Dodatkowy ruch próbuj powinien ruszyć. U mnie działa od 0 km/h a koledze z forum od 40 km dopiero A mruganie awaryjkami przy hamowaniu tez się nie udało. Ps nawet w o3 jak i o3fl zdarzają się źle podpisane bity ale na szczęście coraz więcej robi się przez adaptacje.
Rapid SB | 1.2 CJZD 110 KM | MY16/7.10.2015 | 81000 km | Małopolska zachodnia, Ziemia Chrzanowska
Pomożemy:) warto przeglądnac forum już ktoś notował kamerę u siebie i jest opisane. ja mam en pl i to jest dobre rozwiązanie bo niekiedy opisy są po angielsku.
Rapid SB | 1.2 CJZD 110 KM | MY16/7.10.2015 | 81000 km | Małopolska zachodnia, Ziemia Chrzanowska
Witam, jak ma się kabel współgrający z vcds 17.1 a Rapid z Rocznika 2018. Będzie można coś zakodować, czy trzeba nowszej wersji vcdsa 18.2-18.9? Mam możliwość tanio odkupić taki kabelek, ale braku możliwości sprawdzenia.
Rapid SB | 1.0 TSI 110KM | MY18 | Style Bi-xenon | Blue race | ok 8000km | Elbląg
Masz MY14. Ja nie znam twego BCM-a. On słabo jest opisany w necie. Zrób skan adaptacji. Zrób taż screeny z poszczególnych bajtów w "longcodinghelperze" (tak jak TU). Wrzuć na forum. Popatrzymy, pomyślimy...
Czy własnoręczne kodowanie VCDS (staging zegarów, doświetlenie zakrętów i np. wyłączenie start-stop) wpływa na przeglądy samochodu w ramach darmowego pakietu przeglądów? Np. powiedzą, że coś było majstrowane przy samochodzie poza ASO i niestety nie będą już w stanie wykonać usługi bo złamany został jakiś punkt? :)
Witam Chcę zakodować tempomat w moim aucie ale natchnąłem się na problem widoczny na załączonym zdjęciu a mianowicie opcja kodowania i bloków nie jest podświetlona. Kabel jest ok bo podpoiłem pod dwa inne auta i u moich sąsiadów te opcje są podświetlone i można swobodnie wszystko robić. Czy ktoś wie jak na to zaradzić?
Cześć. Znalazłem pdf z instrukcją kodowania do FIII ( Podobno pokrywa się z Rapidem w 100% ). Może ktoś bardziej doświadczony jest w stanie wyczytać coś z tego pliku więcej. https://drive.google.com/open?id=1y6KYWNmTfEZEA9_eCGp9AEkr-Do-69Ek Czy ktoś sprawdzał to kodowanie świateł awaryjnych ? 4.6.6 Miga trzecie światło hamowania i hamulce kierunkowe podczas hamowania awaryjnego kodowanie: - Moduł 09 - Central Electronics - Kodowanie 07 - Bajt 16 - Bit 1 - sprawdź (od 0 do 1) - Bajt 16 - Bit 2 - sprawdź (od 0 do 1)
4.6.7 Błyski trzeciego światła hamowania z włączonymi światłami ostrzegawczymi ster kodowanie: - Moduł 09 - Central Electronics - Adaptacje 10 (16) -Leuchte22BR MC9-Light_Function_G_22, aby przejść na Standlicht allgemein (Schlusslicht Positionslicht) (18) -Leuchte22BR MC9-Dimming_GH_22 zmieniono na 100
Rapid LB | 1.2 TSI 90KM | MY17 | Ambition + audio | Srebrny | 20k | Ruda Śląska
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.