FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Gumowa osłona tylnego tunelu
  • Witajcie... jak pisałem w innych postach - posiadam 3,5 letniego R od jakiegoś 1-1,5 miesiąca... mam dzieciaki i ostatnio właśnie na nie psioczyłem z uwagi na zabrudzenia na tylnej podłodze w tym końcówce tunelu... i znalazłem właśnie tą gumową osłonkę na Allegro - http://allegro.pl/gumowa-oslona-mata-tunelu-tyl-skoda-rapid-oryginal-i6795511525.html

z tego co widzę, to rozwiązanie się sprawdza... pytanie tylko - czy jest jakaś strona z akcesoriami do R na której można sprawdzić, czy cena na Allegro jest dobra? Czy pozostaje tylko telefon do lokalnego ASO?
    Rapid LB | 1.2 63kW | MY13 | Ambition | Srebrny metalic | 126 tkm | Gdynia | Ø 6,4 l/100 km
  • dzięki za podpowiedź z tą superskoda.com - już tam lookam - faktycznie zawsze mogę to porównać z Allegro, czy innym sklepem...
    Rapid LB | 1.2 63kW | MY13 | Ambition | Srebrny metalic | 126 tkm | Gdynia | Ø 6,4 l/100 km
  • Świetne rozwiązanie , również muszę sobie coś takiego sprawić, faktycznie cieszy oko a i lepiej zabezpiecza wykładzinę , a jeżeli o dywaniku gumowym mowa to zauważył ktoś z was że dywanik od strony kierowcy jest za krótki w stosunku do pasażera i strasznie się brudzi wszystko na wysokości pedałów, ja musiałem u siebie wymienić na nieoryginalny ale długi  i teraz jest wszystko ok i tutaj skoda się nie popisała.   
    Rapid LB 1,2 110 KM Grudzień 2016 przebieg 5km wer:Ambition Max + Audio Max Kol Szary Quartz Metalic , Łódź.
  • tak patrzę i chyba kupię to na Allegro - szybsza wysyłka niż z tych sklepów zagranicznych...
  • Nie opłaca się zamawiać tej osłony z Ali,a cena na Allegro taka sama jak w ASO.Pisalem o niej w dziale "nasze rapidy"
  • dario4 a jaki kupiłeś bo niestety nie można znaleźć nic podobnego do oryginału a jednak one są najładniejsze jeśli chodzi o gumowe...
  • Ja niedawno oryginalny w ASO za 30 zł kupiłem, czas oczekiwania 2 dni jeśli nie mają na stanie. Sprawdza się super bo córka nie patrzy tylko depcze wszędzie gdzie się da ;).
    RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • demo87 - wymieniłem tylko jeden od strony kierowcy / http://allegro.pl/skoda-rapid-od-2012-dywaniki-gumowe-na-przod-i5890434636.html  /  reszta została bez zmian  oryginały , fakt oryginalne są najfajniejsze lecz z tym jednym od strony kierowcy skoda się nie popisała z długością,teraz wszystko jest ok nic się nie brudzi pod pedałami .  
    Rapid LB 1,2 110 KM Grudzień 2016 przebieg 5km wer:Ambition Max + Audio Max Kol Szary Quartz Metalic , Łódź.
  • @dario4 mam ten sam problem z dywanikiem i wkurza mnie to, że nie przewidzieli w dywaniku po stronie kierowcy chociażby tego przedłużenia na lewą stopę... ciągle mam tam usyfione... też będę musiał zmienić ten dywanik...
  • PioterC - poszukaj na Allegro tylko nie kupuj tutaj http://allegro.pl/show_item.php?item=6303984061&snapshot=MjAxNy0wNC0xOFQxNzoxNDo1MVo7YnV5ZXI7NmE3YjQ...= bo ja kupiłem obydwie szt i niestety ta od pasażera nie pasuje kształtem do wyprofilowania w podłodze pomimo zapewnień sprzedawcy że będzie ok , a od strony kierowcy pasuje i na prawdę się sprawdza więc jeżeli będziesz kupować na Allegro to dobrze sprawdź ten dywanik od strony pasażera a najlepiej poszukaj tylko jednej szt bo właściwie ta oryginalna od strony pasażera jest OK , ewentualnie kup gdzieś u siebie w sklepie motoryzacyjnym będziesz miał lepszą możliwość sprawdzenia ,  przy oryginalnej miałem cały czas wszystko uświnione teraz w końcu jest czyściutko więc spokojnie możesz wymienić , oczywiście pozostałych nie wymieniałem bo nie było takiej potrzeby.Jak byś nie wiedział - to jak będziesz wymieniał dywanik na drugi podważ lekko te dwa tworzywowe krążki/ łatwo schodzą / w oryginalnym dywaniku , wyjmij je i na podstawie tych starych otworów wytnij drugie w nowym dywaniku i wsadź w nie te  dwa tworzywowe mocowania i jest ok 
  • @dario4 dzięki za info - znalazłem kilka ofert z dywanikami tylko dla kierowcy... zauważyłem jednak, że żaden z nich nie ma tych otworów do mocowania w podłodze... szkoda, bo to fajny patent, który bardzo mi się podoba...

https://allegro.pl/dywaniki-dywaniki-gumowe-253564?string=skoda%20rapid%20dywanik%20kierowcy&order=qd&bmatch=s0-aut-1-4-0222
  •  PioterC  - Nie sugeruj się otworami otwory są najmniej istotne sam sobie zrobisz na podstawie oryginału ważne żeby ci pasowała na podłodze i weszła we wszystkie zagłębienia i oczywiście zwróć uwagę na długość.   
  • @dario4 - masz rację co do otworów, dobry nożyk i będą zrobione... co do wymiarów, to rzeczywiście warto to sprawdzić... ale skoro u Ciebie pasował, to czemu miałby u mnie nie pasować (zależy mi tylko na tym dla kierowcy)...
  • Jutro postaram się po drodze zajechać do ASO i zobaczę ile kosztuje taki tunel - podzielę się to wiedzą tutaj, bo być może ktoś również będzie szukał takiej informacji...
  • Wam też się tak szybko brudzi oryginalna wkładka do bagażnika. Wystarczy położyć czysty karton i zaraz jest na niej ślad. Ciężko też się ją myje. 
    Rapid SB I 1.2 TSI 105KM I MY15 I Ambition Max I Warszawa
  • Faktycznie, łatwo się brudzi, ale jeżeli chodzi o mycie to ja nie mam z tym jakiś problemów, mi wystarczy wycieranie jej mokrą szmatką.
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?