Przeszukawszy większość dyskusji na wymieniony temat mam mętlik w głowie.Wymieniać czy nie wymieniać. W serwisie skody powiedzieli,że suche sprzęgła i się nie wymienia. W wielu postach w internecie mówią wymieniać. No to się pytam jak to z tym jest, ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie. Dodam,że mój przebieg to 53 tys.
W seriwisie Skody mówią różne rzeczy, niestety większość mozna wyrzucić do kosza. Ja na twoim miejscu bym go wymienil i jeździł dalej bezproblemowo. Tym bardziej, że w "swojej okolicy" masz świetnego mechanika od grupy vag i nie tylko.
Dzięki yunior81 za kontakt do gościa okazało się ze trochę się znamy. Polecam bo rzeczowy mechanik mój przypadek Rapida istotnie nie wymaga wymiany oleju w skrzyni chyba ze są wycieki. Czyli sprawdza suebtibz zaleceniami serwisu. Do Miro Witaj, No trudno to opisać ale 90 km nie było do zaakceptowania gdyż wcześniej jeździłem B klasą 140 km tez w automacie. Rapid zdecydowanie zyskał w każdym calu przez tę akcję. Nie używam sport bo jest to wręcz nieprzyzwoite. Jeździ mi się wspaniałe i bezpiecznie. Spalanie Rapida i tak jest śmieszne bo autostrada Ok 100 spalanie 4.2 nawet i niżej. Przy 140 poniżej 5 , zbyt krótko jeździłem przed wirusem to nie mogę się wypowiadać ale chyba nieco mniej. Wykonanie Kreator Mocy Warszawa. 1400 pln Polecam bo naprawdę warto tych pieniędzy.
Jesteśmy w temacie wymiany oleju. Trzymajmy się tego. @wojtekmel jak jeszcze nie masz - załóż temat o swoim R w dziale Nasze Rapidy. Tam jak najbardziej wskazane wszelkie fotki, info, dyskusje o Twoim konkretnym modelu. Tu można kontynuować temat wymiany oleju ... Pozdrawiam
Film dotyczy DSG 6 biegowej, a ona jest mokra, a nasze siódemki suche - inna technologia, u nas nawet nie ma otworów kontrolnych jak innych skrzyniach które są przewidziane do wymian oleju. Nasze skrzynie bardziej przypominają skrzynie manualne niż automatyczne, a w tych już od wielu lat nie przewiduje się wymian oleju.
Ha, lepiej upewnić się trzy razy niż trzy razy żałować. Dziękuję za potwierdzenie tych wiadomości które mówią, W TYCH SKRZYNIACH OLEJU NIE WYMIENIAMY chyba że zauważymy wyciek, więc bądźmy czujni. A tak przy okazji, jezdziłem mecedesem z CVT przez 8 lat, Rapid to następny z nowocześniejszą skrzynią jestem zadowolony i polecam niedowiarkom. Po co jeszcze robią te manuale... fuj. Pozdrawiam. Skrzynia jest mokra, sprzęgła są suche, tak?
Wiem, też to przerabiałem... Ale jakoś zdrowy rozsądek podpowiada że płyny w aucie należy wymieniać. Zwłaszcza że nie kosztuje to dużo. Zdrowszy sen. Nie wierzę w zapewnia koncernu o "wiecznym oleju" ;). Każda ciecz traci właściwości...
Zyskaj nawet 650 zł w promocji konta Millennium 360°
250 zł za założenie konta Millennium 360° online z kartą debetową, wyrażenie zgód wymaganych regulaminem promocji, wpłatę min. 500 zł w ciągu 10 dni od założenia konta, zalogowanie się do aplikacji mobilnej banku i zapłacenie min. 1 raz kartą do konta lub BLIKIEM
250 zł jeśli w każdym z 3 miesięcy określonych w regulaminie zapewni wpływ wysokości min. 1000 zł oraz zapłaci kartą do konta lub BLIKIEM min. 500 zł
150 zł jeśli min. 1 000 zł wpłynie na Twoje konto z tytułu wynagrodzenia przez co najmniej 2 miesiące określone w regulaminie promocji.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.