Za taką cenę to nie warto. Za jakiś czas cena będzie dostępniejsza. Nie masz stopki, nie podałeś skąd jesteś. Prawdopodobnie południe Polski. Może warto zastanowić się nad kontaktem z serwisem z Czech? Tam są ceny niższe, terminy też bardziej przyziemne.
Dowiadywałem się w ASO jaka byłaby cena dołożenia tempomatu do mojego rapida. Z 3 odpowiedział tylko jeden serwis, a drugi chce aby przyjechać na 2-godzinne sprawdzanie czy da się dołożyć i w jakiej cenie.
Cena to: część 1160 zł brutto, robocizna 990 zł brutto.
Myślicie, że to normalnie, dużo? Na forum octavii czytałem, że to tylko wymiana na inną manetkę.
Witam Wszystkich forumowiczów. Jestem w trakcie montażu tempomatu w moim aucie i chcę zapytać czy jest ktoś z trójmiasta lub okolic kto mógł by mnie wspomóc w zakresie włączenia tej opcji w module komfortu. Manetka już wymieniona a wiązkę podłączę jak znajdę trochę czasu i troszkę pogoda za oknem się poprawi :-)
i jeszcze pytanko odnośnie wpięcia wiązki w manetkę, opisywane przewody zaczynają się od nr 2 czy dobrze rozumiem że pierwszy pin mam pominąć? Podłączyć tak jak na fotce? miejsce ze strzałką pozostawić puste.
Tempomat podłączony i aktywowany o ten pin co pytałem to trzeba tam wpiąć jeszcze jeden kabelek i podłączyć do bezpiecznika nr 5 pod kierownicą aktywacja w vcds w ECU bajt 5 bit 5 oraz w BCM bajt 17 bit 7 I wszystko działa :-)
dymo93 12:15 Witam. Zabrałem się za montaż tempomatu w swoim rapidzie 1.4 tdi dsg 2016. Manetkę zamontowałem, jeden przewód doprowadziłem do sterownika silnika i pojawił się problem przy wpinaniu się do białej kostki w BCM. Piny, w które miałem się wpiąć(44-47) są zajęte. Spróbowałem odpiąć kabelki, które są tam fabrycznie to rapid stracił łączność z zegarami, więc prawdopodobnie w nowszych modelach rapida trzeba się wpiąć w inne miejsce. Czy ktoś miał taki problem? Czy mógłby ktoś mi pomóc?
Kolega dymo93 ma auto z 2016, więc może instalacja będzie analogiczna z moją Fabią z 2017. W zeszłym roku przeprowadziłem tę procedurę z powodzeniem ale do rzeczy. 28 - czarny 29 - niebieski 52 - żółty 53 - biały Wszystkie point w kostce T73A Mam nadzieję, że to rozwiąże Twój problem.
Fabia III / 1.0 CHYB 75KM / MY17 / Activ / 20K km / Warszawa
Witam, czy ktoś mi może powiedzieć jak wpiąć biały kabelek do sterownika silnika? Mam dwie kostki górną i dolną i tam pin 56,podobnie jak i inne wolne mają jakieś plastikowe wypustki, których lekko nie da się wyjąć.
Mam ten sam problem co kolega wyzej, odpialem kostke od sterownika silnika , zdjalem z kostki gorna czesc i nie wiem jak wpiac pin.Nie widze filoletowych zabezpieczen o ktore niby maja trzymac piny. Pomoze ktos?
Okazuje się ,że trzeba cały ten fioletowy element wysunąć na zewnątrz z korpusu wtyczki, wtedy piny są "wolne".
Kończę montować wiązkę tempomatu i mam problem w wpięciem pinu nr 5 do skrzynki bezpieczników ( sekcja małych bezpieczników , po lewej stronie skrzynki). Wiązka tempomatu jest oryginalna z zarobionymi pinami.
Wyjąłem skrzynkę bezpieczników i zdjąłem tylny panel.
Z tyłu za małymi bezpiecznikami jest jakby ramka w kolorze fioletowym i w tej ramce siedzą kable z pinami. Próbowałem tam włożyć swój pin ale coś go blokuje. Prawdopodobnie trzeba coś zrobić z tą ramką – podnieść? przesunąć? Nie chcę jej szarpać bo jest dość delikatna i boje się że się połamie.
Czy ktoś kto SAM montował tempomat może mi pomóc w tej kwestii ?
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.