Może dla niektórych to banał, ale są tacy, którzy mają skromniejszą wiedzę od mistrzów, więc zaczynam nieporuszany jeszcze temat.
2 razy do roku wymieniamy koła/opony. Można dać je do przechowania do warsztatu lub samemu je składować. I tu powstaje pytanie. JAK?
Na stojaku jedna nad drugą? To do felg stalówek i owszem, ale do alufelgi już trzpień nie wejdzie. Można jedną na drugą lub postawić na podłożu. Można też (koła) powiesić, ale to chyba będzie miało niewielu zwolenników
Który sposób jest lepszy i jakimi niedogodnościami są one obarczone?
@rico, a nie prościej wpisać w Google "Jak przechowywać opony/koła" ? Niedługo zaraz zapytasz co na katar bo przecież można go akurat dostać jadąc Rapidem.
Opony na stojąco na równym podłożu - obracając co jakiś czas po 90 stopni wokół osi obrotu. (na stojąco w sensie każda opona stoi tak jak koło w samochodzie). Żadnych wieszaków lub jedna na drugą.
Koła to albo na wieszakach albo jedne na drugich pod warunkiem że jest w oponie odpowiednie ciśnienie a nie jego brak..
Takich tematów jest w internecie więcej niż by się wydawało...
RAPID LB | 1.2 CJZD 110 KM | MY16 | Ambition MAX | Beż cappuccino | 39000 km | Olsztyn
Tak jak pisze kolega @konry, kolego @rico bez urazy ale czy nie przesadzasz z tymi codziennymi banalnymi tematami? Jesli masz konkretne nurtujące cie pytanie to zwyczajnie je zadaj w istniejacych juz wielu tematycznych watkach, zamiast tworzyc bez konca nowe szczegółowe tematy.
Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
Cóż, myślałem, ze forum jest dla ludzi, którzy chcą się czegoś dowiedzieć i dla takich, którzy mają jakąś wiedzę i tą wiedzą podzielić. W temacie "opony" jest kilkaset postów traktujących o różnych tematach i mając doświadczenie z innych for, chciałem po prostu wydzielić różne zagadnienia, nawet te o kichaniu, @konry. Nie wszyscy wiedzą jak np. wymienić koło, czy też sprawdzić poziom oleju i wydawało mi się, że tu można znaleźć odpowiedzi na (dla mnie) banalne pytania, a dla kogoś innego już niekoniecznie. Wujek google zapodaje różne wyniki i nie każdy potrafi odsiać ziarna od plew, a tu naprawdę można znaleźć mądre niejednokrotnie wypowiedzi. Cóż PESEL mówi, że nie przystaję już do młodzieży... Świat idzie naprzód
@rico forum RapidKlub.pl - wszystko o Skodzie Rapid (jak w tytule). Zakładając banalne tematy typu jak przechowywać koła robisz śmietnik z forum. Pesel nic tu do tego nie ma.
Rapid SB I 1.2 TSI 105KM I MY15 I Ambition Max I Warszawa
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.