rownowartosc prawie 4000 do tego masz mozliwosc zamowienia wnetrza w kolorze bezowym co o niebo polepsza wzgledy wizualne jak dla mnie. Wyslij zapytania mailowo do kilkunastu salonow w kraju, zbierz najlepsze 2 oferty, wydrukuj  i wtedy idz do lokalnych salonow, bedzie inna gadka zobaczysz ;)
  • nie muszę ale jakbym nie konfigurowal to Ambition + alusy + tempomat + cliamatronic + pakiet dynamic wychodzi drozej niz standardowy Elegance :)

plan mam taki jesli koniecznie beda chcieli ode mnie 60 tys to beda musieli dolozyc do elegance nie wiem np pakiet style lakier perle zimowki jakies dywaniki i moze rozszerzona gwarancje. 

jak nie to ambition na 50 -53 tysie i te dodatki gratis

Realne ??
  • Sam widzisz ze Ambition nie ma sensu jesli do niego dokladasz np Climatronik, alusy, tempomat itd
  • wiem ze słaba ta oferta chociaż jak wychodziłem z salonu to myślałem ze spoko bo wg niektórych salony jada na 3 % marzy :) dobrze ze trafilem na to forum :)

coz w Warszawie pare salonow jest moze sie cos ugra

PS myślisz ze w okolicach Radomia lub Kielc upusty moga byc większe (niestety na Slask mam za daleko :) )
  • ponoc im wiecej salonow w danym miescie tym wiecej cos mozna wynegocjować, czytalem po forach ze na slasku wlasnie sporo mozna ugrac dzieki temu ale nie ma reguły, ja wyslalem zapytanie chyba do 30 salonow w calym kraju a ostatecznie dostalem najlepsza oferte u siebie w Słupsku gdzie jest tylko jeden salon ;) Ale tak jak wczesniej pisalem, patent z ofertami z innych salonow zrobily swoje.
  • @krisr77 jeszcze masz Lublin, Mińsk może Łódź? Jeżeli chcesz ugrać tyle to będziesz musiał się sporo nachodzić po salonach.
    LB|1.6 TDI CR 105 KM|MY14|Ambition Komfort |Pacific Blue|165 kkm| Lublin
  • Krisr77: z Warszawy moge polecic Ci auto wimar aleje konkretnie Tomasz Pierscieniewski. Mi wyszedl niezly rabat od centrali i dilera. Carsed minsk,siedlce,zimny z lodzi,wimar modlinska,sinclan bis 2 salony,polmoty przebil wszystkich ktore wymienilem bo w nich bylem. Teksty ze czyjesc dzieci na pomarancze nie beda miec tez slyszalem rabacik 4700 i nic wiecej! Z tym gosciem idzie sie najlepiej dogadac. Daty mi nie wpisal- moj blad...i zrezygnowalem po przeszlo 2 miesiacach. Czekam na auto od konkurencji:-) w lpg. 
  • Ja kupiłem rapida na stalowych kołach z kołpakami, a alusy dokupiłem osobno. kosztowało mnie to 140 zł więcej, ale dzięki temu mam dodatkowo komplet felg stalowy i kołpaków do zimówek.
    LB|1.2 CBZB 105KM|MY14|AMBITION Komfort|Srebrny metallic| 107000km|Nieciszów k. Oleśnicy

Pieniądze po 100zł banknoty zdjęcie

Zielona strzałka w dół grafika

Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Rozkwitaj na wiosnę” z premią do 630 zł
  • Zarejestruj się, spełnij warunki i zyskaj do 630 zł premii!
Zyskaj nawet 850 zł w promocjach konta Millennium 360° i Konta 360° Junior!
  • 250 zł za założenie konta Millennium 360° online z kartą debetową, wyrażenie zgód wymaganych regulaminem promocji, wpłatę min. 500 zł w ciągu 10 dni od założenia konta, zalogowanie się do aplikacji mobilnej banku i zapłacenie min. 1 raz kartą do konta lub BLIKIEM
  • 250 zł jeśli w każdym z 3 miesięcy określonych w regulaminie zapewni wpływ wysokości min. 1000 zł oraz zapłaci kartą do konta lub BLIKIEM min. 500 zł
  • 150 zł jeśli min. 1 000 zł wpłynie na Twoje konto z tytułu wynagrodzenia przez co najmniej 2 miesiące określone w regulaminie promocji.
  • 200 zł za założenie Konta 360° Junior
Konto osobiste CitiKonto z oprocentowaniem 7,2% na koncie oszczędnościowym
  • Załóż konto osobiste CitiKonto i odbierz do 300 zł zwrotu
  • Dodatkowo możesz zyskać aż 7,2% w skali roku na koncie oszczędnościowym
  • 0 zł za prowadzenie konta i karty z usługą wielowalutową
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów Citi i 4 wypłaty z innych bankomatów
Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Por(a) na bank” z premią do 680zł
  • Zarejestruj się w promocji, spełniaj warunki i zgarnij nawet 680 zł łącznej nagrody!
Konto Przekorzystne z kontem oszczędnościowym w promocji
  • Do 300 zł za założenie konta Przekorzystnego
  • 7% na koncie oszczędnościowym w skali roku
  • do 100 000 zł na 5 miesięcy
Konto za Zero i Konto Oszczędnościowe Plus
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie PKO Konta za Zero oraz Konta Oszczędnościowego Plus
  • 0 zł za przelewy standardowe w serwisie iPKO oraz aplikacji IKO
  • 5% w skali roku dla nowych środków do 250 tys. (przez 90 dni)
VeloKonto
  • Załóż konto i daj się docenić
  • 0 zł za prowadzenie konta, bez warunków
  • Program Poleceń - odbierz 100 zł za każdą osobę, która spełni warunki promocji
  • VeloKorzyści - indywidualny Pakiet Medyczny nawet za 0 zł
Nest Konto
  • Konto, karta i bankomaty Euronet bezwarunkowo za 0 zł
  • Lokata do 7,6% w skali roku
  • Wygodne płatności BLIKiem, telefonem i zegarkiem
eKonto
  • załóż konto i zgarnij do 870 zł nawet 7% na oszczędnościach
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie Twojego konta
  • 0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce od 300 zł i wypłaty z bankomatów za granicą
  • 0 zł za kartę przy łącznej kwocie transakcji nią na 350 zł w miesiącu
  • 0 zł za płatności BLIK w sklepach i internecie
Alior Konto
  • Otwórz Alior Konto i zyskaj bonus nawet do 600 zł
  • 0 zł za prowadzenie konta - bez warunków
  • 0 zł za obsługę karty - dla osób poniżej 18 lat lub po spełnieniu warunków
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów własnych, a dla sieci Euronet dla wypłat od 100 zł
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów za granicą
Konto Dla Graczy
  • Załóż konto i zyskaj do 200 zł i 16 000 punktów w Programie Bezcenne Chwile
  • 0 zł za prowadzenie konta jeżeli nie ukończyłeś 26 lat lub jeśli zapewnisz jednorazowy wpływ min. 1500 zł/mies.
  • 0 zł za obsługę karty do konta jeśli nie ukończyłeś 18 lat lub zapłacisz kartą min. 300 zł do przedostatniego dnia danego miesiąca
SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?