Witajcie... jak pisałem w innych postach - posiadam 3,5 letniego R od jakiegoś 1-1,5 miesiąca... mam dzieciaki i ostatnio właśnie na nie psioczyłem z uwagi na zabrudzenia na tylnej podłodze w tym końcówce tunelu... i znalazłem właśnie tą gumową osłonkę na Allegro - http://allegro.pl/gumowa-oslona-mata-tunelu-tyl-skoda-rapid-oryginal-i6795511525.html
z tego co widzę, to rozwiązanie się sprawdza... pytanie tylko - czy jest jakaś strona z akcesoriami do R na której można sprawdzić, czy cena na Allegro jest dobra? Czy pozostaje tylko telefon do lokalnego ASO?
Świetne rozwiązanie , również muszę sobie coś takiego sprawić, faktycznie cieszy oko a i lepiej zabezpiecza wykładzinę , a jeżeli o dywaniku gumowym mowa to zauważył ktoś z was że dywanik od strony kierowcy jest za krótki w stosunku do pasażera i strasznie się brudzi wszystko na wysokości pedałów, ja musiałem u siebie wymienić na nieoryginalny ale długi i teraz jest wszystko ok i tutaj skoda się nie popisała.
Rapid LB 1,2 110 KM Grudzień 2016 przebieg 5km wer:Ambition Max + Audio Max Kol Szary Quartz Metalic , Łódź.
Ja niedawno oryginalny w ASO za 30 zł kupiłem, czas oczekiwania 2 dni jeśli nie mają na stanie. Sprawdza się super bo córka nie patrzy tylko depcze wszędzie gdzie się da ;).
RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
@dario4 mam ten sam problem z dywanikiem i wkurza mnie to, że nie przewidzieli w dywaniku po stronie kierowcy chociażby tego przedłużenia na lewą stopę... ciągle mam tam usyfione... też będę musiał zmienić ten dywanik...
PioterC - poszukaj na Allegro tylko nie kupuj tutaj http://allegro.pl/show_item.php?item=6303984061&snapshot=MjAxNy0wNC0xOFQxNzoxNDo1MVo7YnV5ZXI7NmE3YjQ...= bo ja kupiłem obydwie szt i niestety ta od pasażera nie pasuje kształtem do wyprofilowania w podłodze pomimo zapewnień sprzedawcy że będzie ok , a od strony kierowcy pasuje i na prawdę się sprawdza więc jeżeli będziesz kupować na Allegro to dobrze sprawdź ten dywanik od strony pasażera a najlepiej poszukaj tylko jednej szt bo właściwie ta oryginalna od strony pasażera jest OK , ewentualnie kup gdzieś u siebie w sklepie motoryzacyjnym będziesz miał lepszą możliwość sprawdzenia , przy oryginalnej miałem cały czas wszystko uświnione teraz w końcu jest czyściutko więc spokojnie możesz wymienić , oczywiście pozostałych nie wymieniałem bo nie było takiej potrzeby.Jak byś nie wiedział - to jak będziesz wymieniał dywanik na drugi podważ lekko te dwa tworzywowe krążki/ łatwo schodzą / w oryginalnym dywaniku , wyjmij je i na podstawie tych starych otworów wytnij drugie w nowym dywaniku i wsadź w nie te dwa tworzywowe mocowania i jest ok
Rapid LB 1,2 110 KM Grudzień 2016 przebieg 5km wer:Ambition Max + Audio Max Kol Szary Quartz Metalic , Łódź.
@dario4 dzięki za info - znalazłem kilka ofert z dywanikami tylko dla kierowcy... zauważyłem jednak, że żaden z nich nie ma tych otworów do mocowania w podłodze... szkoda, bo to fajny patent, który bardzo mi się podoba...
PioterC - Nie sugeruj się otworami otwory są najmniej istotne sam sobie zrobisz na podstawie oryginału ważne żeby ci pasowała na podłodze i weszła we wszystkie zagłębienia i oczywiście zwróć uwagę na długość.
@dario4 - masz rację co do otworów, dobry nożyk i będą zrobione... co do wymiarów, to rzeczywiście warto to sprawdzić... ale skoro u Ciebie pasował, to czemu miałby u mnie nie pasować (zależy mi tylko na tym dla kierowcy)...
Jutro postaram się po drodze zajechać do ASO i zobaczę ile kosztuje taki tunel - podzielę się to wiedzą tutaj, bo być może ktoś również będzie szukał takiej informacji...
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.